Elfeledett Hősök 6.

Igen komoly aktualitása van a mai hősünknek, aki ugye duplán hős. Pár hét múlva kilép a lapon lévő ablaknyílásból és széles vászonról üvölti le a fejünk. Meg az ellenfélét is nemes nyelven.

Ahogy a címből is kitalálható, a mai pakli alapja, hogy sok kalandozót szeretnénk rövid idő alatt az asztalra halmozni, az ellenfél hathatós segítségével. Mert az ellenfél sorelhagyása hiányában igencsak lelassul a kalandozó gyár. Tekintve, hogy az Új hullámos és az Arany középutas versenyeken zömében sorelhagyásra építő paklikkal találkozhatunk, szerintem lehet létjogosultsága Tha’Ushurnak is. Még akkor is, ha az e havi ultra, a kalandozó nélküli eseménylap-kontroll-dobató pakli kulcslapja (évzárón már be lehet dobni a mélyvízbe is).

Erőforrás

A múlt heti cikkben előcitált Ceriakhoz hasonlóan az ork hérosz is olcsósítja a kalandozóinkat, bár más mechanikával, így itt nem az a kérdés, hogy meg akarjuk-e menteni a kalandozót a menetrendszerű haláltól, hanem az, hogy milyen módon. A tárház széles: őrző, vérszerződés, ngaur, Feketelunír sodronying, Ifjúság forrása, Sienna keze, Szakértő. Ha mindet a magas MP igény, illetve a jellemellentét miatt nem is célszerű használni, azért lesz mit a pakliba tenni.

Csapatszellem

Lent van sérülten a hősünk, az ellenfél sorelhagyó manőverbe kezd, jön még egy ork, azaz két orkunk van. Mi jobb annál, ha két hentes orkunk van? Költői kérdés, természetesen három hentes ork! Vagy még több… El is érkeztünk a pakli első kulcsszavához a TÖRZSSZÖVETSÉGHEZ. A Holdimádó anyasámán lesz felelős az orkok szaporításáért, aki a három törzsszövetséget szállító kalandozót minden gond nélkül, bónusszal pakolva prezentálja. Az acélmaszkos sok sebzést ad, az Elveszett portyázó ötös szinte hízik és elsőnek üt, a Vércsetotem sámán a második kulcsszót, a TÚLÜTÉST garantálja. Minden adott egy jó kis csetepatéhoz.

Ébresztő

Ha már ilyen jó kis társaság gyűlt össze, érdemes egy kis időt fordítani a főnök felkeltésére is, úgy járja, hogy a szövetségeknek kell egy vezér is, aki irányt mutat és az élre áll. Meg rendet tart. Eligor herceg kedvenc ynevi mérgező mohájánál nincs is jobb erre. Ha a sok bunyózás okozta kisebb sebekre is gondolunk (és ha már egy jelhordozótól is elcsentük egy praktikát), akkor stílusosan a sárkányoktól is kölcsönözzük egy kis égi támogatást. Végül is, ha egy pár tonnás zöld monstrum alá pörköl a sebeiket otthon nyalogató harcosainknak, rögtön rájönnek, hogy ilyen butaságokkal nem szabad vesztegetni az értékes időt.

Kiegészítő elemek

A kulcsszókhoz van pár kihagyhatatlan támogató lap, ami sokat segíthet. Fajháborúk kora, Gullagor csatabárdosai, Összehangolt támadás, Harci düh, Feketelunír démonkard, Voul buzogány. A buzogány és a lunír cuccok miatt el lehet gondolkozni a Vaynak tengeri rablón is.

Győzelem felé vezető út

A győzelmi kondíció a termékenységbálvány lett, így az akadálylap védelemmel nem kell foglalkoznunk – nincs is rá hely, meg amúgy sem passzol a hordamentalitáshoz. A bálvány termeli az újabb orkokat, meg a DP-t. A sorelhagyást, illetve a DP-t támogató törzsszövetséges mechanikaként jól jön pár Határerőd is. Illetve kell egy nagy csokor ütés, kinek mi szimpatikus.

Egy pakli új hullámra:

1 Héroszok csarnoka
1 Legendás taverna
1 Északi kapu

4 Tha”Ushur
4 Holdimádó anyasámán
2 Vércsetotem sámán
4 Elveszett portyázó
2 Acélmaszkos fegyverkovács
4 Tha”ushur őrzője
3 Vérszerződés
4 Feledés lehelete
2 Égi támogatás
4 Fajháborúk kora
2 Gullagor csatabárdosai
2 Harci düh
3 Kalapácslendítés
4 Félresöprés
4 Összehangolt támadás
4 Vagdalkozás
4 Termékenységbálvány
4 Szintlépés
4 Határerőd

Cserepakli

A Vérszerződés, illetve a hős ébredős képessége miatt ide tehetünk bőven lapokat. Csatlósokból gyakorlatilag bármelyik jól jöhet 1-1 szituációban. Érdemes lehet betenni 1-1 Odvihart, Fullasztást, Elmeszipolyt, Csontrombolást is. Vagy éppen 1 termékenységbálványt, esetleg ellenlapokat, kit mit érez fontosnak a környezettől függően. Merthogy ellenlapnak nem jutott már hely a pakliban, bármikor jól jöhetnek, sőt kellenek is, de ezt már mindenkinek a kreativitására bízom.

Köszönöm a figyelmet, jó játékot kívánok mindenkinek!
Jabbah