Ereklyék nyomában

Az előző cikkem végén azt ígértem, még több titkokra fog fény derülni a lunírokkal kapcsolatban. Egy nagyon értékes kereső hatás érkezik a játékba, amely kombinál az új kulcsszóval – így akár ingyenesíthető is – de messze túlmutat a lunírokon vagy a FÓKUSZ-on. Nézzük mit is tartogat az új korszakos, de nem korszak eseménylapunk:

egyedi ritkaságú Lunírművesség hét titka 1 MP
Eseménylap Időtartam: Pillanat Típus: Erőforrás
FÓKUSZ
Játékosa megnézi Jövő paklijának felső 7 lapját, és
abból egy ereklye vagy lunír felszerelést Kézbe vehet.
A maradék lapokat vissza kell keverni Jövő pakliba.

1 MP-ért (vagy fókuszos lapért) hét titokba kaphatunk betekintést, azaz a jövőnk felső hét lapjából vehetünk kézbe egy lunírt vagy ereklyét. Azt hiszem az új lunír felszereléseket ismerve nem kérdés milyen erősítés ez a lap, a gnómok a többi munkát elvégzik.

A fókuszos kóborló és crantai brigádunkat olyan arzenállal szerelhetjük fel aprópénzért, hogy az ellenfél a páncélzaton megcsillanó napfénytől is már a fehér zászlóját kezdi lengetni. Az sem egy utolsó szempont, hogy a fókuszos kombógyárat a pakli aljáról fel is tudjuk keverni, ami a laphúzós mechanikákat (zászló, pergető) ismerve aprónak tűnő, de nem elhanyagolható előnyt jelent.

Persze van megoldás a lap ellen, a manacsapdák, homályok, szerzetesek megeszik reggelire ezt a lapot, az ősi titkokra nem derül fény, a pakliban maradnak, egy rövid időre még homályba burkolóznak.

Azt már láthattuk a kiegészítő eddig megjelent lapjain, hogy nem egybites lapokról van szó, nem egy szavas, egyképességes kártyák. Ez a lap is bőven túlmutat a lunírokon, a gnómok titkain keresztül a nevesített kalandozók is komoly erősítést kapnak. Azt eddig is tudtuk, milyen erős 1-1 kereső hatás, Liliath és az ereklye szett tökéletes példa erre. A Kristálykirálynő pont emiatt a lunírművesség titkainak egyik fő kutatója lehet majd, hogy minél hamarabb összeálljon a szettje. De úgy gondolom a többi nevesített kalandozó számára is elérhető közelségbe kerül az ereklye triumvirátus.

A lapkereső szerint 36 ereklye van. AKÚ-n ez 25-re, ÚH-n 9-re szűkül. Gae Bholgák Erragalnak, Sharab shaktorok ostromlóknak, föld csontja a harci potenciál növelésére, zoggal meg a játékot tudjuk lezárni a kellő pillanatban, igaz költségesen. Sorolhatnám még, van rengeteg jó kis ereklye, bőven találhat mindenki célpontot a lapnak.

Van viszont egy olyan mechanikára épülő pakli, amelyben a kulcs egy ereklye, amit eddig nem igazán tudtunk keresni, lévén nem kincs, de kincseket ér. Ez az Anyr pálcája. A tegnap bemutatott gyíklény szövetségessel ez egy igazi hadba hívó gépezet állhat össze. Jön egy nevesített kalandozó, akire kijön a levegőég fejedelmének követe, keresünk egy pálcát, kirakunk egy kalandozót kincsként, majd csatolunk rá elvadultat. Ha jók vagyunk, akkor legalább két kalandozót kapunk ingyen a manőverből, ha kincskereséssel vagy sárkány gyűrűvel vagánykodunk akkor éberen is jöhetünk haza.

Tavaly év végén többször is játszottam a Liliath-Anyr pálca-Pergető kombót, ha sikerült összehúzni, gyakorlatilag 1 kör alatt fel lehet húzni a paklinkat. Ugye a pálcából egyszerre többet is rárakhatunk a hősre, így egy körben akár 2-4 kalandozót is oldhatunk kincsként, mert a pergető mindig hozza az új lapokat és a tempót is, vagy a kincses győzelem vagy a hordás, ereklyeszettes ostrom elvégzi a dolgát.

A lunírművesség hét titka ezt a kombót erősíti, a ritkaságtár rotálásával sem ért véget a kincsek korszaka, csak átalakul. Aquir tavaly az anyr pálca bemutató cikkben már felvetette, de most a ma bemutatott lap fényében újra felvetném én is: mi van, ha óriásokat hozunk kincsként ingyen… Vagy mi van, ha az óriások szerelkezik fel a halálosztó lunírszettet a titkok megismerésével… Keresse mindenki elő a manacsapdáit, mert hentelés lesz! Aki nem készül fel időben, azt porrá zúzzák a lunírok titkaiba beavatott hadvezérek, és mint tudjuk, ezentúl a köpeny sem életbiztosítás…

Jabbah