Beszámoló a lellei zsugáról

Augusztus 16-án tartottok a szokásos nyári lellei zsugázást. Kissé nehézkesen indult a játék, mivel a Balatonpartra terveztük a csatát (strand, lángos, fordulók között egy csobbanás), de naná, hogy az eső elmosta. Gyors agyalás után kitaláltuk, hogy akkor legyen nálunk a T.T. következő fordulója, összeszedtünk minden széket, asztalt, és valahogy csak elfértünk 24-en, ha még lett volna + 1-2 fő, akkor már nem biztos…

Mit is mondhatnék, igazából nem tudok hálálkodni, hogy ilyen sokan eljöttetek, lehet többen lettünk volna, ha strandon tudtunk volna lenni, ha nem Tiltott Tekercs formátum lett volna, de úgy gondolom ez is olyan szép szám, amire büszkék lehetünk. Részletes pakli elemzésbe nem mennék bele, ezt meghagynám másnak, de érdemes minden játékosról 1-2 szót ejteni:

Bátor dolognak tartom, még ebben a környezetben is eljönni egy olyan paklival, mint a Kígyószekta, de igazából, itt jön elő az, hogy egy jó játékos mire nem képes bármilyen paklival is játszik. Nem sok szorzót adtak volna a fogadóirodák, hogy nyer. Az, hogy ezt veretlenül tette, kétség kívül hatalmas bravúr, és játéktudást takar. GRAT!!!

Ő volt az egyik olyan játékos, akiről sejthető volt, hogy az elsők között jelentkezni fog, így is történt. Gyíklényekkel jött, látott és egy vereséggel megérdemelten a második helyre hozta a játékot. Az anyr pálcával jó dolgokat lehet művelni, azt pedig külön köszönjük, hogy a Pálinkásból csak 3-at tett be. Szívesen játszottam volna ellene.

Bár játszottam ellene, nehéz megmondani mivel is volt, lapdobató pakli vérzivatarokkal, romlás virágokkal. Én ellene kezdtem, teljesen elhittem sokáig, hogy nyerni is tudok, csak jött egy Mortel Flammus (ki használ ilyet…) Kettő vereséggel lett dobogós helyezett.

Amt-Nar, Egy régi vágású úriember régi vágású paklival. Jöttek a crantai kóborlók, és ostrom, áldozás, ostrom. A paklit ismertem már régóta, nagyon erős, és igazából amit elvárt volt tőle, azt a szintet hozta. Két vereséggel lett a 4.

Noran a maga egyszerűségében oldotta meg a játékot, Oroszlánszív paplovag, Hasidis, és a kiskalandozók gyors ostromra, kétszer játszottam ellene, kétszer kaptam ki úgy, hogy sanszom sem volt. Ennek megint a szépsége, hogy valljuk be filléres paklival tudott négy győzelmet elérni. Kell azért hozzá nagyon sok rutin, és nagyon jó játéktudás.

Csontlovag, Gaude Nery’da pakli, egy nagyon régi koncepciót vett elő, kicsit új lapokkal fűszerezve. Sajnos sokat nem láttam a játékból, de aki emlékszik erre a paklira az tudja, hogy nem könnyű vele játszani. Négy győzelmet hozott össze.

Százkarmú Erragal, és a karácsonyfa, egy őszinte, és határozott pakli, menni előre és hozni az ereklyéket. Ez az a helyzet, amikor egy játékos megtalálja a stílusának megfelelő paklit. Jó játékkal ő is 4 győzelmet ért el.

Ismét egy ifjú titán Veszprémből, nem árt odafigyelni rájuk. Az őszinte ork hordával ezzel bezárult a kör, a crantai kieg mind a négy fő témája befutott.

Itt Érdemes megjegyezni, hogy a 3-8. helyezett között mindenkinek ugyanannyi pontja volt, itt csak a másodlagos, szerencse döntött. Akárki lehetett volna megérdemelten dobogón. Szép volt srácok. Összességében, örülök, hogy ilyen jókat játszottunk, hogy ennyire erős kiegyensúlyozott volt a mezőny, külön öröm, hogy jó hangulatban telt a verseny, és a ház is egyben maradt.

Tiltott Tekercsekkel kapcsolatban, többen is visszajeleztek, hogy jó ez a formátum, és tovább kell menni ezen az úton, úgy gondolom a 24 főnél ez semmi sem bizonyítja jobban! Köszönjük ismételten, hogy eljöttetek. Remélem találkozunk augusztusban a Tiltott Tekercs következő fordulójában, remélhetőleg az már a strandon.

Cobin