A bontott paklis verseny kiírásának elemzése

 

Az elmúlt hetekben olyan sok információ jelent meg a közelgő bontott paklis versenyről, hogy érdemes megállni, összeszedni az információkat egy cikken belül, és kicsit elmerülni ennek a versenynek a kiírásában.

Először is, ami mellett nem szabad elmenni csak úgy, az a versenynek a díjazása.
Nézzük meg a saját szemszögemből.

Fizetek 7000 Ft-ot. Várhatóan a verseny végére eljutok a fröccsözés szent állapotába, vagy nem bonok különösebben jól, így esélyes, hogy a vége felé végzek, akkor nézzük mit is kapok.

Alapból 6 db kiegészítőt, mivel voltam évzárón ezt kettővel növeljük, ha a végén végzek akkor is kapok +1 Kékarcút. Tehát, minimum 9db kiegészítő!

Nézzük az Ultrákat, 7 arany,  VAGY  2 arany + 2 új ultra. Érdemes megjegyezni, hogy 7db aranyért már igen combos régi ultrákat tudunk beváltani. Ezt érdemes átnéznie mindenkinek. De a másik változat is kecsegtető: 2db AranyArany + 1-1db Ragna Karr-Munk kikötőmestere és M.A.G.U.S. csillagterme.
Nézzük tovább: 1db Uscayhafa tilalom varázsjel, 1db Rinna, 1db Vérzik a sivatag.
Mivel több, mint 60 km-ről jövök, még egy Őrjöngő Korg -nak is büszke tulajdonosa leszek.
Illetve a végén helyezéstől függően lesznek még ultrák kiosztva.

Álljunk meg, és értelmezzük ezt a díjazást egy kicsit. Érdemes megnézni, hogy az évzáró óta mennyire megváltozott a rendszer. A nagyversenyek olyan hatalmas díjazással vannak, amiről korábban álmodni sem mertünk volna. Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy egy bontott versenyen (ahol amúgy is magas a létszám), a nevezési díj mellett kapok még plusz kiegészítőket, illetve 5-6 különböző ultra lapot, simán kiröhögtem volna, és javasoltam volna, hogy szokjon le a drogokról.
Szerencsére a játéknak ez a része (is) jó irányba megy, és tényleg nem csak a nyertesek, de minden játékos úgy érezheti, hogy kellő mennyiségű, és minőségű lapot kap a pénzéért.

 

Ne felejtsük el, hogy a versenynek küldetése is lesz, ami számomra nagyon jó ízt, hangulatot visz bele a játékba, remélem hasonló küldetések lesznek még a jövőben.
Nézzük rá erre is egy kicsit.

Legalább 6-t kell teljesíteni a 10-ből, hogy lapot kapjunk. Első olvasásra azért nem könnyű, de nem is lehetetlen, hiszen legalább 6 forduló lesz.

 1. Irányíts legalább 23 alapszintnyi amund kalandozót.
  Mivel az amund lesz az egyik fő téma, ebből sejthető, hogy gyakori-átlagos soron fog akadni pár amund bácsi/néni. Ha nem is bontunk extrém jól, azért esélyes, hogy össze fogunk rakni 23 szintet.
 2. Irányíts legalább 4 gorviki/shadoni/pyarroni/kráni kalandozót
  Ez hasonló az előző küldetéshez, annyi, hogy itt a másik oldal résztvevői vannak jelen.
  Érdekes észrevétel, ha a szervezők nem vertek át minket, akkor a négy nagyhatalom mindegyike fog kalandozót felsorakoztatni a közeledő kiegészítőben.
 3. Ölj meg a Vérzik a sivatag lappal egy kalandozót.
  Ez egy érdekes küldetés, Vérzik a sivatag egy ULTRA LAP! Ezek szerint használhatod a verseny ultráját a saját paklidban. Ilyenre sem volt még példa, de legalább mindenkinek van már 1-1 ütése.
 4. Irányíts 5 Rinnát.
  Szerintem ez megint könnyen teljesíthető, mivel tegnap megjelent egy toronyszint, ami termeli a rabszolgákat, így szerencsés esetben ez 5-6 kör alatt elérhető. Gyanítom, nem ez lesz az egyetlen lap, ami Rinnát fog gyártani.
 5. Irányíts hat ugyanolyan nevű lapot.
  Ha 4. küldetés sikerül, akkor az ez sima ügy lesz, de mivel bontotton NINCS példányszám korlátozás, így rakj bele 6 ugyanolyan nevű lapot a paklidba, és menni fog ez is.
 6. Hajts végre sikeres manővert egy nevesített kalandozóval/ ölj meg egy nevesített kalandozót.
  Kezd durvulni a helyzet, kérdéses persze átlagos soron lesz e neves kalandozónk? Mindenesetre bontani kell, vagy megölni. Ez már egy nehezebben teljesíthető küldetés, de biztos vagyok benne, hogy a hat forduló alatt egyszer lesz rá alkalom.
 7. Ölj meg 3 kalandozót Coronellával egyetlen forduló alatt.
  Kis kutatás után, nem nehéz kitalálni mi lehet ez a lap, a képét is láttuk már. Elsőre én is kicsit belezavarodtam, tehát pontosan úgy szól, hogy egy meccs alatt ölj meg 3 kalandozót. Ezt sem mondanám könnyűnek, de meg lehet csinálni.
 8. Idézz le tűzvarázslót/tűzvarázslatot
  Itt felmerül a gondolat, hogy jól átvágtak minket a kiadó részéről, vagy pedig jelenik meg tűzvarázsló/Tűzvarázslat a kiegészítőben? Amennyiben (valószínűleg) jelenik meg, akkor ha nem mitikus ritkaságról beszélünk, sima ügy lehet.
 9. Irányíts homoki elfet.
  Számomra egyik legszimpatikusabb küldetés, leginkább azért, mert fog megjelenni Homoki elf a kiegészítőben.
 10. Mosolygás és jókedv:
  Érezd jól magad!
  Ez a legszebb, és egyben legfontosabb küldetés. Gyanítom sikerülni fog mindenkinek.Úgy gondolom, hogy 6 küldetést szinte mindenki teljesíteni fog. Láthatatlanban borítékolhatunk +1 ultra lapot.

 

A másik fontos dolog, amire még nem volt példa a promóciós lapok megléte. Ez nyílván mindenkinek a pénztárcájától, és a függőségétől függ, de igen jó kis lapokat lehet szerezni, melynek a piaci ára sem lesz alacsonyan. Ezekbe a lapokba nem szeretnék belemenni, de a lényeg: a kiegészítők darabszáma a fontos! Tehát ha veszel 50 db kiegészítőt, akkor te döntöd el, hogy 2 db Terdát kérj érte, vagy pl.: 5db Az Öreget, vagy egyéb variációk.

Mivel, még soha nem látott díjazás várható a bontott versenyen, minden nevező sok ultra lappal lesz gazdagabb, ezért érdemes akár több embert is nevezni, itt van egy kis BUG a rendszerben.
Megkéred az utca emberét, vagy a közelben lévő aluljáróban szerintem pár fröccsért cserébe biztosan találunk pár embert aki plusz játékosként nevezhető. A legjobban akkor jársz, ha külföldi, vagy beszélni nem képes egyént találsz, mert akkor még a fenti ultrák mellett egy Őrjöngő Korgot is kapsz utána. Hiszen olyan messziről jött, hogy még magyarul sem beszél.

Ahogyan korábban is írtam, a díjazás csak az egyik szempont, amiért érdemes eljönni erre versenyre.  A lényeg, és szerintem motiválóbb része a versenynek, az a társaság, a hangulat. Ez a sok fenti lap csak akkor ér valamit, ha Te szereted ezt a játékot, ha szereted ezt a társaságot, akikkel találkozhatsz, sok rég-régi fórumos barát, ismerős, új játékos. Akikkel évente csak ritkán van lehetőség találkozni, beszélni. Ez a verseny nem feltétlen a lapokról, a nyereményről kell szóljon. Nem is arról, ki lesz a nyertes. Hanem arról, hogy tagja vagy egy közösségnek, ahol megérdemled, hogy jól érezd magad.

 

Cobin