Bestia bestia

Az ork nemzetségek rangsorában legalul az úgynevezett pária-nemzetségeket találjuk. Eredetük igen sokféle lehet: vannak közöttük csatolt népelemek, elpusztult törzsek maradványai, kegyvesztett portyázó-nemzetségek, próbaidőre visszafogadott száműzöttek és sámáni átokkal sújtott nagycsaládok. Becsületüket csak dicsőséges haditettekkel szerezhetik vissza, nem csoda hát, hogy mindenbe és mindenkibe folyton belekötnek. Sok szót nem érdemes vesztegetni rájuk: fegyelmezetlen, rendbontó csőcselék, akik inkább terhére, mint hasznára vannak a törzsnek.

Elvétve ugyan, de előfordul, hogy a vezérek egy pária-nemzetséget portyázóvá léptetnek elő; illetve az énekmondó családfők viszonylag gyakran adoptálnak tehetséges páriákat. Ezenkívül ez a csürhe egyébre sem jó, mint a szállásterület határainak őrzésére. A páriák vonulnak a szállásterület legszélén; ha tehát ellenség támadja meg a törzset, először őket mészárolja le, s ezzel időt ad a harcosoknak és a portyázóknak a felkészülésre.
Summarium

Páriák

Az egyszeri ember ork harcossal vagy portyázóval a legritkább esetben találkozik – hála az isteneknek! Ezek a nemzetségek ugyanis csak valódi háborúhoz vonulnak hadba. Akiket rabló-fosztogató hordaként emlegetnek, és akikre a crantai nyelv a besthya szót alkalmazza, azok jobbára házatlan páriák, akik azért küzdenek, hogy harci tetteikkel kiérdemeljék, hogy a törzs rangban felemelje őket. Fegyelmezetlenek, szedett-vetett fegyverzetük csapnivaló, és leginkább ők a felelősek az orkokról kialakult lesújtó véleményért.

egyedi ritkaságú <strong>Besthiyák</strong>Besthiyák 1 MP
Ork párianemzetség
MEGELEVENEDŐ
SZÁM: 2. TÁMADÁS: 8. SEBZÉS: 1.
Ha játékosa irányít ork énekmondót/nekromantát/sámánt,
akkor érvényesülése után Sorába vagy csapatába
egy jelző Gaug kalandozó kerül.

Maga a tökély

  • Egy 1/2-es ütés önmagában nem túl izgalmas – minden kiegészítő gyakori-átlagos során megtaláljuk őket valami apró, de hasznos képességgel.
  • Ha kasztfüggetlen, nem kell fogdosni, hanem lecsatolható, azért az jó dolog? Persze, hogy az – de a Rualan megelevenedői sem tűnnek fel minden pakliban.
  • +1 csapatszint? A korty óta tudjuk, hogy mindig jól jön, ha ott van egy a múltban.
  • Ébredő holtakÉbredő holtak? Alakul a dolog.

Meg van már a cukor, a só, és minden mi jó. De az összetevőkből sikerült vajon megalkotni a tökéletes best(h)iákat? Beletette vajon Kezsónium professzor az X vegyszert? Bele bizony, és nem fukarkodott vele!

Ez a kártya ott figyel majd minden orkos horda pakliban, ami meg tudja oldani, hogy sámánt vagy énekmondót játsszon. Sőt, ha nekromantánkról valahogy el tudjuk hitetni, hogy ő bizony tősgyökeres ork felmenőkkel bír, a páriák akár neki is a szolgálatába állhatnak. Nem is beszélve még az új kiegészítőben megjelenő – már bemutatott vagy csak ma bemutatásra kerülő – orkokról!

Gambit

Ui.: miközben a végtelen hordánakat építgetjük, figyeljünk oda, hogy csak akkor kapunk plusz gaugot, ha az eredetit Sorba kérjük. Ha egyből a csapatba rakjuk, nem kapcsol be rá az eseménylap.