Fordul a kocka, borul a papírforma? – Erőviszonyok átrendezése

A robbanó asztal jelensége

Voltatok már olyan helyzetben, hogy az ellenfélnek összejött a megakombó, és “robbantotta az asztalt”? Amikor egy 4 MP-s kis senki kalandozó elindult a féregjáratraféregjáratra, és a manőver után 30 MP-nyi kalandozó figyelt nála 10 manából? Vagy Ezüstkardú FraienEzüstkardú Fraien kilencek kinyilatkozásákilencek kinyilatkozásával, féregjáratféregjárattal és a klánpróba kiállásáklánpróba kiállásával lepakolt 40 MP-nyi táphegyet, köztük két OquicorrOquicorrt, hogy a következő körben 4-el olcsóbban lerakjon még ugyanennyi kalandozót?

Mi meg ott álltunk egy árva kalandozóval, és azon törtük a fejünket, hogy ebből mit lehet kihozni. A válasz 99%-ban a “leginkább semmit”. A Morten flammusMorten flammus persze egy kiváló kártya, ami meccseket fordíthat meg (szerintem jelenleg minden pakliba érdemes beszorítani egyet), de sokszor nincs rá keret, meg ugye az 1-es dobás felér egy szívrohammal. Drasztikus helyzetekre drasztikus megoldás kell. A tűzviharnál is pusztítóbb.

All in

Sokan szeretjük az olyan epikus szituációkat, amikor egy lapra, vagy éppen egy döntő manőverre teszünk fel mindent. Elküldünk 3 kalandozót küldetésre lesz ami lesz alapon, miközben kézben van még két rejtőzés köpenyerejtőzés köpenye és egy voluptasvoluptas. Vagy egy mindent eldöntő lefejezéslefejezés. Ha sikerül nyertünk. Vagy szorongatjuk a morten flammusmorten flammust kézben, kínkeservesen spórolunk és gyűjtjük rá a manát, remélve, hogy nem lesz countere az ellenfélnek. Mindent vagy semmit. Minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb az adrenalin és az öröm… csak nem biztos, hogy a mi örömünk… Viszont ezek a pillanatok a legemlékezetesebbek, ezeket idézzük fel évek múlva is!

Amikor Oquicorra rádobtam két csontsárkányt Vordakkal és túlélte!
Sunu mesterrel sebeztem 19-et az első harci körben és nem lefejezéssel!
A HJV képességével visszaraktam a Csontlovag ellen a Gaudét jövő pakliba!

A ma bemutatásra kerülő kártya egy borzasztóan brutális lap. Egy igazi all-in kártya, ami után vagy nyerünk, vagy az ellenfél fog nyerni. Ha jókor játsszuk ki, kapunk egy utolsó esélyt, hogy borítsuk a papírformát. Azon helyzetekre nyújt megoldást, amikor az ellenfél túl nagy kalandozófölényt alakít ki, és esélyünk sincs. Vagy éppen az állandóan beálló Kék hercegKék hercegre kell egy megoldás, mert egyszerűen nem tudunk túljutni rajta. Ennek persze nagy ára van, a lap előnyeit csak jól felépített MP fölényből tudjuk élvezni, különben a lap kijátszása öngyilkossággal ér fel. Nézzük hogyan is fogjuk tudni az erioni éjszakákban átrendezni az erőviszonyokat!


mitikus ritkaságú <b>Erőviszonyok átrendezése</b>Erőviszonyok átrendezése 5 MP
Jelenből minden építmény, kalandozó és szövetséges visszakerül Kézbe.
Ezután minden játékos annyi Aranyat kap,
amennyi a Kezébe visszakerült lapok MP-értékének összege.
Időtartam: Pillanat
Nagy Gergely 3842


Erőviszonyok átrendezése

Ahogy a grafika is tökéletesen szemlélteti, itt bizony mindenki “bitófára kerül”, senki sem tud menekülni. Se élő, se holt. Talán ennél a kártyánál jön ki legjobban az MP és az AranyArany közti különbség. Hiába van 200 Aranyunk, ha az ellenfélnek akár csak 1-el is, de több MP-je van, övé a cselekvés joga. Ez a kártya egy olyan éberbe forgás, ami közben az ellenfelet is likvidálja egy passzig. Az biztos, hogy mindenkinek lesz aranya a visszavett lapokat újra lerakni. Nevest, nem nevest egyformán.

Az előbb az “all in” lépésről beszéltem, de ha mélyebben vizsgáljuk a lapot, több más dimenzióban is használható. Lesz olyan helyzet, amikor MP egyenlőségnél vagy 5 MP-s fölényben is ki fogjuk játszani. A nemesi iskolanemesi iskola, a jövőváltók kerengőjejövőváltók kerengője alap esetben 1-szer használatos lapok. A legendás tavernalegendás taverna addig használható, ameddig van MP-nk vagy tudjuk olcsósítaniolcsósítani. Ugyanúgy le fogja tudni rakni az ellenfél OquicorrOquicorrt, a Kék hercegKék herceget vagy éppen a KristálykirálynőKristálykirálynőt csak éppen ugrik az összes fajúság vagy az őserő amikre a paklija, a kombója épül, de a tempója is oda lehet. No meg ha 15 Aranyért idézi le a Kék herceget, mi meg tavernával termelünk 2 MP-t és 8 aranyat a HJV-vel és még lapot is húztunk, akkor szerintem jó üzletet csináltunk. Vagy tudunk ennél jobbat is?

Megakombó a palotanegyedből

Kisül egy Erőviszonyok átrendezése, visszakerültek a lapok kézbe, van egy nagy halom aranya mindenkinek. Na, de lapok nélkül mit ér az arany, kérdezi ilyenkor a kétszínű informátorkétszínű informátor a háremből. “Mutasd csak azt a három lapot, majd keverjünk vissza mindent ha eldobtad barátom, aztán megnézzük mit húzunk. Ja várjál van még egy Árnyfigyelőm is, bocsika.”

Ez már nem kombószag. Ez már tömény.

Jabbah