Egy gyá verseny dióhéjban

Ez a verseny egy szokásos szituációban zajlott BP-n: másnap regionális verseny volt vidéken – helyesebben szólva – a Pálinkás Úr emlékverseny-sorozat harmadik állomása Dombóváron.

Ilyenkor 2 érv ütközik: egymás után 2 nap az emberek nem tudnak 2 versenyre menni -VS- pont jó, mert még lehet tesztelni egyet azonos formátumon.

Emellett hosszú idő után először lett leszavazva az ÚH a HTC-s formátum-szavazáson. Az ezek fényében összegyűlt 9 induló – főként a másnapi 11 fényében – nem rossz eredmény. Hozzá kell tenni persze, hogy közülük 2 játékos teljesen új játékos volt – sok sikert nekik a MK berkeiben!

A saját paklim egy régóta halogatott pakli volt. Sorsrabló, goblinokkal. Szefer-őrző csatlós-kombóval, természetszellem látogatása Ag’Garach fiaival, illetve Lápi kelepce küldetésre. A goblinok mind rendelkeznek lopózással, gondoltam az új kieges prekonceptek ellen jó lesz, harcban erős a csatlós duó, és a Krad-szentély Argul tanyája tengely a húzást eléggé megtámogatja. A kiválasztott akaratát otthonhagytam…

1. kör, ninheoni árnyék + szegénynegyed ellen. Maszkokkal, aranytermeléssel, akadályozhatatlan manőverek, dupla tempót menő besurranó. A maszkok ünnepe és a guberáló, valamint a koldustanya azt eredményezi, hogy az amúgy is olcsó kalandozókból 1 minden körben biztosan ingyen jön. Nagyon durva tempót megy a pakli a BIGY-gyekkel. Komoly pakli volt, de a sorsrabló sokáig jól fogta a manővereket, 2 erioni küldetést is eloldottam, de saját küldetést csak egyet húztam. 13-13 DP-nél a besurranón vesztettem, aki elvitte az építményt, majd blokkolja az akadályozásomat. Jó parti volt, szoros végjátékkal.

2. Gyíklények. Itt újfent kijött, hogy mennyire durva, hogy a sorsrabló tudja oldani az ellenfél küldetését, a csatlóssal megöltem 2. körben a 6/4-es gyíkot ingyen, elvittem a küldetést (amivel leforgattam sérültbe a maradék gyíkot) és letettem egy Gra-tinolt. Innen nem volt fordulat.

3. körben egy új játékossal játszottam, itt úgy derült ki számomra, hogy ő nem újrakezdő, hanem teljesen új, mert a sorsfordulatot sem ismerte, mikor elmondtam, mit csinál a lap, olyan döbbenetet láttam az arcán, amit talán kártyában még soha (a lapról csak elvi szinten beszéltünk, nem került kijátszásra). A szefer-őrző ellen harcban nem nagyon van komoly ellenszer, 2 kalandozót elkaptam vele itt is.

4. Dorani dobató ellen játszottam. Hamar feljött megint a szefer-őrző páros, mentem manőverbe, nem is mert akadályozni, de a Dan Jeir kerengője, elemi fagy mechanika ellen nem volt semmi megoldásom, csak hogy elhozzam az építmenyt. Elfogytak a fagyok, megoldottam 2 db 4 DP-s küldetést, kirakom Argul tanyáját és az Obszidiánszurdokot, 11 DP, 5 mp-fölényben passzolok. Innen vesztettem. A tűztölcsér-jégtölcsér, vilagítótorony, Antoh akarata lapok, valahol a tudatom határán léteztek, de így együtt még nem volt hozzájuk (bal)szerencsém. Kezdődik az antoh akarattal. Megoldásra váró Küldik, építmények mennek a pakli tetejére (a világítótornyok miatt közben dobtam gyorsan 6 lapot). Jó. Jégtölcsérrel felhúzza a saját világítótornyait. Lerakja, építmények, küldik mennek a kukába a paklim tetejéről. Elhozom a 3 világítótornyot. Antoh akarat, hát persze. Időközben kis szerencsével mind a 8 küldetésem elégett a paklimból az elementálfészkekben. Tanulságos volt, mint kiderült, 2 Antoh akarat volt a pakliban. Én kipróbálnám ezt a mechanikát úgy is, hogy 4 van belőle, illetve, a paraelemmágus-időmágus kalandozók miatt tennék be féregjáratot, mint alternatívát. Ezt nem tanácsnak szánom, de ez a koncepció megtetszett, ha kipróbálnám, így csinálnám.

Továbbra is remek fejlesztésnek gondolom ezt a formátumot, jelenleg nálam az ÚH mellett ez a favorit.

MDani