Egy új pakli, amit egyetlen új lap teremt meg.

Ez a cikk most olyan lesz, mint maga a pakli, in medias rrrrrrrrr

Sőt, az is lehet, hogy más úton is el lehet indulni az összerakása felé. Ennek a verziónak az előnyei:

 1. Nagyon sok ingyenes manővert tud csinálni egyetlen kör alatt.
 2. Sok módon tud aranyat termelni és felhasználni, és emellett is vannak benne olcsósító hatások.
 3. Minden körben tud hozni egy ingyenes kalandozót.
 4. A pro’ manőverek mellett bőven tud akadályozni.
 5. Minden kaliberű kalandozó ellen van megfelelő akciólapja.
 6. A megelevenedő csapdákon kívül más akadálylapok nem érintik.
 7. Az első manőverét óriási mp-háttérrel indíthatja.
 8. Bár teljesen új hullám, az egész erősen oldschool feelinget ad.
 9. Sok szokatlan lapot és kevés spoilert tartalmaz.
 10. Nem drága, 2 féle mitik lap van benne, amik közül az egyikből biztosan elég 1 db, és a másikból sem elvárt a 4.

 

A paklinak természetesen hátrányai is vannak:

 1. Nem kitesztelt TIER1 pakli.
 2. Kellene bele még egy gladiátor, aki nem okoz jellemellentétet. Lehetőleg nem neves kéne.
 3. Hogy miből kell bele 3, és miből 2, azt még nem tudom biztosan. Vagy hogy miből kell 4 / 3 / 2. De én 40-re játszanám.
 4. A dobásokkal hadilábon áll, ami pedig relatíve fontos tényező lenne. Bár pont ez adja a 8. pontban taglalt hangulati előnyt.
 5. Nem sok drága tápból áll, nincs fix “winway” benne.

 

Ha kezdünk érdeklődni, találhatunk benne pár dolgot, ami elsőre nem egyértelmű, úgyhogy “töltöm a papírt”.

 1. A beavatás csarnoka – teremtés kora ŐÉ-s prekoncept-kombó. Olcsósítja a wargot, ami ingyenesíti az ütést. Előfordulhat, hogy pl. 0 mp-ben 1 aranyból fejbevágjuk (Thor) a nemzetségfő pörölyével az ellenfelet, úgy hogy ő már előtte megölte a kihívóját.
 2. A vámpírpajzs szet-képessége használható harc eredmény meghatározása lépésben. A visszaugró kalandozón faraghatunk 2 szintnyit (és további 2-t, ha ő megsebzett minket). A szintlépéssel további opcióink vannak.
 3. A felszerelkezéssel a luníros kombó eléggé esélyes, hogy első manőverben összeáll. Az azt jelenti, hogy a rivini arénával ingyen letett kalandozó – ha megöli az ellenfelét, éberen megy haza kóborlók pengéjével. Utána további harcokba mehet – sárkányok fénykora, küzdőporond, amiből mindből éberen ér haza.
 4. A csonttörővel kezdeni esztelen táp, teremtés kora mellett a 2. sorelhagyáskor 6. szintű, a sárkánykorral igen hatékonyan tud dobatni.
 5. Az Yhtnas Kronchus-t a rivini arénás manővernél is le tudjuk tenni. Valójában mi döntjük el, hogy engedjük beállni – mert reálisan úgy érezzük, hogy meg tudjuk ölni – vagy nem engedjük, és szimplán kaptunk egy ingyenkaladnozót.
 6. A Rivini arénában aki veszít, fel kell áldozni. Erre az ellenfél nem feltétlenül van felkészülve, benézhető, illetve a győzelem-döntetlen ennek fényében minimálkonfigurálható, azaz pont annyit kell kiadnunk magunkból, hogy éppen nyerjünk. Az ellenfél ezt nem mindig fogja átgondolni olyan mélységben, mint mi, ráadásul háromféle harc manőverünk van, ami szintén zavart tud kelteni. Ez alól ritka kivétel, ha valami agresszív momentumos, vagy Eligor/Oquicorr jön, ott nyomni kell vastagon a paradicsomszószt. De pl. egy Falánk ellen az optimális kezdés, hogy ő leteszi a főnököt, hagyjuk eldobni három lapot, és akkor arénázunk (előtte a felszereléseket, termetés korát azért rakjuk ki).

Úgyhogy, “tegyék meg tétjeiket”, csapó nyílik, porondon JakeSully a Daráló klánból.

MDani