Elfeledett Hősök 2.

A térítés kultusza

Kicsit nagyobb lélegzetvétel után újra előrántjuk egy régi hősünket a feledésből. Maradunk az élőhalott akadálylapoknál (és az UH formátumnál), nincs még kiaknázva a téma. Az alapötlet a necrográfiásnecrográfiás KristálykirálynőreKristálykirálynőre épülő paklitól származik. Ugye itt a masszív zombigyártásba bonyolódó Liliath sötét kultuszrasötét kultuszra küldte hadseregét, nem ritkán az azonnali diadalpontos győzelem reményében. A pakli gyengepontjának én a korlátlan csapatméret kérdését és a zombik sebezhetőségét láttam. A problémakörre a falka bosszújafalka bosszújabőséges zsákmánybőséges zsákmány kettős szolgált megoldással. Mondanom sem kell, hogy e két eseménylap milyen sebezhetővé teszi a paklit a manacsapdamanacsapda fénykorában. A korlátlan csapatméret és a leszedhetetlen „zombiturbózás tehát a mozgatórugó, ami a mai hősünkhöz vezetett.

A helytartó

A Sötét térítőA Sötét térítő pont a két fenti problémára nyújt instant választ. Az alapkoncepció ugyanaz: a necrográfianecrográfia, holtak parancsolójaholtak parancsolója és ébredő holtakébredő holtak gondoskodnak a zombigyártásról. Aztán jön AirunAirun barátunk és áttéríti friss seregünket Darton vallására, amitől szintet ugrik a banda és immunisak lesznek a csapatméret szabályra. Gyakorlatilag a kultuszt a küldetés nélkül is megalapítottuk: Dartonét. Az eszköz a cél.

Körítés

Hogy a lesathoklesathok, szettek, egyéb villámgyors paklik ne ugráljanak körbe. A királynőkirálynő ereje az instant necrográfianecrográfia, amit első körben kompenzálni kell. Mivel küldetésre játszunk, adja magát a kerengőkerengőtolvajszemtolvajszemcsuklyáscsuklyás hármas. Ha már kerengő, jöhet az od-rúnaod-rúnaflerfler duó is és jópár élőhalott akadálylap a necrográfiának. Az ébredő holtakébredő holtak mielőbbi előcsalogatásához ajánlott a telepítéstelepítéssziklaerődsziklaerőd vonal. Az embernépek hajnalaembernépek hajnala pedig igen sokat tud gyorsítani a paklin, illetve helyettesíteni az esetlegesen pakli mélyére rejtőzködő holtakat.

Alternatív térítés

AirunAirun mellé van két praktikus szintnövelő lapunk: szellemkiáltásszellemkiáltás és lelkesítéslelkesítés. Ennél a verziónál fajháború megnyeréséfajháború megnyerésére megyünk, elég 2-3 zombi is, ha tudunk elég alapszintjelzőt pakolni rájuk.

A végeredmény

A harci potenciált a testvérektestvérekhomonkuluszhomonkuluszfélresöprésfélresöprés jelentik, ezen lehet növelni még. Akadálylap védelem is ajánlott, ezt mindenki vakmerőségére és fantáziájára bízom, a fenti pakli vázból kimaradt.

Mindenkinek kellemes ötletelést, pakli építést és játékot kívánok!
Jabbah