Eger városának balladája

Pálinkás Úr emlékversenye Egerben egy nagyon jó hangulatú verseny volt. Ezt a sablon mondatot bár sokan leírják azonban igazi jelentése az, hogy elment, túl vagyunk rajta. Nos Eger nem ilyen volt. Sok olyan játékos volt akit évek óta nem láttunk, és olyan emberek is eljöttek akik egykor rég a versenyzés elitjéhez tartoztak. Az egyik legendás játékos egyben szervezőtársam is volt Doktor Dénes (DIN) személyében. Külön szeretnék köszönetet mondani neki hogy összeszedte a sok alvó játékost, és segített mindenben hogy flottul menjen, nélküle nem ment volna. Esküszöm nektek én az Egri OVV-ken éreztem újra magam, remek múltidézés volt. Hozzá kell tennem hogy az utolsó egri OVV-n Pálinkás úr is részt vett, és ez az esemény róla szólt. Én úgy gondolom hogy szerette volna ezt a versenyt, szívesen elővette volna mind a fejvadászait vagy akár a tűzvarázslóit.

Na de nézzük a versenyt

Pálinkás Úr emlékversenyének hetében már készülődés folyt a versenyre javában. Serlegeket berendeltem Kezsotól, rengeteg telefont váltottunk Din-nel, beszéltünk díjakról, nevezésről stb stb. Aztán valamikor úgy szerdán jutott eszembe hogy paklit kellene csinálnom. Elsőnek a nyilvánvaló dolgokra gondoltam (gyíkok, kincs, ork, külső síkos ostrom), de aztán úgy voltam vele hogy erre a versenyre, olyan paklit kell vinnem amit élveznék forgatni és elővettem azt a kártyát amivel még soha nem volt alkalmam játszani, de mindig is szerettem volna. A kyrek soha nem vonzottak azonban a gra tinoli csata megnyerése annál inkább. Nézegettem a klasszikus kyreket és hát nem voltam elájulva tőlük drágák is meg nem is igazán jók. Viszont az elmúlt 5 év varázsló/boszmesterei acélosak. Picit kontrollos lett a pakli de ezzel szívesen indultam el Pálinkás Úr emlékversenyén.

Rettentő fárasztó hetem volt. Rengeteg kérdést és kérést kaptam, hogy mi lehet jó erre a versenyre, próbáltam mindenkinek segíteni, remélem mindenkinek sikerült. Péntek éjjel még dolgoztam azaz az már szombat hajnalra esett mikor a 12 órás magyar munkabeosztás után, hajnal 1 felé Novák Ákos és Szalai Adrián több ezer lapot szeretett volna tőlem, a pár óra múlva kezdődő versenyre. Dénes Doktor felhívta a figyelmem hogy lehet kellene plusszban pár pakli mert lesz aki csak úgy indul el hogy ha van kész deck amivel nevezhet. Finoman szólva kipihenve nem voltam, de a versenyre ott kell lenni, mert számomra ez fontosabb volt bárminél.

Indul a menet
Házhoz érkeztek a partyarcok, és az odaút elején válogatott hülyeségeket hallottunk Kezsotól, de mivel ő is éjt nappal dolgozik legyűrte a fáradtság és elaludt. Ezután Szatay trollkodása, és a Bálint idegesítő kérdései mellett megérkeztünk egerbe. Mondanom se kell nagyon sok ember érkezett. Novák Ákos és Szalai Adrián legendás párosa embertelen kártyahalom közepette válogatta össze a pakliját, pont mint anno évekkel korábban mikor utoljára volt alkalmunk találkozni velük. Pálinkás Úr után a legnagyobb híresség Doki megérkeztünkkor pont a füzesabonyi különítménnyel társalgott (Ruttkay tesók, Bóta úr, Igor) Egy kicsi de velős Miskolci klikk már vagy fejenként 2 sörön túl mármint az üvegek számát tekintve. Markotai Zsolti is velük volt, aminek én személy szerint külön örülök hisz kb 4 éve nem láttam. Debrecenből is jöttek Tompa Balázs részvételével. A vidékiek egyik legjobb játékosa is ott volt Zombee mesterre gondolok.  A pestiek egyik nagy hérosza Sümegi Zargas Robi is már vigyorogva kérdezte iszunk e valamit? Nem sorolnék fel mindenkit 28 an neveztünk és még kettő néző is akadt. Legyünk őszinték idén ez volt a rekordlétszám versenyen… Miután megittunk vagy két deci töményet éhgyomorra kezdődhetett a sorsolás és az első forduló.

1. ellenfél
Klubuk Árpád Kincskeresők

Nagyon gyorsan kiépült, gyors és lendületes játékával teljesen meglepett. Majdnem vesztettem a kincsei ellen, de  volt egy szituáció amikor szerintem rosszul döntött, s így lement manába alám. Leidéztem egy 1 manás kyrt amit ő 3 manáért emberfogóval ölt meg. Ezután a gra tinol lett a nyerőlapom ellene, mikor már megoldott ritkaságtár és 3 kincs volt nála. Minden lejött kalandozója mp-előnyből halt meg a hegyek között. Jól játszott Árpi örülök hogy eljött, hisz ő se minden hónapban jár versenyre.

2. ellenfél
Szatay Zoltán- Adron kontroll

A következő ellenfelem regionális partyarc barátom volt. Nagyon veszélyes fickó jól játszik, ráadásul adtam neki pár tanácsot, hogy mitől lesz még erősebb a paklija, és sajna megfogadta. Rengeteg dolog történt kétszer mentem gra tinolra de mindkétszer elbuktam a manővert és ő mindkétszer lapot rakott vissza a paklijába az adron varázslóval. Ráadásul rosszul játszottunk elementálfészeknél és már az idő is lejáróba volt, így a további szenvedés helyett kiegyeztünk egy döntetlenbe. Remek játékkal játszottál Zoli hajrá hajrá. Az a véleményem hogy Zoli a legnagyobbak közé emelkedhet a közeljövőben, úgyhogy figyelemmel kell követni paklijait.

3. ellenfél
Koncsik Viktor – Deinn Sorskontroll
Nem sejtettem mire számítsak a deinből aztán a kárhozat angyal világossá tette hogy ez egy szilánk pakli sok lövéssel. Mákom volt mert a támadódobásokkal hadilábon állt. Valamint a dobatólapok mindig számára valami fájót kukáztak ki. Sajnálom hogy így alakult mert a pakli alapötlete nagyon jó volt, de az a iszonyatos pech az uralta a játékot nála. Itt is minden kalandozót megöltek a kyrek.

4. ellenfél
Vályi László – Sorskontroll
Nehéz visszaemlékezni erre a meccsre mert ekkor már a pult körül Csőke-Markotai-Zargas-Novák-Szalai-Kezso tengelyen ivás nélkül nem lehetett átjutni. Nagyon taktikusan játszott, remek ütemben megfontoltan. Arra játszott hogy a Manifesztáció mellett nem tudom majd kihívni a boszorkányát, csak amikor a végső körben eljött az a kör amikor beleadott mindent nekem két sors kezém is volt. Ha nincs a kezemben leszedés esélyem sem lett volna. A dobatással nyerés lassú lett volna ellene, és a Utolsó mentsvár miatt csak 9 Dp kellett neki izasztó csata volt.

Ekkor áltam 3-1-0 -val veretlenül. És itt kell egy kis extra gondolat.
Amikor elkezdtem még sok éve versenyre járni, akkor irigyeltem azokat az embereket akik akkoriban versenyt nyertek. Aztán beláttam hogy nem hisztizni és irigykedni kell hanem egyre jobbnak lenni. Sokat kell készülni, leleményesnek lenni nem feladni. Sok olyan ember volt akit tiszteltem akkoriban de akik igazán nagy hatással voltak rám azokat már nem volt alkalmam legyőzni, mire felfejlődtem az ő szintjükre. Ott van pl Egon, Jimmy, Szalai Adrián, Novák Ákos, Din, Varga Zsolt, Harsányi András. Ezen a versenyen az ötödik és a hatodik fordulóban a fenti nevekből kettővel is játszottam. Következő ellenfelem Ákos volt.

5.ellenfél
Novák Ákos – Legolas rombolni jött

Gyorsan kiderült hogy az általam hajnal 2 felé ajánlott épület(lombormok) könnyen a vesztemet okozza. Két tornyomat lezúzta ölni kalandozóját nem is tudtam sokáig, viszont az enyémek hullottak mint a zápor. Két tornyomat elvitte, Egy ingyen aktivált időkapun sikerült visszajönnöm a meccsbe. És végre meg tudtam ölni az egyik elfjét hogy összeessen a törzsszövetsége és ne lőjjön ingyen 8-akat. Ákossal nagyon gondolkodós meccset toltunk le már az időlimit határán voltunk amikor mondta hogy szép volt kezet nyújtott, és elmosolyogta magát. Nagyon korrekt volt egy olyan legendas embertől mint amilyen ő. Nem tudom elmondani milyen érzés volt ez, még most se hiszem el az az igazság. Maximális respect számodra, nekem örök példakép maradtál ezzel a gesztussal.

6. ellenfél
Doktor Dénes – Iszapkatonák

Utolsó ellenfem DIN volt.
Az utolsó egri Ovv-n nagyon elvert és mindezt úgy, hogy kioktattam hogy mennyire szar az a küldi amivel játszik, majd azzal vert el… Soha nem éreztem magam még annyira hülyén (Dénes megkerestem a kereskedőkaraván kifosztása volt)
Nagyon gyorsan eldőlt a meccs, agresszívan jöttek a gyíkok az elején első manőverben, én beálltam egy kalandozóval én sérülten mentem haza a 2 gyík viszont meghalt. Kalandozó előnybe lettem ami után a gra-tinol megoldott minden újabb érkezőt. Din visszavágót kért mondtam, hogy nem a papírforma győzőtt mert esélyesebbek a gyíkjai nálam. A második meccsen jött a várt eredmény kikaptam mint a szél. Döbbenet volt a játék egyik legnagyobb alakjával játszhattam le a döntőt és sikerült megvernem. Din nagyon jó fej volt gratulált, meg nyújtotta a kezét. Dénesen nem látszott az inaktívitás, lendületesen és jól játszott, az első manőverben elpusztult iszapkatonáknál nagyon jó speciálisan verekedéses kezem volt. Erre se ő se én nem számítottunk. Ez a két meccs után kb 3 decivel több töményt fogyasztottam el.
A questet Szatay Zoli nyerte, azonban felajánlotta a díját a teljesen kezdő Ruttkay Tamásnak akinek így egy playmat lett a nyereménye, én meg fair play díjat adok Szataynak és a legközelebbi versenyen ő is kap egy playmatet. Kaptunk Németh Szabolcstól 2 kiválasztott akaratát és egy posztert amit a verseny szellemének szánt. Annyi volt a kérése, hogy kezdők kapják meg ebből kifolyólag a Ruttkay testvéreknek adtuk őket. Posztert vigaszdíjnak sorsoltuk ki.
Én egy Pálinkás úrat a sajátjaimból is kiosztottam a legmesszebbről érkezőnek. Az első 8 borokat kapott amiért hála Dinnek, mert ő szerezte. A szerencsések még csokikkal és bonbonokkal is gazdagodtak. Mivel tudtam hogy én leszek az első arra gondoltam hogy mitől lenne büszke rám Pálinkás úr és ezért a nyert csomagjaim mind beleraktam a többiek díjazásába. Nem tudom szavakkal leírni mennyire különleges hangulata volt ennek a versenynek. Lehet a piára fogni, lehet a nosztalgiára, de aki a szívére teszi a kezét az szerintem érzi, hogy az öreg ott volt, és figyelt minket. Szerintem büszke volt ránk.

ÉS HOGY HOGYAN TOVÁBB?
Június 24.-én Budapesten lesz a következő forduló a Barcraft II-ben. Az esemény Házigazdája az a Harsányi András aki anno a Ramona, Olwen és Bandája valamint a Náim zápor paklijairól volt híres és hírhedt. Minden további részletet hamarosan megtudtok.