Elfeledett Hősök 12.

Sogron. A tűzkobra. A tüzek, a fény, a tudás és a bosszú ura. Követőit manapság a kobranyelv őrültjét leszámítva alig láthatjuk, de most egy kiadós égetés erejéig előkerülnek. A formátum Hagyományos és Arany középút. Igen nehéz is lenne Új hullámra nevesített tűzvarázslós paklit építeni, lévén jelenleg egy sincs forgalomban. A Cranta öröksége felvezető kampány során viszont elhangzott egy félmondat, ami alapján hamarosan ez a helyzet talán változhat. De ultratervező pályázaton is be lehet dobni pár laptervet, ha lesz. A rend kedvéért azért hozzáteszem, hogy aki nagyon égetni akar új hullámon, annak van egy közkedvelt és a tüzet genetikailag hordozó népség, aki odapörköl, rápirít bátran.

Hagyományos ötletek

Ramannon mester a nemrég megjelent tűzmágus sogronitákat olcsósítja elég korrektül. A 3-ért 5 szintes Alvó láng és a 3-ért küldetést kereső fanatikus is jól hangzik. Ostromra és küldetésre is egyaránt össze lehet rakni, de küldetésre mindenképp izgalmasabb.

Rögtön itt van az Utánpótlás toborzása. A fanatikussal, Ordani ügynökkel, szerafistával párban oldja és mindenki kettővel olcsóbb rögtön. De nagyobb feladatot is adhatunk a sogronitáinknak: az Ősi egyezmény helyreállítását. Az Alvó lánggal izomból, a fanatikussal 1 pluszküldetéssel (amit ki is keres) megvan a szintünk hozzá. Szerintem ez egy hangulatos pakli alapja lehet, amit simán levihetünk egy sör mellé baráti játékra megjáratni, sok akciólappal, harciasan.

A Tűzkobra követe és az Aschaoni tűzmester Héroszok csarnokával is beszállhat a buliba második körben, bár ez utóbbival utánpótlást nem tudunk toborozni, annál inkább odapörkölni és épületet égetni. Ha már küldetések és égetés… a Hátország felprédálása is illik a hangulatba és a koncepcióhoz. A tűzvarázslók ketten már elég izmos legények, ki oldana meg ilyen küldetést, ha ők nem? Hát kimaradnának egy perzselésből? Na, ugye. A Tizenhármak tornyát felprédálni ráadásul nem csak élvezetes, hanem kifizetődő is ezzel a módszerrel.

A kobranyelv őrizőjének aranyútja

Arany középúton viszont a fentivel ellentétben egy igen versenyképes hősünk van, aki aztán tényleg odapörköl. Olyan ütős kezdése, mint Omron Tardassolnak – aki nem csak kutatta, de meg is találta a kobranyelvet, a fanatikussal ellentétben! – talán csak a HJV-nek van a játékban. A szett méregfogát, a mézeskalácsházat, az éberbeforgást, a kulcsküldetést, a fókuszos mana termelést kezdésnek tiltjuk. Pergető-passziánsz? Nem probléma. Pókháló? Csengesd ki barátom a 6 MP-t…

Aztán jöjjön a harc!

Az ingyen Felszerelkezés-Rúnázott varázslóbot duóval 2 MP-ig minden varázslat ingyen van. A Sogron akaratokkal turbózva Ijdrig holdja nélkül is kinyírjuk és eldobatjuk az ellenfelet Tüzes tekintetünkkel, vagy tűzesővel Morten flammusoljuk le, kemény 2 MP-ért. Ingyen Vérrobbanás, ingyen Villám, ingyen Rettegés, Tűztölcsér, Viharkiáltás, Pokol kapuja… Ember legyen a talpán, aki ezt túléli.

Az égetés jegyében dobatással nyerünk: az Elementálfészkek ingyér’ van, turbónak Elveszett lelkek kórusa és Kasquen. Az ingyen harci sebzéssel spóroljuk össze a savviharra valót. Ami egyébként csak azért kell, mert a szerencsétlen savval leöntött fószert fel is gyújtjuk utána, mert sokkal látványosabban ég.

Az égetés jegyében a Tyrrano eseménylap és akadálylap terror blokkot is igénybe vesszük, miért ne alapon. A pusztítás jegyében először kitomboltatjuk, majd a haragját is kieresztjük tyrranonak. Aztán személyre szabottan a lávaúr, a tűzféreg vagy a Beriquel végzetével – vagy ilyes sorrendben – vegzáljuk az ellenfél kalandozóit. Itt látszik, hogy nem ijedünk meg attól sem, ha az égetés tőlünk is tűzáldozatot igényel, a hatás viszont igen porlasztó, aki ebben nem ég meg az tűzből van.

A dobatás miatt lehetne Sárkányok fénykora-Rettegés-kerengő kombót is játszani, de akkor nem tud beállni az ellenfél és nem tudjuk beégetni, az pedig nem mókás, ráadásul a fénykor mellé a tüzes akadálylapok se passzolnak, így ennek a vonalnak a kiaknázás egy másik hősre hárul majd a jövőben. Itt felvetném az ötletet (akár questnek is), hogy lehetne egy olyan paklit is építeni szigorúan hangulati alapon, amiben csak tüzes grafikájú lapok szerepelnek.

Nézzük tovább!

A sok sebzés – Tűzeső! Tűzvihar! – mellé meg lehet fontolni a csontvetőt, mint MP-gyárost. Ez persze egy Argureni bálterembe és + 3 MP-be kerül, de így minden égetés MP-t termel, ha össze tudjuk hozni a kombót időben, igen hamar visszatérül az ára. Egy jól sikerült Tűzeső simán kitermel egy Kasquent, vagy egy sárkányos eseménylapot – ugye az is tüzes hatású… Tehát a tűz nem alszik el, ég szépen tovább az ellenfél pakliján.

A harci aktivitásunk miatt figyelni kell egy kis védelemre, nehogy a sütögetés közben mi is rápörkölődjünk az ellenfél kétségbeesett csapásai miatt. A csatlós kontingens erre tökéletes, a daroveenivel a dobatást is megtámogathatjuk. Ha erre szavazunk Jövőváltók kerengőjét érdemes használni, ingyen 2-es Fájdalomkizárásunk van rögtön bónuszként.

Hagyományoson kontroll paklik ellen Sogron tüzét vessünk be, a sziesztázó noralok rémálmát. A mindenféle ereklye és átkozott szettes, luníros buzgó mócsingokat meg simán küldjük tisztítótűzbe, tisztaság fél egészség alapon.

Szerintem megéri néha elővenni ezeket a sogronitákat, ha a benzint megoldjuk, égni fog minden. Köszönöm a figyelmet, jó kártyázást mindenkinek!

Jabbah