Crantai főhadiszállás

A most bemutatásra kerülő lap első ránézésre talán nem tűnik erősnek, mégis a mitikus kategóriába került. Sok szempontból hiánypótló lapról van szó – szerintem. A jelenlegi UH környezetben elvesztettük a kéznövelőnket és meglehetősen alacsonyra csökkent, az erős, nehezen bevehető toronyszintek száma. Ez csak a felszín emiatt nem lehetne mitikus, lássuk, mi van még?

mitikus ritkaságú <strong>Nudűmal hadállás</strong>Nudűmal hadállás 4 MP
Crantai kőkör, a Hűségesek gyülekezőhelye
FAL 3 AKADÁLYOK 2
NYÍLT LAP FÓKUSZ
Nem lehet kezdő toronyszint.
[állandó képesség] Irányítója kézmérete 1-gyel nő.
[egyszeri képesség] Irányítója visszavehet egy kalandozót Múltjából Kezébe.

Kicsit kombó szagot érzek, de azt gondolom, hogy a kalandozó visszavételt nem csak a crantai nép tudja majd kiaknázni. Gondoljuk csak meg: ezután ha sikerül elérnünk, hogy lapot dobassunk a saját dekkünkből, megoldhatjuk, hogy a nem nevesített kalandozónk is a kezünkbe kerüljön. Ilyen például a Tolvajszem vagy akár a Goblinunk stb. Bele sem merek gondolni, milyen optimalizáló hatása lehet ennek a toronyszintnek – Valóval behozva az első fordulóban – egy Gyengítős dekkben vagy bármilyen nem nevesített pakliban, ami egy kulcskalandozóra épít… Ezek ellenére is még csak egyedi kategóriánál járunk. Van azonban még valami…

Az új kulcsszót használja, ami azt eredményezi, hogy optimális esetben INGYEN leidézhető! No, ez azért már nem rossz, de hohó, van még azért más is! Eddig csupán építményeket vonultattunk fel a kampányban a kőkörök közül, s lám egy másik laptípus is beillik a sorba.

Így azért már kicsit más a baba fekvése: amellett hogy építményeinket szinte ingyen kipörgethetjük, és élvezhetjük az előnyeiket, még toronyszintet is tudunk hozni belőlük. Ráadásul ez semmilyen hátránnyal nem jár számunkra, hiszen az építményeink visszakerülnek a Jövőnk aljára. Viszont amint játékban van, már két crantai építményre is összejön a kőkör szett, ami egyben azt is jelenti, hogy valamilyenből akár egyszerre két példányunk is lehet kint!

Enriquel