Elmúlt és eljövendő

Sajnos azzal kell kezdenem a cikkemet, hogy elnézést kell kérnem tőletek.  A kiegészítő-készítés és a versenykoordinálás mellett nem nagyon volt időm rátok. Megpróbálok több időt szentelni annak, hogy megosszak veletek egy-egy gondolatot. Ma három témát kell érinteni, kezdjük Veszprémmel.

Veszprémi regionális verseny

Tóth Dani remek versenyjátékos évek óta ott van az elitben, remek ötletekkel lepi meg a versenyre járókat, és emblematikus figurája garancia arra, hogy ha valamit meg kell szervezni, akkor az meg van szervezve(Ponyvaregény után szabadon). Örültem neki hogy a jelentkezett a regionális verseny megszervezésére, tudtam hogy mindent meg fog tenni hogy sokan ott legyünk. Jelentem remekül vizsgázott!!  Az idei regionálisok rekordlétszámát hozta össze, és kiválóan szervezte meg a versenyt. Tökéletes volt a helyszín, össze voltak boronálva a régió játékosai. A helyi erők ráadásul remekül felkészített paklikkal indultak, úgy sejtem volt tesztelés a verseny előtt. Lehengerlő játékkal kiemelnék kettő veszprémi játékost Török Petit és Szőlősi Ákost. A két úriember nem csak átlátja a játékot hanem mernek változtatni a bevált dolgokon. Ákos lesathja kincsesládásan turbózta magát, Peti daikja meg a szó szoros értelmében a rémálmot hozta el a manőverezésnek. Komolyan gondolom, hogy ilyen embereknek (Danit is beleértve) ott kell lennie a nagy versenyeken mert igéretes nagy nevek, akik nagyon jól játszanak. Szeretném megköszönni a figyelmességet, a jó beszélgetéseket, a sok jó szót, a remek ellenfeleket. Nálam Veszprém jelesre vizsgázott, szívesen megyek oda legközelebb is, és úgy sejtem nem csak én vagyok ezzel így. Köszönöm a nyereményt, a különleges emlékérmét, és azt hogy ennyire magasra emeltétek a színvonalat!!!

A metagame következtetése

A veszprémi metagameben  2 falánk, 3 amnt nar, egy eseménylap kontroll, 2 aleph,  egy oquicorr, 2 boszorkányerőd megbízottja kontroll, egy cwyeh kah, egy lesath,  egy pária, egy yamtao is ringbe szállt(mindenkire már én se emlékszem) A baál káinra reakcióban a két Daik remek választás lett, én mindkettővel játszottam, finoman fogalmazva sem voltak könnyű/kényelmes meccsek.  A lesath kincsesládával elmebeteg lesz, szóval erion után én úgy sejtem 2 pakli fog nagyon megerősödni az egyik a kincsesláda miatt a lesath, a másik a főnix miatt a daik. Az erőviszonyok még amire figyelni kell hisz 6 mana előnyből meg lehet nyerni a meccset. Ahogy én látom ami eddig jó volt az ezután sem lesz rosszabb, azonban pár lap ad egy kis tunningot a régebbi témáknak. (Bár igaz hogy a cikk írásáig még csak alephet, szegénynegyedet, yamtaot, láttunk élesben) Én kiváncsi leszek, mihez nyúlnak az emberek év végéig, mert utána viszont óriási változás lesz úgyis. Tippem szerint Semven, Doria, Haygar is előkerül hamarosan, hogy megmutassák mit tudnak.

Dombóvári Jövő

Veszprémnek köszönjük, Dombóvárnak pedig egy nagy üdvözlést küldünk. A Tolna megyei város ad otthont a következő regionális versenynek 22.-én. Nagyon komoly testőrbrigád lesz a szervező Klír Zsolt és Farkas Csabi személyében. Az urak majdnem minden regionálisra eljönnek az országban, én úgy gondolom megérdemlik azt, hogy beugorjunk hozzájuk. Sajnos nem lesz időm hosszas pakli elemzésekre, de aki tervez menni az készüljön a következő paklikból:
Allrin, amt-nar, daik, lesath, csapás kontroll, megbízott kontroll, falánk, snil, eligor, haygar, doria, semven, oquicorr és végül az opálhajós. Szerintem ezek azok a paklik amik képesek lesznek eredményt elérni, azt hogy ki hányadik lesz az tapasztalatnak és az ellenlapoknak köszönhető majd.
Nehéz verseny lesz, mert egyszerre kell készülni daikra és káinra, kontrollra és aggrora, kombópakli is várható megjósolhatatlannak gondolom az első 3-at. Engem speciel pont ez motivál, találkozzunk Dombóváron 22.-én. Sziasztok.