Elfeledett Hősök 13.

Az ősz aktív átalvása és a „no shave november” után ismét jelentkezik az elfeledett hősök rovat.

A címben szereplő kémhálózatról eddig a kyrek juthattak eszünkbe, mint a műfaj mesterei FamorFamor, akik 2-3 kör alatt kisebb FlottagrófFlottagróf és nagyobb KirályvámpírKirályvámpír fajtársaikat tették partra, azaz pástra döbbenetes létszámban és olcsón, hogy aztán indulhasson a hódítás. Valahogy az ember kémek, besúgok tekintetében sose óriásokra vagy legalábbis nagytermetűekre gondol, hanem kicsi, észrevehetetlen Ninheoni árnyékNinheoni árnyék, jól alkalmazkodó és beilleszkedő tulajdonságúakra, így az óriási jelző első olvasatra biztosan a szervezet nagyságára utalhat. Hát nem. Illetve nem csak a szervezet lesz nagy, hanem akik alkotják azok is. Szóval ez egy óriási buli lesz most. A szakállas mivoltuk apropóján meg pláne, bár ők nem egy hónapig, hanem életvitelszerűen nem járnak borbélyhoz. (Jöjjön egy óévi fogadalom: jövőre ilyenkor a kistermetű szakállasok lesznek terítéken.)

A tavalyi laptervező pályázat nyomán, az ultrasoron megjelent egy igen szimpatikus, de kimondhatatlan nevű terminátor Horrgharrú ShraksharrúHorrgharrú Shraksharrú. Igen kevés próbálkozás született eddig a bevetésére. Láttam hadbahívásra építő pakliban, illetve szólítósszólítós pakliban akadálylap védelemként -kiegészítő elemnek. Ennyi. Az óriások derékhada 1 hónapon belül kirotál az új hullámokról, de ebben az 1 hónapban még odaverhetnek. AKÚ-n jövőre is, durván. Főleg azért, mert érkezett a crantával egy jól kifejlett tüzér Sziklahajító kolosszusSziklahajító kolosszus, egy titkos ügynök küldetés Besúgó leleplezéseBesúgó leleplezése és egy körzáró „megszívtad” küldetés Megszálló flotta feltartóztatásaMegszálló flotta feltartóztatása.

Ebből az egyvelegből gyúrunk ma egy nem szokványos hibrid paklit.

Nem szokványos alatt azt értem, hogy alapvetően ostrom paklit építünk, bármiféle klasszikus ostromkellék (ingyenesítés, szett) nélkül, sőt küldetésekkel fogunk operálni a cél érdekében és aránytalanul sok kalandozó lesz a paklinkban. A küldetések miatt jó esélyünk lesz arra, hogy a diadalpontok is meglesznek, de addigra már mindegy lesz. Fix kezdés az északi kapu-kerengő-kristálypáncélos trió. A kerengő a fő küldetésünk biztosítása miatt kell, de ha már itt van, mehet bele az őserős akadályblokk is, elfér alapon. Az a célunk – a dekk lényege, hogy minden körben lehetőleg 1-2 óriás jöjjön a kör nyitásakor, akik rögvest kisütik saját és a már jelenben lévő szakállasok képességeit. Elég durva, mikor mondjuk van lent a főnök mellett egy ködóriás hadúr meg egy traclon és érkezik egy sziklahajító…. még jó, hogy a sziklahajító képességét más nem tudja kisütni a sarlatánon kívül.

Szóval, ha sikerül elindítani a besúgó hálózatot, akkor brutális módon abáljuk szét az ellenfél játékát. Hogy azért a manőverek fázisban is tudjunk meglepetést okozni kell a voluptas nefaria és a kedvenc sarlatánunk is még akkor is, ha ők nem szakállasak, velük kivételt kell tennünk, elvégre aprónép, segédszemélyzet. Mivel ez egy ÚH pakli nem sok lehetőség van arra Romlásévek hírhozójaRomlásévek hírhozója, hogy biztosan kalandozót hozzon a küldetés, pont ezért a mennyiségre törekszünk és a pakli több mint felét kalandozók fogják alkotni, így statisztikai alapon jönnie kell az óriásoknak mert sokan vannak.

Ami látszik, hogy ez nem egy sietős pakli.

Ajánlott egy ódon fétist is kirakni a játék elején, hogy a felesleges kézben lévő kalandozót vissza tudjuk pörgetni a dekkbe. Mivel a játékkörnyezet sietős kellenek az őserős akadályok, sőt a sok küldetés miatt a szélúr is opció lehet. Aztán, hogy megfékezzük az ellenfelet csinálhatunk egy körzárást, mert a főnök egyedül is simán feltartóztatja a kyr megszálló flottát, Lyennarahoz és Rosannához hasonlóan. A körzárás azért is előnyös, mert a besúgós küldetésünket ki tudjuk sütni. Ha jól csináljuk, akkor az ellenfél nem fog tudni elindulni az óriások jelenbe kerülős képességei miatt, mi viszont vagy kört zárunk újra vagy ostromlunk vagy küldetést oldunk.

Az ostrom ingyenességét a kimondhatatlan nevű képessége és a kedvenc várrombolónk szolgáltatja. Vagy mivel óriásaink igen jól pusztítanak, sőt a főnök hatalomszaval is ostromolhatunk hegyicsatával is, ha épp ez az opció jön elő a dekkből, ingyen van ez is.

Miért nem szokványos még a paklink?

Nincs benne akadályvédelem. Ezt a főnök biztosítja. A Daik féle végtelen trollkodás gond lehet, ha számítunk ilyen paklira, akkor lehet bele tenni homályt és hanyatlás korát. Vagy fájdalomkizárást, mert az hatékonyabb és kevesebb helyet foglal.

Mit csináljunk, ha tele van a kezünk kalandozóval?

Egyrészt héroszok csarnokával indítunk, másrészt anyr pálcát használunk, aminek az előcsalogatását lunírművességgel fixáljuk. A pálcából kettő is simán lehet nálunk, így körönként két óriást hozhatunk kincsként. Csak legyen elég hely az asztalon a kalandozóknak.

A végére egy fun-fact:

Igen a pricomtur is szakállas.

Köszönöm a figyelmet, jó kártyázást mindenkinek!

Jabbah