Tűzből született madarak – Elszabadult főnix

Erion legelegánsabb negyede, külön fal veszi körül, ezért gyakran hívják Belsővárosnak is. Az uralkodócsaládon kívül itt él a nemesség kilencven százaléka, de szinte minden nagyobb rend saját palotát tart fenn benne. A Hercegi Palota kisebbfajta erődítmény, az írott történelem folyamán senki nem merte próbára tenni bevehetetlenségét. Jobbról a Főnixek Parkja, balról a Godorai Függőkert határolja. A Főnixek Parkja Ynev egyik csodájának számít különös növényzetével, melynek egy része nem is erről az Anyagi Síkról származik. Nevét arról a hat különféle főnixről kapta, melyeket Ediomad főhierarchája adományozott békés szándéka jeléül a város akkori heregének. A park nyilvános, a belépési díj azonban felettébb borsos

A főnix legendás lény, amit anno a M.A.G.U.S. irodalomban sem hagytak kidolgozatlanul. A kártyában nem nagyon találkoztunk eddig velük, kivéve talán TűzmadárTűzmadár és a Főnix foglyul ejtéseFőnix foglyul ejtése lapokat. Az erioni palotanegyed egyik legnagyobb látványossága az a hat főnix, amiket egy évben egyszer bemutatnak a nagyérdeműnek. Abból indultunk ki, hogyha a Kalandozók Városában el lehetett fogni őket, akkor az Erioni éjszakában is szeretnénk egy legendás újjászülető tűzmadarat. Elgondolkoztunk, azon mi lenne ha a jól őrzött madarak közül egy kiszökne a parkból, és lángba borítaná Erion bűnös negyedeit? A csapatnak ez a gondolat annyira megtetszett, hogy ebben az irányban kezdtünk el gondolkozni, és innen már a neve is megvolt.

Elszabadult főnix

Abban biztosak voltunk, hogy nagy pusztítást okozna a Városok Városának utcáin, épp ezért sokszor támadó és nagy sebzéssel rendelkező lényt képzeltünk a neve mellé. A Főnix foglyul ejtéseFőnix foglyul ejtése küldetéssel hármat lehetett sebezni minden harcban lévő kalandozón. Így adta magát, hogy itt is a hármas számon legyen a hangsúly. Végül a következő statokat kapta: SZÁM: 3. TÁMADÁS: 9. SEBZÉS: 3.

Igen nehéz lenne eltitkolni, hogy Erion utcáin egy zabolátlan főnix tombol, ezért nyílt lap lett. Valamint az is biztos, hogy nem hagyják sokáig tevékenykedni – ha a városi őrség nem is boldogulna vele, kalandozók veszik kezükbe a dolgot. Ezt jelképezi a következő sor: Semlegesíthető 2 támadás/varázslat akciólap Kézből eldobásával.

Ha nem sikerül elpusztítani, akkor sem dönti romokba a várost. A főnix tüze a parkon kívül egyetlen éjszaka alatt kihuny, hogy hamvaiból később újjászülessen. Így adta magát: Forduló nyitás fázisban vagy támadása után Jövő aljára kerül. Ez a két képesség illeszti be a kiegészítő korruptság-lefizethetőség vonalába is, amit leginkább az akadálylapokon szerettünk volna bemutatni.

mitikus ritkaságú <strong>Elszabadult főnix</strong>Elszabadult főnix 0 MP
BESTIA, NYÍLT LAP
SZÁM: 3. TÁMADÁS: 9. SEBZÉS: 3.
Semlegesíthető 2 támadás/varázslat
akciólap Kézből eldobásával.
[állandó képesség] Forduló nyitás fázisban vagy
támadása után Jövő aljára kerül.

Végül vizsgáljuk meg mire lesz ez a lap jó! Ahova csatolják, oda horda alapesetben nem nagyon akar majd menni. A nagykalandozókat is el képes tiporni, azonban figyelni kell rá, hogy csak egyetlen körig képes feltartóztatni a kalandozókat. Erion kiegészítőjének egyik manőverellenes lapja lesz az Elszabadult főnix, s mint ilyen, szerintem az egyik, hanem a legjobb.

Kellemes szárnybontogatást.