A kővár veszedelme

– Mit kívánsz, abradon?
– Végezzetek a gyilkosokkal – mondta csendesen.
– Hadd vezessem őket én, Dorio! – A húga hangja. Még könnytől nedves.
– Menj – Dorio áldásra nyújtotta a kezét.

Húga térdet hajtott, majd szótlanul felállt, és emberei élén kisietett a konyhából. Nehéz idők jártak ezután a dzsadokra Erionban. Szép Doriát tizenötször próbálták meggyilkolni, a hús és az arany hatalma azonban mindannyiszor megálljt parancsolt nekik.
Jan van den Boomen – Lágy szélben lazacszín hold alatt

Minden kiegészítőben van egy olyan kalandozó, amit ha első olvasásra elolvasunk, akkor rögtön azon törjük a fejünket, hogy játszani akarunk vele. Nekem az Erion éjszakákban a most következő hölgy lett ilyen, hisz nem csak a hangulata tetszik, hanem képességei is figyelemre méltóak. Anno a kalandozók városából ő kimaradt, pedig meghatározó név a Racchini családból. Ismerkedjünk akkor meg Doriával, az erioni kiegészítő egyik nevesített mitikus hősével.


mitikus ritkaságú <em><strong>Doria Racchini</strong></em>Doria Racchini 10 MP
Fogadónegyedbeli gorviki nő, a Kővár stratégája
HARCOS/SZERENCSEVADÁSZ Fejvadász/Tolvaj
5. szintű Káosz jellem Pszi
Lopózás II, Rejtőzés, Stratégia II
F: 11 A: 7 M: 8
[állandó képesség] Csapatba választása után, irányítója húzhat 1 lapot.
[állandó képesség] Ha megold egy legalább 2 DP értékű küldetést,
akkor célpont toronyszint megsemmisül.
BEFOLYÁS Kereskedőnegyed:
[állandó képesség] Irányítója feláldozhatja egy megoldott küldetését.
Annyi Aranyat kap, amennyi DP-t adott a küldetés.


“Az asztal végében karcsú, szemrevaló nő, a családfő húga, Doria ült. Ha férfinak születik, Dorio alighanem maga mellé emeli, hogy denardonban, kettős fivéri vezetésben irányítsák a családot. Nyelvénél csakis ramierája volt élesebb, szépségéről nem csak a gorviki famíliákban esett szó, s kegyetlen és ravasz természete már azelőtt megálljt parancsolt a kalandoroknak, hogy pengetávolába merészkedtek volna.

Korán elhíresült bosszúhadjáratáról, az apja gyilkosait felkutató és példátlan kegyetlenséggel kiirtó vérzivatarról. Arca szép, mosolya megnyugtató, szeme mélykék és tiszta, akár a sheralani tavak. A gyertyafényben vonásai ellágyultak: az ötven felé közelítő asszony helyett fiatal, tettre kész dáma nézett farkasszemet Dorióval.”

Doria Racchini

Kalandozónk képes arra, hogy egy tetszőleges tornyot felgyújtson, ha megold egy legalább 2 DP-értékű küldetést. Erionban nem erősödik az ostrommal való nyerés, ez a lap lesz az egyetlen ami arra megy közvetlenül, hogy lezúzza a ellenfél tornyait. A kalandozó gyorsan tud erős tempókat menni, illetve kedvence lehet a Kockázatos merényletKockázatos merénylet és az  Erigowi hűbéres Erigowi hűbéres. Mivel tud Aljas rúgniAljas rúgni, ezért a cserepakliból is ütések garmadáját tudja szerencsétlen ellenfele nyakába varrni.

Ha összes fajú, akkor kézenfekvő lesz a MágiagócMágiagóc, amivel termel 2-3 manát, majd a befolyás megszerzése után aranyat is kinyer belőle. Amíg a Shaka’thorrShaka’thorr új hullámon használható, addig könnyen lehet, hogy első körben egyetlen árva toronyszint árválkodik majd az ellenfélnél (főleg hogy a megoldott küldik előnyöket adnak, valamint vele aranyat termelnek).

Doria Racchini véleményem szerint a legerősebb paklik közé emelkedik, egy olyan nevesített kalandozó lesz, amivel bátran el lehet majd indulni versenyeken. Paraméterezése erőssé teszi, képes húzást produkálni, prémium kártyákat lesz képes használni, másik neveseket jól tudja majd kezelni, azonban a körbeugrálást nem fogja szeretni.

Ez okból érdemes kipróbálni Ősi vérŐsi vérrel és kerengővelkerengővel ami mellé a hordák ellen a FlerFlerOd-rúnaOd-rúna kettős is kiváló. A régi lapbemutatók híve vagyok, azaz szerintem egy példapakli tökéletesen bemutatja mit is tud ez a kalandozó.

Mindenkinek kellemes játékot kíván a Racchini család!

Aquir