Eközben, egy messzi vidéken

Átkozott hadszerekÁtkozott hadszerek. Mások személyiségét felvevő zauderekMások személyiségét felvevő zauderek. SárkányokSárkányok. Eszeveszett felszerelésekEszeveszett felszerelések. Mindent ingyen tudókMindent ingyen tudók. Kóborló lelkekKóborló lelkek. És ez csak néhány szösszenet. Becstelen küzdelmek sorozatát életem át, közben végignéztem barátaim kínhalálát. Nem csoda hogy visszatértem Ilanor mezeire ahol inkább a szabadságot választottam a szenvedésem helyett, hogy szélbe kiáltsam tehetetlenség miatti dühömet. Próbáltam új életet kezdeni, de mint tudjátok az nem olyan egyszerű dolog.

Teltek a hetek, hónapok, kezdtem elfogadni sorsomat, de egyszer üzenetet kaptam. Meglepődtem, hogy egy vezetővezető keresett fel. Megkérdezte: “Mi lenne, ha visszatérnének a régi dolgokrégi dolgok új köntösben, ha átélhetném a nagy csatákat?. Visszatérnék-e az igazi küzdelmek mezejére?”

Nem akartam elhinni a dolgot, ezért ÚrnőmhözÚrnőmhöz fohászkodtam és útmutatást kértem tőle. Minden bizonytalanságomat eloszlató választ kaptam. Találkozót kértem, meglepetésemre azonnali elfogadó választ kaptam. SietősenSietősen összekészültem és útnak indultam, egyszerűen nem akartam elhinni hogy ez történik. Hamar el is jutottam a találka helyszínéretalálka helyszínére ahol egy érdekes beszélgetés várt rám.

 

– Ismerjük egymást, ezért nem kerülgetném a forró kását, mondjunk ki mindent nyíltan és őszintén. Miért változott meg ennyire a kiadó és a játék készítőinek a szemlélete?

– Nem fogok én sem kertelni, könnyítsük meg egymás dolgát. Nem változott meg a szemlélet. Szerintem a kiadó eddig sem volt ellenünk, csak a döntéshozók nem vállaltak be olyan kockázatos dolgokat, mint mondjuk a jelenlegi csapat. A korábbi gárdák is jót próbáltak tenni, csak máshogy próbáltak jót nyújtani, szerintem sok dolog van amit ügyesen csináltak, de volt amire nem akartak időt és energiát szánni, mert így gondolták helyesnek. Ezzel semmi baj nincs szerintem, az első 19 év összes kiegészítőjét nekik köszönhetjük. Annyi történt, hogy én nagyon sokat beszélgettem emberekkel és láttam, hogy bizonyos dolgokkal foglalkozni kell, mert a játékosok ezt szeretnének.

– Az irány, amit újítottatok úgy tűnik népszerűbb, mint az eddigiek. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a 2017-es évzárón résztvevők száma. Mit gondolsz, mi az, ami ennyire megmozgatta az embereket?

– A hírességek nem sajnáltak időt és energiát, hogy felejthetetlen legyen ez a záró. A rosszmájúak szerint szerencsénk volt és sokakat csak a 20 éves jubileum hozott vissza. Az igazság az, hogy októbertől készítettük elő a dolgokat, próbáltunk hiteles képet mutatni a dolgokról és az őszinteségünket meghálálta a közösség. Nem ígértünk csodákat, csak dolgoztunk rajta hogy egy új éra első nagyversenye mindent elsöpörjön. Egy hírességet külön ki kell emelnem ez pedig nem más, mint ZargasZargas, aki nélkül nem tudtuk volna ezt megcsinálni.

– Az ígéreteitek eddig nem voltak teljesíthetetlenek, ilyen hozzáállással bizonyíthatóan jobbá teszik a játékot és a közösség hozzáállását is, ez reméljük így is marad. A Kékarcú Kiteljesedése kiegészítőn is látszik, hogy komolyan gondoljátok amit csináltok. Mire számítasz, milyen fogadtatása lesz az “éles bevetés” után?

– Elsőnek is kezdeném valami olyannal, amit fontosnak tartok megjegyezni. Ha 10 nem játszó embertől (aki régen aktív volt) megkérdezed hogy mi a játék jövője, mind azt mondják restart… Rengeteget gondolkoztunk hogyan lehet olyat csinálni, ami miatt visszajönnek a régiek és a jelen is megmarad, nem beszélve arról, hogy szeretnénk ha újakat is tudnánk beszervezni. Nehéz döntés volt, de végül meghoztuk:

A Kékarcú Kiteljesedése sokkal erősebb lapokat tartalmaz, mint más kiegészítők. Ennek az az oka, hogy ezt szánjuk a kezdetnek, az új éra első kinyilvánításának. Nem lesznek se régi se új játékosok, ha ötlettelenek a lapok, vagy erőltetettek, Ynev-hűségük megkérdőjelezhető. De ami a legfontosabb: ameddig minden szinte ingyen van és a játékban nincs kockadobás, egysoros blank képességek vannak addig nem lesz változás. Hangulatot adtunk mindennek, kikértük a hírességek, a versenyszervezők, a cikkírók véleményét. Felkerestük a régi idők és a jelenkor legnagyobb köztiszteletben álló embereit hogy elmondják, mi hiányzik nekik a játékból, miket csináltunk rosszul eddig és ha újrakezdenének, mit szeretnének látni a játékban. Nehéz idők voltak ezek mert többször be kellett látnunk, hogy a régi idők nagyjainak sok mindenben igazuk volt anno és nem eshetünk bele újabb hibákba. Szóval azt hiszem tetszeni fog a játékos közösségnek az, ami ki fog jönni a nyomdából.

– Az elhangzottakkal több kérdésemre is választ adtál, köszönöm. Az eddigiek nagyon biztatóak. A jövőre nézve milyen terveitek vannak a játékkal, ultrákkal, szervezéssel és az ezekkel kapcsolatos dolgokkal?

– A jövője a játéknak nem csak tőlünk függ. Nagyon szeretnék rengeteg olyan terméket, amit hiányolnak az emberek (jogosan) de azt meg kell érteni, hogy addig, amíg nem bizonyítja a játék, hogy játékos számban és vásárlóerőben nem tud felmutatni emelkedést, addig ezeket nagyon nehéz elérni. A Kékarcú első pár hónapjában biztos lesz néhány bejelentésünk, hisz az előjelek eddig kedvezőek, de merész következtetésekbe nem mennék bele addig, míg a nyár első hónapja be nem köszön ebben az évben. Fontosnak tartjuk a szervezőket, a birókat, a kártyának dolgozó embereket. Nem véletlen hogy mar a bontotton is lesz bejelentésünk velük kapcsolatban és a második napja a bontott paklisnak is róluk szol. Kiemelt helyen lesznek az ultrák amiket promóciós zónák nem leváltani jöttek, hanem kiegészíteni azokat. Továbbra is lesz évzárós lap, OVV-lap, quest-lap stb. Szeretnénk támogatni a PLEV-et, az új játékosokat és a visszatérő régiókat, ahogy eddig is. A hosszútávú terv az az, hogy olyan legyen a játék mint 1998-ban, kivéve hogy korszerűsítjük a lapokat és a hatásokat. A ma aktív közösség nagy része is a hőskorszak gyermeke, az tetszik nekik ami régen volt (az ilyen hibáktól tekintsünk el, mint a csodaművescsodaműves pl). Szeretnénk ha lennének harcok, manőverek, csaták. Az MK egy nehéz és bonyolult játék, annak lett kitalálva, nem csinálhatunk belőle heartstone-t/magic-et, és nem is akarunk.

– Örülök neki, hogy nem akarjátok sem butítani sem bonyolítani a játékot. Jelenleg egy több helyen is kétértelműen megfogalmazott vagy saját magának ellentmondó szabályzat van, de ha jól tudom Jimme és még néhány ember dolgozik az ügyön. Ez a helyrerakás mennyiben fogja érinteni az eddig kiadott lapok működését illetve az egyes formátumok játszhatóságát?

– Nem szeretnénk hogy változzon a játék menete és annak működése, de egyértelműsíteni mindenképpen kell a szabályrendszert. Mert sem megtalálni dolgokat benne, sem vitán felül álló ítéletet hozni nem lehet miatta. Vannak dolgok, amiket felül kell vizsgálni ez tény, de próbáljuk a legjobb megoldást elétek tárni.

– Köszönöm az eddigi válaszaidat, lenne még mit kérdeznem de nem szeretném rabolni a drága idődet, tudom hogy sok dolgod van és nekem is fel kell készülnöm az elkövetkező harcokra. Egy utolsó dolgot még megkérdeznék: Mit gondolsz, mennyien fognak kezdőként vagy újrakezdőként megjelenni az elkövetkező időkben?

– Január óta kb 10 újrakezdőnk van, szerintem ez a szám az év végére jelentősen megemelkedik. És új játékosok is vannak! Van olyan régió ahol 5 teljesen új ember kezdett el kártyázni, én bizakodó vagyok.

-Érdekes dolgokat mondtál, de látom menned kell. Még egyszer köszönöm a beszélgetést!

-Köszönöm én is!

 

Döbbenten ültem tovább az asztalnál és tartogattam kezemben a boros kupát. Elgondolkodtam. Úgy látszik a változás szele elért ide is, de még mennyire! Régi hősök új köntösben? Új nagyok? Manifesztáció? Kemény harc? Mire várok? Ha sokat tétovázok nem fogok odaérni Alborne Tercének 28. napjára!

Nagy kritikusa voltam eddig a játéknak, viszont most bíztatok mindenkit, érdemes újra vagy újkéntújként is a kártyát kézbe venni. Már csak azt kell kitalálni ki melyik oldalon fog harcolni ebben a véget nem érőnek látszó háborúban. Én már döntöttem!

A’frad!