Elfeledett hősök 18. – Az őrült elf erionban (és egyéb kalandos helyeken)

Százkarmú visszatérSzázkarmú visszatér

A 2015-ös évzáró óta nem játszottam egyik kedvencemmel az őrült Erragallal (a százhalálszázhalál ekkor rotált ki), ideje elővenni újra, hogy odacsapjon a metának. Miért időszerű ez? Jelentek meg új ereklyék és új küldetések is, amelyekkel kompatibilis. Nézzük az ereklye felhozatalt: Godorai hercegi pecsétGodorai hercegi pecsét, anyr pálcájaanyr pálcája, föld csontjaföld csontja, driáq gyűrűdriáq gyűrű, valóságzárványvalóságzárvány, égi hajóégi hajó, useb-hetuseb-het. Összesen 7 ereklye, 2 kincsként oldható. Mivel az égi hajón és a pecséten kívül bármelyiket ki tudjuk csatolni egy 2 DP-s küldetésre, amelyeket pedig a térképszobátérképszobával ingyen oldhatunk meg, adja magát a lehetőség, hogy egy tempó küldetés paklit építsünk. 7-es szintű elf, titkos nyelv, halál jellem, pusztítás 2, stratégia 2, vallatás képzettségek. Mit is tud ő megoldani egyedül? Mondom: átkelés az árnyjárók birodalmánátkelés az árnyjárók birodalmán, bálványhit felszámolásabálványhit felszámolása, bátorságpróbabátorságpróba, behatolás orwella főszentélyébebehatolás orwella főszentélyébe, besúgó leleplezésebesúgó leleplezése, hadba híváshadba hívás, manacsapda elpusztításamanacsapda elpusztítása, kolduslázadás kirobbantásakolduslázadás kirobbantása, koszfészek feldúlásakoszfészek feldúlása, ódon fétis felkutatásaódon fétis felkutatása, portyázás a fekete határonportyázás a fekete határon, sötét kultusz megalapításasötét kultusz megalapítása. 12 küldetés!

A szegénynegyed

Azt láthatjuk, hogy a két új szegénynegyed küldetés IQ-ból oldja Erragal a pusztító. Az egyikkelegyikkel sérültbe forgatunk – magunkat is beleértve – mindenkit és dobatunk egy lapot mindenki kezéből. Majd a rá csatolt ereklyével szépen éberbe fordulunk és a koszfészekkelkoszfészekkel visszavesszük amit eldobtunk. Aztán megint éberbe forgunk. Ez így 4 DP, ami nem rossz kezdésnek, de azért ennél több kell. Legoptimálisabb, ha az elátkozott vidékre kalandozunk ezután. Az árnyjárókon átkelve ingyen 3 DP a jussunk, míg a főszentélybe való behatolás laphúzással kecsegtet. ha már pusztítás, akkor a manacsapdánakmanacsapdának mindig van célpontja amit elpusztít, majd a nyomokat eltüntetendő őt magát a százkarmúszázkarmú pusztítja el. Pusztítás a köbön.

Ereklyék felhasználása

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ereklyéink több felhasználásúak. Elsődlegesen éberbe forgunk persze, de azért egyéb mellékszálakat is szolgálhatnak…sőt! Figyelem kombóveszély! A driáq gyűrűdriáq gyűrűanyr pálcaanyr pálca kettőse egészen jól harmonizál, mondhatni prekoncept. Kirakunk kincsként egy maximum 3. szintű kalandozót és éberen hazahozzuk. Kit érdemes betenni a dekkbe? Kobranyelv fanatikusáKobranyelv fanatikusát, aki további küldetést keres nekünk. KastélyfosztogatóKastélyfosztogatót, aki szintén IQ-ból nyomja az eriont és még lapot is húz utána. Goblin hullarablóGoblin hullarablót, aki visszavesz valami hasznosat és minden erioni-rualani küldetést old. A kiskalandozók miatt akár spicliket is faggathatunkspicliket is faggathatunk, hogy biztosan legyen küldetésünk.

A valóságzárványvalóságzárvány a harci potenciálunkat turbózza elég erősen, amire szükségünk is van, lévén első körben 0 MP-ből kell vitézkedni. A kalapácsoláskalapácsolás és a leütésleütés mellé tehát ideálisan halmozható ereklye. Az égi hajóégi hajót nem tudjuk küldetésről elhozni, ennek ellenére helyet kell szorítani neki a pakliban. Kincsként kirakható és tempóveszteség nélkül el tudjuk oldani, és ha összejön a “nem átkozott szett”, akkor az éberbe forgásaink gusztustalan mértékben halmozódnak. Ja meg a felesleges spiclinket is szedi.

A föld csontjaföld csontja férhet még be, elsősorban olcsósága miatt, de ha bepasszírozunk 1-2 köpenytköpenyt, akkor egy kis mázlival ingyen le is idézhetjük harcban.

Javallatok

Készülve az északi kapuészaki kapu utáni érára én őszintén szólva kereken 40 lapra ellana szentéllyelellana szentéllyel, legendás tavernálegendás tavernával és térképszobátérképszobával játszanám. Persze aki szereti a rizikót berakhat egy 4. nevesített kalandozót, akit sosem adnának kézbe és északi kaput is. Akadálylap védelemnek én barlangi folyondárbarlangi folyondárt használnék, a villám ostrom/küldi dekkek ellen pedig halálra szánt ramiecorhalálra szánt ramiecor a nyerő – álláspontom szerint.

Köszönöm a figyelmet, jó játékot kívánok!

Jabbah