A halál nem a vég… – A böllér

A cím alapján sokan valószínűleg az egyik jól ismert nekromantáranekromantára vagy egy másikramásikra asszociálnak, netán a képessége alapján Tier Nan GorduinTier Nan Gorduin egy újabb megjelenésére gondolnak. Vagy aki olvasta a hangulati felvezetőben említett novellákat, gondolhat valami őrült elfreőrült elfre is, aki mielőtt elmetszi a célpontja torkát, még a fülébe suttogj a fenti mondatot… Igazából az Erioni éjszakákban bármelyik lehetőség reális lehetne az előbbiek közül.

De nem a szegénynegyedben!

Itt nincsenek nagyhatalmú mágusok, neves jelhordozók vagy elf fejvadászok. Nincs itt semmi értékes, ami a kalandozókat, mágnásokat, befektetőket, kalandorokat ide vonzaná. Itt csak nyomorult sorsú emberek vannak, akik abból próbálnak megélni, amiből csak tudnak. Romok között guberálásguberálás, vagy verőemberverőember kell? Esetleg valahova be kell surrannibe kell surranni? Igen, itt bármi ilyesmire találsz embert, aki kapható lesz rá olcsón.

Hiszen a negyed egyetlen értéke az emberi erőforrás

Ettől még persze nem tartják többre az ittenieket. Bármikor készek egymást is feláldozni, eldobni, hátrahagyatni, ha már nem kellenek. Mint ahogy az sem érdekel senkit, hogy miből élnek, mit esznek, hol laknak. Ebből a közegből jön a ma bemutatásra kerülő egyedi gyakoriságú kalandozónk.

Ilyenkor mindig azt szoktam írni, hogy hős – de ő nem az. Nagyon nem. Ő egy hentes. Egy gátlástalan, és nem mellesleg punk hentes. Szerintem zseniális lett a grafika, nagyon visszaadja a hangulatot. Amennyire gátlástalan, olyannyira jó üzleti érzékkel is rendelkezik. Régóta tudjuk, hogy ameddig ehető és finom, senkit sem érdekel miből van a húsos pite. Miért lenne ez másképp a szegénynegyedben? Amíg olcsón lakik jól mindenki, nincsenek kérdések.

Hentesünk jól ráérzett a piaci viszonyokra, a kereslet-kínálat törvényeire és felismerte, hogy az egyetlen erőforrás a negyedben az ember. Minden tekintetben. Feltűnik bárkinek is ha néhány koldussal kevesebb rontja a kerület levegőjét? Eltűnt pár senki? Nem jött haza valaki az este a koldulásból? Ez a rendes élet menete a kerületben. A böllér meg Metallicát hallgatva énekli darabolás közben, hogy a halál nem a vég. Mármint a többiek halála! Kinyerhető abból még jó pár aranyaranyat kitevő hús!

Ha egy üzlet beindul…

Erion óriási város, olcsó húsra gyakorlatilag végtelen mennyiségben szükség van. Egy-két ember eltűnése naponta még nem tűnik fel, de ha ipari mennyiségről van szó, már gondok lehetnek, az meg nem fog csak úgy egyszerűen menni. Mi a megoldás? Befolyás kell! Üzletszerűen kell üzérkedni, le kell fizetni akit lehet, megfélemlíteni akit nem, és mindenki tartani fogja a száját! Egy befolyásos hentes mindent megtehet – ha belepofázik valaki, ő is a pitében köt ki rövid idő alatt…

A hentesüzem mindaddig virágozni fog és hasznot termeli, ameddig van alapanyag. Ha megoldjuk az utánpótlástutánpótlást, nagyon gazdag lesz a böllér. Lehet gondolkozni ki mire költené az arany hegyet.

A böllér

egyedi ritkaságú <strong>Böllér</strong>Böllér 4 MP
Szegénynegyed konyháinak hírhedt beszállítója
3. szintű halál jellemű HARCOS/Harcos
Fizikum: 9 Asztrál: 4 Mentál: 5
Élettan, Lopózás, Pusztítás
ELVADULT
[állandó képességegyszeri képesség] A képesség aktiválásának feltétele egy nem
élőholt kalandozó feláldozása. Irányítója kap 2 Aranyat.
BEFOLYÁS Szegénynegyed: A fenti képességét
akármennyiszer használhatja egy fordulóban.


Megsült a friss tálca húsos pite, vagy esetleg kombó szagot érzek?

Jabbah