Elfeledett Hősök 9.

A cranta öröksége kiegészítő megjelenése után ismét jelentkezik az elfeledett hősök rovat. Az elmúlt időszakban MDani tollából több gasztroblog is világot látott, ennek apropóján érdemes visszanézni az alapanyagokhoz is, nevezetesen a húsokhoz, ami 1-1 jó lakoma alapját adhatja. Hova megyünk, ha jó húst akarunk kapni? Naná, hogy a henteshez.

Az új kiegészítő megjelenése óta eddig két új hullám formátumú verseny volt a cantinában és egy Mezőnagymihályon. Nem túl nagy merítés főleg, hogy utóbbiról csak az első három helyezett pakli választását ismerem, viszont a (saját) tapasztalatok alapján – a caput rotálását is figyelembe véve – egy alapvetően manőverközpontú környezet körvonalazódik. Persze jönnek majd az Allrinok és talán a csapásorientált dobatós paklik, de jó eséllyel a lesath / fókuszszett / Falánkostrom / ork ostrom / gyíklény horda paklikra készülve nagyon nem lőhetünk mellé, várhatóan a paklik 80 % ezek köré a manőverezős slágertémák köré fog épülni új hullámon. (Aztán persze majd jól rám cáfol a jövő, meg a kommentszekció, de ez így van jól.)

Szóval abból indulunk ki, hogy az ellenfél manőverezni fog. Ez pompás, mert vásárra viszi a bőrét, így kiváló lehetőség kínálkozik a szakszerű hentesmunkára. Ami biztos, hogy az ellenfél manapság nem egyszer fog körönként manőverezni és várhatóan mana hátrányban leszünk – az elején mindenképp. Tehát hentesválasztástól függően és attól függetlenül is készülni kell a folyamatos akadályozás lehetőségének megteremtésére, és az első csapás kiosztásának biztosítására. A momentumos úriemberek adják magukat, náluk csak az ingyen ütésekre és az akadályozó manőver előteremtésére kell figyelni. Szerintem érdekes téma, a nemrég megjelent harcművészek is életképesek lehetnek ilyen környezetre.

Az én választásom azonban egy igazán izmos és jó kiállású, őszinte ork, akire nyugodtan rá lehet bízni ilyen munkákat. Meg amúgy is, egy dartonita orkkal hentelni mindig jó a „hentelni jöttünk nem győzni” felkiálltásra. Szóval Kashuka. A MP/szint aránya kiváló, első körben is stabilan fejezünk le vele. Attól se kell tartani, hogy véletlenül meghalunk harcban az ellenfél előtt, vagy hogy az ellenfélnek vértje van, mert szeretünk sok kockával dobálni.

A felvezetésre visszatérve a pakliban két dologra kell megoldást találni: az akadályozó manőverek állandó biztosítására, és a „mi ütünk elsőnek” elv érvényre juttatására. A pakli motorja igen egyszerű: lunírok és felszereléseket olcsósító/kereső lapok. A kard éberen hoz haza, a vérttel pihenőben is be tudunk állni, a vöröslunír tőr olcsósít, a vámpírpajzs gyógyít. Felszerelkezés, lunírművesség titkai és mágikus fémek pedig megoldják, hogy olcsón és a legjobbkor nálunk is legyenek a kellő lapok.

Nekünk már csak hentelni kell. Az, hogy lefejezünk, leütünk, kalapácslendítünk, begyakorolunk, döntő csapunk, befejező vágunk, gáncsrúgunk, ínmetszünk, vagy éppen a nemzetségfő pörölyével zúzunk be minden koponyát az ízlés kérdése.

A védekezésre elvből nem gondolunk, a vért amúgy is erre van, maximum a nagy munkában elszenvedett vízveszteségre tekintettel kortyolhatunk párat. A másik problémára is igen egyszerű a válasz: momentumos zászló. Kashuka előnyös árfekvése miatt erre sokszor nem is lesz szükség, ha mégis, a felszerelkezés ránk adja.

Mi kell még? Kotan tekintete és zárvány a köpeny ellen. Ja meg győzelmi kondíció. A földhözragadtabb megoldások helyett, én két érdekesebb irányt említenék: az első az Opálhajós, ezen nincs mit magyarázni. A másik egy kicsit kombósabb, itt Ardon da Solvist is berakjuk a partiba, és a blokkolgatásból hasznot húzunk, amit vagy zoggra vagy mondjuk élőfémvérte/savviharra költünk. Ami biztos, hogy mindegyik opció kellő időt biztosít a hentelésben rejlő szakmai örömök messzemenő kiaknázására.

Zárásként egy kiegészítő kalandozót bedobnék gondolatébresztőnek: Onpori ércmester. Ez a kalandozó biztosítani tudja a lunírok cirkuláltatásával, hogy egy körben 2-3 akadályozó manőver helyett 5-8-at is produkáljunk ingyen. Gyanítom ez a felhasználása a gyengébbek közé fog tartozni…

Köszönöm a figyelmet, hentelésre fel!
Jabbah