Elmaradt lapbemutató

Akárki akármit mond, ez az ókyr – tehát calowyni – hatalmas izgalmas cucc.

Főleg, mióta kiújult az örökség-formátum, és a gólemtermelést illető minden kártya adott hozzá.

Hogy mikre kell gondolni? Hát, alapban az őrgólemekőrgólemekre! Csapdák terméCsapdák termével beállnak a főnök mögé, az 2 DP. Egy sima akadályozásnál.

Van egy kiváló küldetesünk, a gólem teremtésególem teremtése! Ez ugye alapban 1-ért 3 DP-s manőver, teljesen vállalható (térképszobatérképszoba mellett).

Sorban famulusfamulus. Mellette a szeánszszeánsz, a bebörtönzésbebörtönzés, tüdősorvasztástüdősorvasztás, gólem létrehozásagólem létrehozása, gyorsításgyorsítás, illetve a jócskán elfeledett zóna varázsjelzóna varázsjel nyer létjogosultságot. Ez utóbbit a gólemekre rakva elég ordas szituációk alakulhatnak ki, pl. YX nem mer beállni a gólem elé…

Kb. mindegyik gólemes lapunk ordít az utódfajok kirajzásautódfajok kirajzása után. Mivel Weila-hívők vagyunk, a tömeges eseménylap-pusztítást érdemes megfontolnunk Weila akarataWeila akarata segítségével.

Mivel kifejezetten harciasak vagyunk – a látszat csalóka, lottyadt testünk és szétcsúszott arcunk ne tévesszen meg senkit, szuszpenzoros, levitáló, sonioni opálból faragott elemi erő aurát generáló hottel-fotelben manőverezünk – kell majd az akciólap. Mehet a villámvillám és kisüléskisülés a sleppnek, energiafelszabadításenergiafelszabadítás és homonkuluszhomonkulusz a többieknek. Sorelhagyáskor fájdalom kizárásafájdalom kizárása.

Amit nem kellene elfelejteni, hogy modern kártya létünkre vannak varázslói formáink. Még jó, ókyr hatalmasok vagyunk, kinek lenne, ha még nekünk se?

Van beépített shaka torrunk, használhatunk gyorsítást, sztem ezt nem kelll tovább turbózni, így is könnyen mehetünk 3-4 manővert körönként.

A Kiválasztott akarataA Kiválasztott akarata nálam mindenképpen játszana, plusz gólem, plusz DP, plusz erődemonstráció.

A standard kyr-kellékek mellé – famor udvarházafamor udvarháza, császári kémhálózatcsászári kémhálózat – felmerülhet nehány kevésbbé lerágott csont.

Az egyik a keilori gólemmesterkeilori gólemmester. A másik az obszidián őrzőobszidián őrző. Ezek együtt igen durvák. Az őrző a kisülés-villám duót, sőt a bebörtönzést illetve – milyen meglepő – a homonkuluszt is tudja használni. A gólemmester hozzá képest kicsit alulképzett, fájdalomkizáró hotel-fotel nélkül nem megy sehová lehetőleg, az őrzőknek történő beforgás a sorsa körről körre. Hiába, a kyrek közt se születik mindenki famornak, vannak dolgos pietorok is… kőfaragók, stb. meg az edzőtermi homokzsákok, a gólemboxhoz. De arra újabban gra-tinoli orkot használunk, mióta Orwella dobta őket. Most a gólemek dobálják őket, előbbi gazdájukhoz képest csaknem méltatlan körültekintéssel…

A harmadik csont maga a hotel. Mivel a játékot Kyria dicsőségére játsszuk, segíthet a hatodkorban felhúzott tengerparti partikéglink. Itt ugye az gólemmesterket dobhatjuk az orkok mellé, helyettük valamelyik korszakos lakótársunkat szervezzük be. Hania Cíh CyuhannHania Cíh Cyuhannt kedveltük mindig is legjobban, mert egyrészt a sok csont mellé kell valami bőr, másrészt mert ő is rajong ezért a csendes tavacskáért a hotel előtt, és harmadrészt mert ő sem rajong a turistacsoportok zajongásáért. Hania és a gólemek mellé a shindar védelmezéseshindar védelmezése sokkal jobb, mint egyébként. Az elfek is szeretik és védelmezik a főnökeiket, de a kyrek még jobban…

Éppen elegendő rualani küldetést oldunk ahhoz, hogy ez realitás legyen ( ódon fétis felkutatásaódon fétis felkutatása, behatolás Orwella főszentélyébebehatolás Orwella főszentélyébe, menekülés a tinolok bercein átmenekülés a tinolok bercein át). Más kérdés, hogy a gólemtermelés + sikeres bármilyen manőver kombó épp a győzelmi kondíció laphelyeit szabadítja fel a pakliban. Ehhez olyan segédeszközöket érdemes felhasználni, amik más funkciókat is ellátnak, vagy nagyon erősek kevés laphelyen. Szerintem a 6 mp-s kalandozóért (BoszorkanyerődBoszorkanyerőddel a második hatalmasért) nyerhető 6 DP  ilyen. Mindkettőből 1-1 darabbal játszanék, viszont tennék a pakliba az álomkristály felkutatásaálomkristály felkutatása kártyából is néhányat. Ha valamelyiket eldobatják, a kémhálózat visszakeveri. Az álomkristály sztem igen erős anyag, 2 szippantás után még a gólemek is kóvályognak. Hasonló gyógyhatást prezentál a császár kegyének kiérdemlésea császár kegyének kiérdemlése, a másik cucchoz képest is aranylövés-esélyes.

 

Némi matek a végére. Ha semmilyen építményt nem használunk – ilye strategiai önygyilkosságot semmiképpen se mérlegeljünk hosszasan – akkor 1 db utódfajok kirajzása / őrgólemek mellett is 3 bármilyen manőverből tudunk győzni. 1. Manőver: 2 DP., 3 gólem. Második manőver (pl. a beépített harc): 3 DP, 4 gólem. Harmadik manőver 4 DP, 5 gólem. Ez 9. 2 DP-t kell tudni segítség nélkül produkálni.

Ahhoz, hogy még kevesebb manővert kelljen bevinni, sztem sok meló és jó húzás szükséges. De valójában minden gólemtermelő lap DP-t is termel, és amelyik lap DP mellett más előnyt is ad, az nekünk halmozottan jó. Mivel nagy szintű, sokoldalú, neves kalandozó vagyunk, örökség formátumon is fogunk tudni manőverezni. A shindar-manif összesen az első körben probléma számunkra, a sorból sebzésre a fájtalom kizárás és a beépített éberbe forgás sztem elég counter, egyedül Selmo atya laphatása lehet gond. Sztem be lehet tenni az ediomad-pókháló-özönvíz lapokat csak emiatt, de lehet azt is mondani, hogy erre a matchupra nem tolok be a deckbe 8 countert, hanem elengedem. ÉN ezt valasztanám, és megpróbálkoznék a deck lehetőségei alapján a zápor/kupola, az implantátum éberbeforgás, és zápor esetén a fájdalom kizárás kinálta lapokkal selmot hazaküldeni – és az így nyert laphelyekre olyasmit tehetek, ami más meccseken is használható. Mégiscsak ókyr hatalmasok vagyunk, nem valami bugris a hetedkorból…

Végére hagyom a külső síkról jellemellentét miatt jelenbe kerülni képtelen hit vedelemzőjét, de csak nagyon zárójelensen, mert ez korforduló formátumon utódfajokkal az mp-igényétől némiképp elvonatkoztatva teljesen játszható… Meg hát ezt a bőrt a böller már lehúzta (párszor).

MDani