Egy pécsi klubnap

Elöljáróban a beszámolóhoz, hogy korábban majd minden héten összeültünk “klubnapozni” péntek délutánonként. De sajnos az utóbb időben az egyéb elfoglaltságaink miatt ezt nem tudtuk ilyen rendszerességgel megtenni. Az ilyen alkalmakkor néha versenyekre tesztelgettünk, de legtöbbször csak egy-két játszós paklit hoztunk. A szokott helyen és a szokott időben találkoztunk, innen fakad, hogy a pincérek már csak rákérdeznek, hogy a szokásos itókánkat kérjük-e. Ezek a találkozók azért is érdekesek, mert többször rákérdeztek az emberek, mi ez, amit játszunk.

Tehát 24-én pénteken sikerült találkoznunk, játszanunk. Bár nem voltunk nagyon sokan, de egy dolog miatt mindenképpen érdemes volt leülnünk. Sanyi barátom – akivel rendszeresen MAGUS szerepjátékozunk – már régebb óta mondogatta, hogy szeretne visszatérni a Magus kártyához is. Még középiskolás korában játszott, van is egy kisebb gyűjteménye is, de régen annyiba maradt nála a dolog. Felbuzdulásomban meg is dobtam egy kisebb adag gyá-val, nézegesse milyen lapok vannak. Megbeszéltük, hogy egyszer jöjjön el, amikor játszunk a srácokkal. Most ez végre össze is jött.

A napra készülvén 2 UH és 3 PLEV paklit vittem. A gyá paklikat leginkább Sanyinak, hogy felfedezhesse a leggyakoribb pakli típusokat: ostrom, DP és kontroll. Erős, de aránylag könnyen kezelhető deckeket választottam, amivel rá lehet érezni a játék ízére. Egy gyíklényes küldi, egy külsős síkos ostrom és egy sorsszilánkos paklit raktam össze, a holnapon szereplőkhöz laplistákhoz képest kisebb változtatásokkal. UH-kból pedig egy lesathra és egy 40 lapra átszabott szuke paklira esett a választásom.

Rolanddal ketten érkeztünk a legkorábban. Összecsaphattak a szukék és az aquirok. Roland most olyan paklit hozott, amit már regionálisra megtervezett, de nem volt ideje tesztelni. Mindkettőnknek ófa ágaófa ága volt az egyik toronyszint, panaszkodott is, hogy a megbízott megbízott leidézéséhez szükséges négy lap eldobásával szinte ki is ürül a keze. Egész szoros meccs volt az elején,  9 DP-t összehoztam, mellé mindkét oldalon dolgoztak a besúgókbesúgók. Emiatt elkezdtem kapkodni, és ez lett a vesztem. Lejött a klánfőnökklánfőnök, elindultam az egyik besúgós küldetésre, hogy meglegyen a 11 DP. Roland beállt, és bár továbbjutottam, de az ingyen FlerekFlerek megették a csapatomat. Ezen elúszott a meccs.

Közben megjött Sanyi és Zsolt is. Én leültem Zsolttal játszani, Sanyi addig Rolanddal beszélt az alap információkról (fal, alapszint, DP, stb.) és közben nézték a meccsemet Zsolttal. Ő a szokásos lovagokkal jött, mert nem volt ideje más paklit összerakni. Először a szukékkal álltam be ellene. Elég jól húzott, majd le is ostromolt a második körre. Pedig az egyik toronyszintemet becseréltem tamariratamarira.

Aztán Sanyi és Roland is elkezdtek játszani. Sanyi az ostrom deckket választotta, Roland pedig először a gyíkokat. Segítős játék volt, megbeszélték a lehetőségeket és a lapokat közben. Sok magyarázat kellett még (MP-sorrend, semlegesítés, gyors hatás, stb.) Előkerült a sorskezesorskeze-ception (eseménylap-sorskeze-sorskeze-sorskeze-…) Harcok is voltak, szóval az ezzel kapcsolatos fogalmakat is megbeszélték (harci kör, támadódobás, páncél, varázslás). Sanyi bátran ostromolt, meg is nyerte a meccset. Kezdők szerencséje. 🙂

Közben játszottam Zsolttal a másik paklimmal is, lesathhal lesathhal a közellenséggel. Egész jól húztam, első körben megoldottam két küldit és egy kincsesládát kincsesládát (ami 3 arany!) és kint volt a harmadik hiányzó küldi is. Zsolt mondta is, ha most a kezemben van egy lesath, akkor %#&]ÄĐ#”. Hát nem volt. Második körben sérültbe forgatta a soromat egy Beriquel végzetévelBeriquel végzetével, aztán szépen le is ostromolt. Szeánsszal Szeánsszal és a kis goblinnalkis goblinnal még igyekeztem ügyeskedni, de elment ez a hajó.

Közben Roland paklit váltott és megpróbálkozott a boszis paklival. Nem volt szerencséje 3 körig dugta el a fejét a pakliból őnagyságaőnagysága. Akadálylapokkal igyekezett megállítani az ostromokat, de nem jött össze. Kezdők szerencséje 2.0.

Végül ellenfelet cseréltünk, Sanyi ostromgépezete ellen szerencsét próbáltam a sorsboszival. Le is kellett kevernem egyszer, de ugye TrónteremTrónterem mellett bátran tehettem. Sanyi nagyon jól játszott, több szoros helyzet volt, de a Rémhír terjesztéseRémhír terjesztése, IdőkapuIdőkapu, TükörútvesztőTükörútvesztő trió jól végezte a dolgát. 4-ik körre két boszival és két SorsszelencévelSorsszelencével elég sok DP-t össze tudtam hozni.

Közben Roland és Zsolt szoros meccset vívtak, végül Roland – ha jól láttam – ostromokkal nyert. Közben Sanyival a gyűjteményét néztük meg, mi az, ami hagyományos formátumon jól használható.

Összességében számomra jó délután volt. Játékkal zártuk a munkahetet és kezdhettük a hétvégét és két Sárkánytánccal is gazdagabb lehetett a csapat. Remélem, mostantól vissza is tudunk térni egy gyakoribb menetrendre. Főleg, hogy közben készülhetünk így az évzáróra is.