Bosszú az Oázisban

Bosszú az Oázisban

A fosztogató nappal érkezett az oázishoz, mivel nem kockáztathatta meg, hogy követik. Így jó eséllyel mire a rinnák üldözőbe veszik a Mélysivatag szelei elsimítják nyomait a homokban, láthatatlanná téve útvonalát. Persze a gazdáik más lapra tartoznak. Előlük nem védi meg a nap heve és a sivatag, ők maguk a sivatag testet öltött iszonyata. A gondolattól megremegett, ahogy eszébe ötlött milyen könnyűszerrel mészárolták le a rettegett Fayumákat az amundok és rinnák csapata. Azok a kék tekintetek mindenhol, kiüresedve vették őket körül megannyi szempár egyetlen akarat által vezérelve, érzelem csak az amundok vezérének mosolyában jelent meg miközben istene erejétől hajtva vágta le egymásután a sivatag rettenthetetlen nomádjait, mint holmi aratásra váró búzakalászokat. Persze a közkatonák, a hapetek se maradtak el mögötte pusztításban; harcosok, gyermekek, asszonyok és állatok vére keveredett a homokban, a fogazott menethek újra és újra lesújtó csapásai nyomán. Aki megadta magát, azt rabláncra fűzték, hogy később a rinnák seregét növeljék.

Az amundokat nem állítja meg a nap, a homok nem lassítja lépteiket és nem fáradnak el olyan könnyen, mint az utódnépek gyermekei. A fosztogató biztos volt benne, jönni fognak, ha nem ma akkor holnap, de utolérik. Már megbékélt a sorsával, lelke elcsendesedett mikor nagyot kortyolt az oázis vízéből, a víz átmosta bensőjét és a lángoló haragját jeges akarattá dermesztette. A víz erőt adott neki. Elhatározta, annyi kékszemű démont visz magával a pokolba a máridokhoz, amennyit csak bír. Tudatosan jött ide, ez a hely tiltott a fayumák számára és nem a méretes Coronella populáció miatt. Este lett mire végzett, a megölt Coronella egy pálmafáról lógott le, megcsonkított teteméből még csöpögött az állat vére. A fayuma elégedetten szemlélte a méreggel preparált fegyvereit és a papiruszsásból készült dárdáit. A kék hold felkelt, fénye a dzsad verejtékes homlokán csillogott mikor a távolban megpillantotta az égnek szálló porfelhőt. Igyekeznie kell hamarosan ideérnek a démonok. Miközben meggyújtotta a máglyát eszébe jutott a nagyapjától hallott mondás:
-Fiam, ha Máridot kell ölnöd keress egy Ifritet!

Lássuk magukat a lapokat!

6 MP Fosztogató
Mélysivatagi fayuma renegát nomád, dzsad, a turbános ellenállás tagja
Harcos/harcos
3. szintű káosz jellem
Méregkeverés,Nyomolvasás,Vadonismeret
F:9 A:6 M:5

Valljuk be láttunk ennél már jobb paramétereket 3. szintű kalandozótól. Engem nagyon retró érzéssel tölt el a 6/3-as árazás. Utoljára az Erigowi hűbérest kaptuk meg ezekkel a paraméretekkel. De van itt még látnivaló haladjunk tovább.

MP-igénye 2-vel csökken, ha az ellenfél irányít Aranyat.

Hoppá, kezd alakulni! Szóval, ha az ellenfélnek van aranya rögtön spórolunk 2 Mp-t. Ez már valami, főleg, ha figyelembe vesszük például hány verseny pakli használ manapság Arany termelést. Rátok nézek Szegénynegyed és Azim Anakbut, igen!

[állandó képesség] Ha játékosa irányít Oázist, akkor alapszintje 1-gyel nő.

Na kérem ez már egy két lapos kombó, mint azt a novellában is olvashattátok a Fosztogatónknak erőt ad az Oázis. Tehát ha szerencsések a csillagok együtt állasa, akkor kedves fayuma barátunk paraméterei 4/4-re ugranak, ami valljuk be már egyáltalán nem retró. Ráadásul a Begradzsával ellentétben ő nem csak támadni tud. Oké kezd alakulni valami, de egy kérdés még mindig maradt: “Mit fogunk csinálni ezzel a kalandozóval?”

[egyszeri képesség] Játékosa kikereshet egy Rablóhadjáratot a Jövőböl.

Ja hacsak úgy nem… Azt már csak mellékesen említem meg, hogy a képesség szűkíti a Jövő paklinkat, ami a jelenlegi versenykörnyezetben igen csak kívánatos. Most, hogy már sokszor azon múlik a meccsünk behúzzuk-e a megfelelő ellenlapot.

Nézzük a másik oldalt! Hisz a hősök csak megfelelő ellenfél esetén válnak igazi hőssé.

4 MP Kékarcú hapetje
Mélysivatagi amund, Amhe-Ramun hívő
Harcos/harcos
3. szintű Halál jellem
Lesvetés, Rejtőzés,Vallás
F:9 A:5 M:6

Bizony-bizony itt már eleve látszik szegény dzsadunk nehéz fába vágta a fejszéjét, handzsárját, dárdáját… A 4/3-as paraméter komoly ellenfelet teremt, mert magában rejti a lehetőségét, hogy jó eséllyel megőrizzük az Mp fölényünket és így mi szabhatjuk meg a játék további menetét is.

[állandó képességharci képesség] Az első harci körben csak MANIFESZTUM-mal rendelkező kalandozó cselekedhet.

Ez a képesség egy az egyben megöli a MOMENTUMOT!!! Nincs az első harci körben semmi, aminek nincs köze Amhe-Ramun akaratához. Nincs Freiglundi csatamágus ki-be ugrálása, csak a MANIFESZTUM-os kalandozók cselekedhetnek. Persze a hapetnek nincs MANIFESZTUM-a, de zárójelben megjegyezném, a Kék Hold vértje erre a problémára is megoldást nyújthat.

Akheron