Cipősdoboz Draft

Cipősdoboz Draft

 

Egy régi, nem hivatalos formátumot szeretnék bemutatni, melynek a gyökere még 2011-re nyúlik vissza. Egy nyári tábor esti órájában indult a kezdeményezés, pár elfogyasztott nedű után, hogy csináljunk egy spontán formátumot, melyben mindenki azonos eséllyel indul, illetve az egészben a szerencse, a pakli építés kapjon kiemelkedő szerepet.

 

Ennek az idő folyamán a hatalmas sikere volt, mindenki boldogan emlékszik, vagy próbál visszaemlékezni erre az idő által megfakult formátumra.

 

Mivel, mindenkinek van otthon legalább egy fél cipősdoboz gyakori- átlagos lapja, így szeretném ennek a játéknak előnyeit bemutatni nektek. Legnagyobb előnye, hogy szinte ingyen játszható. Mindig változatos paklik lesznek, és egy laza, könnyed játékot generál. ami az év elején valljuk be, szükségszerű.

Cipősdoboz Draft, Hogy miért ez a neve ? Fogalmam sincs, de mégis jobban hangzik, mint a cipősdoboz bontott, ha valakinek lenne rá egy jó neve, azt 1 sörrel megköszönném.

Hogyan is kezdjük,
Első lépésben bontsatok ki pár doboz, vagy üveg sört!

Második lépés, vegyétek elő a porlepte kártyákat a szekrényből, és szedjétek szét a lapokat kalandozók szerint jellemre, akciólapokra, eseménylapokra, Toronyszintre, építményre, Eseménylapra, Akadálylapra, Küldetésre.
Mivel ez egy hosszadalmas, és fárasztó művelet volt a doboz tartalmától függően, javaslom, bontsátok ki a harmadik kör itókát. Miután ezzel is kész vagyunk, nézzük a lényeget!
A lapokat fejjel lefelé fordítsátok, és minden játékos húzzon minden laptípusból az alábbiak szerint:

5 toronyszint (ugye 3 kezdő szintnek kell lennie).
5 Építmény
5+k6/2 Eseménylap (minden játékos külön dob)
7 Káosz jellemű kalandozó
7 Élet jellemű kalandozó
7 Rend jellemű kalandozó
7 Halál jellemű kalandozó
5 Akadálylap
10+ k6 Akciólap (Ez társaságtól függ, de az a jó, ha esnek a kalandozók)

 

Érdemes Faarcot vágni a laphúzásnál, mert minden játékos egyszer megpróbálhatja, hogy a draftolt lapjait kicserélheti egy másik játékos draftolt lapjaira. Ehhez 6-ost kell dobni.

A szemfülesek észrevehették, hogy a küldetéseket kihagytam a sorból. Ez kivételesen tudatos volt, mert minden fordulóban 3-3 db küldetés kerül a jelenbe (ez egy külön küldetéskupacból lesz felcsapva). A meg nem oldott küldetések a kör végén elhagyják a jelent. Ez próbálja azt a szerepjátékos hátteret szimbolizálni, hogy minden fordulóban egy másik megbízó, másik fogadóban adja a küldetéseket.

 

Mivel ennek a formátumnak egyetlen célja van, a szórakozás, így minden adatot, és szabályt írjatok át otthon, ahogyan nektek tetszik, üljetek le, és játszatok az ünnepek alatt is, mert kártyázni jó!
A fentiek alapján január 6-án  Balatonbogláron várunk mindenkit szeretettel erre a versenyre.