Elfeledett Hősök 4.

A vőlegény

Százkarmú Erragal két és fél éve jelent meg az idők tengerén, mégis igen hamar feledésbe merült. A folyamatos MP hátrány és hiány, no meg a gyors játékkörnyezet miatt mire beindulna már nincs hova. Mivel az egyik kedvenc kalandozóm folyamatosan próbálok rá versenyképes paklit építeni, több-kevesebb sikerrel. A Rualan hozott 2 olcsó ereklyét, meg jött pár érdekesség az ultrák között is, ideje paklit építeni rá. A krónikus manahiány okozta kényszerzubbonyt kell levetnünk, erre kell orvosság, utána jók vagyunk.

Leánykérés

Szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött van egy sikeres nő. Ki a kártya jelenlegi legsikeresebb hölgye? Igen ő. A matchmaker ki is akadt a sok közös ponttól: ereklyék iránti csillapíthatatlan vágy, kíméletlenség az ellenfelekkel szemben és ellentmondást nem tűrő „leostromollak a fenébe attitűd. Azért vannak jellembeli különbségek, de jól kiegészíthetik egymást, egy próbát megér.

Az esküvő helyszínül a párkereső a jövőváltók jól ismert kerengőjét javasolta, itt fogad hűséget a királynő őrült elf párjának. Hozományként egy mitikus járművet dob be a közösbe, ami egyrészt az ingyen nászutat jelenti, másrészt a közös út első komolyabb akadályainak leküzdésére szolgál. Sajnos a sárkányfő a sűrűn betáblázott naptára miatt nem mindig tud jelen lenni, így a részletek elsimításához esküvőszervezők és egy alvállalkozó segítségét is igénybe vesszük. Ezek a későbbiekben is jó szolgálatot tehetnek nekünk. Erragal gazdag külföldi nagybátyja bőkezű nászajándékai mellett a maga nyers erejét és kimeríthetetlen energiáját teszi bele a kapcsolatba – minden ereklyétől új impulzust ad Liliathnak, aki újra és újra más tájra repíti a nászhajót a végső beteljesedésig. Náluk már csak így megy.

Rendhagyó pakli építés

Itt álljunk is meg egy pillanatra, nézzük, milyen lapjaink vannak eddig, amik az alapkombót szolgálják:

1 Jövőváltók kerengője
1 Északi kapu
4 Kristálykirálynő
4 Százkarmú Erragal
3 Északi kapu
4 Caput draconis
4 Tolvajszem
2 Csuklyás idegen

A kezdőtornyokat nem számolva ez 21 lap – a pakli harmada, ez biztosítja a házasság létrejöttét. Az ereklyeigény miatt – másik harmad – igen rendhagyó paklit kell építeni, igen kevés a mozgástér. Az északi kapu maximális száma indokolja a Kárhozottak királyát, vele a zárványt leszámítva minden ereklyét ingyen tudunk hozni. Szintén ereklye ingyenesítés a mágikus fémek, ami elég komoly brutalitást ad paklinak. A királynő után maradt 1 egész MP-t első körben erre akarjuk költeni és reménykedünk, hogy az ellenfélnél nincs manacsapda, vagy nem tudja kijátszani. (Játszunk el a gondolattal: KNK-val hozunk ingyen egy holló ereklyét, éberbe forgunk. Mágikus fémekkel lerakunk még egy bármilyen 1 MP-s ereklyét és van még 2 éberbe forgásunk.)

Vegyük sorba mi mindenünk van!

  • Valóságzárvány: kincsként ingyen jöhet, üt, gyógyít és éberbe is forgat egy driáq gyűrűvel triplán…
  • Anyr pálca: hozhatunk elfordulás nélkül egy pergetőt ingyen, aki hozza az új lapokat. Vagy egy sarlatánt…
  • Föld csontja: fájdalomkizárás, ütés ingyen.
  • Zogg: elhúzódó játék, akadálylap-kontroll esetén.
  • Holló ereklye: a KNK fő célpontja.

4 Valóságzárvány
4 Driáq gyűrű
4 Anyr pálca
2 Föld csontja
4 Zogg, a hegyek gyökere
2 Holló ereklye
4 KNK
4 Mágikus fémek
4 Pergető/Sarlatán

A maradék

53 lapnál járunk. Harci akció és akadálylap védelem kellene még, valamint az utolsó kezdő torony. Ha első körben akarunk nyerni, akkor ingyenes kell mindenből. Szóba jöhet korty, fájdalomkizárás, ófa talizmán, ősök tekintete, oltalmazó liget, pusztítás. Én végül most a fájalomkizárás-őserő vonalat választottam. Van még egy kulcslapunk a végére, ami eldöntheti a meccset, de nagyon el kell találni, mikor sütjük el: Dreina-szentély.

1 Dreina szentély
3 Ófa talizmán
2 Fájdalom kizárása
2 Ősök tekintete

Zárszó

Kicsit szokatlan pakli, a meglepetés ereje, illetve az ereklyék miatti rengeteg éberbeforgás azonban végzetes tud lenni, már az ellenfélnek. Ha esetleg az ellenfél sok akadálylappal játszik, vagy egy Sunu mester áll lesben, hogy szétrúgjon minket, lehet a caputot 4 asztrológiával is hozni, kicsit később, de ugyanoda jutunk egy kis kerülővel.

Köszönöm a figyelmet, jó játékot kívánok mindenkinek!

Jabbah