Éjben szálló kacaj 1. – Bragg és a Halandók

Ebben a tetves városban állandóan esik.

Nem, mintha anélkül valami nagy dolog lenne. Hemzsegnek a bunkók meg a tolvajok. A nők, mintha a férjük nem tudna kettőig számolni, úgy viselkednek a nyílt utcán. A férfiak pénzéhes piperkőcök, sunyi szoknyapecérek, jó esetben. Mert amúgy valami őrült, emberáldozó vagy emberkereskedő klán, céh, szekta aljas ügynökei. Nincs bennük tartás. A vadonban három percig se élnének. És az ilyenekért kellett az apjának meghalnia – valami hasonlóan dekandens nagyváros védelmére vezényelték ki, állítólag rádőlt a templom. Az egész városra, egy templom… Megszokta, hogy termete alapján orkszámba veszik, de mégis, mondhattak volna valami kevésbé átlátszót, viszont sokkal felemelőbbet az apja haláláról. És még esik is.

Bragg om Meikhar

Bragg rühellte az esőt. Itt még az is egészen más volt. Yllinorban, a hegyek közt az eső magasztos. Itt csak felkavarja a csatornák moslékát, napvilágra kerülnek az eltitkolásra szánt ocsmányságok. Mindegy. Bragg megtanulta, hogy ne bosszankodjon ezen. Olaffal kiválóan megvoltak. De idejött egy bajszos arcú kéjenc, és a rengeteg pénznek nem tudott ellenállni. Olaf bezzeg tudott.  Hiába, Olafnak volt tartása. Neki a pénz mint az ocsú. A kopasz, bajszos idegen  váltig bizonygatta, hogy ő nem a pénz miatt jött. Bragg igent mondott. Olaf erre azt mondta, a te eridben nem tarran vér folyik.

Bragg fontosnak tartotta a barátságot, nem kért elégtételt. A dolga itt is ugyanaz volt, de a bajszos ember a színház, vagy cirkusz, vagy mifene bűvöletében élt. Azt mondta, tanítani akarja, mint az ilanorit, a dzsadot, a két félelfet, az északi nomádot, meg a többieket. Bragg nem akarta, hogy bárki is tanítsa. De a húsos pitét itt mennyeien langyosan tálalták a büfében, nem hidegen lökték oda neki egy sötét albaknyíláson. A sör pedig bizsergetően hűvös volt, mintha egyenesen a Kránbérc gleccserei közt hűtenék. És volt, hogy Seela maga hozta. Bragg néha küzdött azzal, hogy visszamegy Olafhoz, és a régi, kiszámítható élethez, de ha Seelát meglátta, a gondosan felépített érvek elhamvadtak a csodálat tüzein.

A merénylet

A Rotundában aztán elszabadult a pokol. A színházi fellépés valójában testőrmunka volt, de a merénylő jobbnak bizonyult náluk. A Halandók váratlan túlerővel kerültek szembe, ami Erionban sosem történik véletlenül. Menekülniük kellett, a visszavonulást Bragg fedezte. Utána szétoszlottak, meghúzódtak, míg elül a vihar. Azed vérmérséklete azonban nem tűrte a várakozást, bosszút akart. Mikor a Noodel nevű kereskedőt megkörnyékeztél, Bragg is velük tartott. Hátrahagyták utóvédnek, ahogy szokták, de Bragg tudta, hogy ez jól van így. A késdobáló északi nomád is elkísérte. Nem lehet baj. Nem is volt. Csak az utcákra ne kellene kimenni a szakadó esőben, a bűzlő csatornalatyakba. Este mehetnek vissza a színházba Vreelah díva fellépésére. Ott azt mondják, megint szükség lesz rá.

egyedi ritkaságú <em><strong>Bragg om Meikhar</strong></em>Bragg om Meikhar 7 MP
Fogadónegyedbeli tarran, a Halandók erőművésze
HARCOS/Barbár SZERENCSEVADÁSZ
4. szintű Élet jellem
Fizikum: 11 Asztrál: 6 Mentál: 6
Álöltözet II, Lefegyverzés, Veszélyérzék
[egyszeri képesség] Harci körök lépésben aktiválható, ha Sorban van.
Irányítója csapatának tagja lesz, majd MENEKÜLÉS.
BEFOLYÁS Utazónegyed:
[2állandó képességegyszeri képesség] Célpont másik Halandó éber helyzetbe fordul.
Nagy Gergely 3791