Első dózis

Aki éves távlatban szokta figyelni az aktivitásomat, az tudja, hogy a kiegészítő után 2 dolog következhet.

Az egyik néhány pakliötlet, a másik az ív elemzése, értékelése. Azt gondolom, hogy ez utóbbit idén nem én fogom elvégezni – a kieg elkészülésének több fázisában megtettem már zárt körben.

A mostani pakliötletélés specialitása az lesz, hogy kiemelek 10 régi – de azért még Korfordulós – lapot, amit énszerintem pakliba kényszerít Amhe-Ramun.

 

1. Ninheoni rímszövőNinheoni rímszövő

Továbbra is változatlanul kevés a tempótermelés. A kiegészítőben hemzsegnek az ember-témák (és beférhet a homoki elfek mellé is. A rímszövőre mellesleg kijön a termékenység bálványa. Ez alapján Messor, Terda, Vadkan, Ranicidas, Eatian és Garran egyaránt apellálhat csapatépítéskor erre az elhanyagolt igricre.

 

2. Föld csontjaFöld csontja

Már önmagában az átka csodakombóvá magasztosult. Egyrészt, megvéd az átkától Amanovik hermája. Másrészt, az átka újra kisüthetővé teszi a haditanácsot. Harmadrészt, Dethet megnézi a deck felső 5 lapját, tehát a föld csontjával biztosra mehegtünk. Ha ez nem kombó, akkor semmi!

 

3. TelepítésTelepítés

Pedig ebben a kiegészítőben aránylag kevés akadálylap érkezett. A telepítés létjogosultságát az ultrák adják: Azim anakbut, Uscyhafa tilalom varázsjel, Bosszúálló. Persze a kheb-thueethek, az időcspada és a menethi mellett sem fogunk elmenni, amikor a telepítés kiveti a jövőnkből. Az amund, a fókusz, és minden olyan pakli, ami a megelevenedőkre épül, használni fogja a telepítést. A szobordémonok counter hatásaik miatt nem-amund paklikban is felbukkanhatnak. A korábbi erős akadálylapok, valamint a homoki elf és snil elvadultak miatt is van esélye ennek a lapnak. Mindkét faj-téma bátran boostolhatja saját játékát Anyr pálcával, és telepítéssel.

 

4. Birodalomterület újraosztásaBirodalomterület újraosztása

Az akadálylapok egyfajta minőségi változása miatt az ellenük releváns taktika gyakran nem a counterelés lesz. Azhanud szobra, Azim anakbut, tarpan ellen gyakran a csatolás utáni leszedés az optimális megoldás.

 

5. Misztikus BankárMisztikus Bankár

Rengeteg szövetséges érkezett, könnyű kirakni. Használhatja az amund (akadálylap, építmény bőven lesz), Terda (kazal szövetséges), Messor (detto), Ravenar (a szövik mellé bejön a tarpan), Trabbal (úgyszintén), illetve a telepítéssel párhozamosan a fókusz, sőt az elvadultak és az oázis miatt a homoki elfek is.

 

6. Jama-hó ószei Jama-hó ószei

Egyrészt, a messoros deckbe tempó. Másrészt, a kizökkentés, sárkánytánc, sárkányálom kicsit megnyitják neki a “harci opciók” csapot. Harmadrészt pedig azért, mert igen sok erős hatás érkezett, amit harc előkészítésben kell használni. Kisjama ezeket mindet hidegre teszi, és a várva várt “első körben nem cselekszel” helyett momentummal bezúzunk. Nem mindegy. A minden manőverezős pakliban helyt kapó aranytermelés miatt sztem kigazdálkodható.

 

7. Belső iskola szerafistájaBelső iskola szerafistája

Itt nincs sok magyarázni való, csak egy rövid kérdés: mennyit támadnak a szobordémonok? Ja, még egyet… Mivel kráni, néhány másik új lap is interakcióban van vele. A szerafistával egy húron pendül a lappangó démon kitörése.

 

8. Useb-hetUseb-het

A dobatás nem annyira kapott a mostani kiegészítőben kulcsszerepet. Bőven kapott viszont a Neves + horda típusú paklitípus: légió, Eatian, amundok, ahol sok a kalandozó. Ezek a paklik nagyon kellemetlen perceket tudnak szerezni az ellenfélnek, amikor minden alkalommal egy relatíve erős kéz cserepakliban landolhat. Amikor a promóciós lapok között Dethet mellé Hasseth is beszáll a meccsbe, elég keménnyé válik. Bennem amúgy felmerült, hogy a sogronita pakliba berakom őket, Az Öreg és a haditanács miatt. Az öreg ugye visszatér, ha az alapszintje elfogyna, de hozhatjuk kerengővel is, hogy amund legyen, és máris dobat ezerrel.

 

9. Utánpótlás toborzásaUtánpótlás toborzása

Minden amund 1-gyel olcsóbb? Must have! Persze ugyanígy olcsóbbá tehetjük a krániakat, a homoki elfeket, stb. Majdnem minden hordatéma tudja használni, (az erioniak is) kivéve a lesath… Én azt gondoltam, hogy már tavaly berobban a metába…

 

10 Rashid bin YusriRashid bin Yusri

Őt a turbános ellenállás vezetője hozza csaknem kihagyhatatlan ziccerbe: 1 mana 3 arany. Mellesleg az Utódfajok kirajzása – Amhe-Ramun akarata tengelyt kb. ő tudja fékentartani a körönként visszatekert manacsapdákkal. Mellette ott lesz Al Fulani, kiváló hordát alkotnak majd az öreg Haygar körül, sorba, manőverbe, mindenhonnan dőlnek majd a felkelők, mutatványosok es egyéb second-hand figurák, (ingyen-körül), és mikor elegen vannak, jön a hadak újta -HJV kombó… Azért ezt érdemes végiggondolni, mert Ha a Critai tábla + Minal kaszinó + Uma Ahnat kombó beindul, Yusri minden körben 5 aranyat termel (Azim és bankház nélkül), ez Haygar mellett egy 7/4-es kalandozó minden körben. 1 mp-ért és 1 neves lap kézből deckbe visszakeveréséért.

 

folyt. köv.

MDani