Az Istenkirály Éve

Tegnap lezárult a 2016-2017-es évad ranglistája, úgyhogy itt az ideje kissé visszautaznunk az időben és kiértékelnünk, hogy milyen versenyszezonon vagyunk túl:

„P.sz. 3691 Harag hava: Szerencsére EyfertEyfert felhajtó létére még értékeli a kalandot, így az ő hamis papírjaival gyerekjáték volt a kutatás a Hercegi könyvtárbankutatás a Hercegi könyvtárban, ama negyed térképe után, amivel már léptünk is át a térkapun Abaszisz fővárosába. A Róka szívhez szóló szónoklata megteremtette a lehetőséget, hogy behatoljak Ifin palotanegyedébebehatoljak Ifin palotanegyedébe. A zsákmány megosztása után elváltak útjaink. Hála Dartonnak egy gyilkosság jobban lekötötte a város őreit, így Tercét Caedonban töltöttem, kortyolgatva az Istenek Forrásából és hallgatva a niarei vándorszerzetes meséit egy különleges virágünnepről, ahol egy idegen a legendás mágus képét idézte meg.

Ellana Tavaszünnepére visszatértem Ifinbe, hogy megnyerjem a gladiátorgálátmegnyerjem a gladiátorgálát, de a helyi viadorok és hálóvetők túljártak az eszemen. Az Álmok hava már újra Erionban ért és megnyugtattak a színészet jegyében töltött hetek, leszámítva a RotundábanRotundában történt eseményt, amikor egy dzsenn varázslódzsenn varázsló mutatványa csapott át káoszba. Felvilágosult barátom, a GnómGnóm, sötét mágiával átitatott ereklye befolyását sejtette a háttérben. Akkor még csak legyintettem.

Aztán csak szöget ütöttek a fejembe egyes hírek: Shadonban megnyílt egy időkapu, amely kyr varázslókat szabadított a vidékre, majd Gro-Ugonban jelentek meg crantai élőhalottak. Kevésnek érezve magamat eme nagy összefüggésekhez, leültem hát sokat látott hamiskártyáshamiskártyás cimborámmal poharazni egyet. Szemében vad tűz lobbant és kutatásba kezdett. Végül megjárva a külső síkok egyikét tetten érte a kránit, akivel régi leszámolni valója volt.

Hiába idézte rá az orkok erejét Sirenartól Gorvikig, az Istenkirály jele rajta volt, no meg fejvadászként kiérdemelt lopakodójalopakodója. Erionban már gyengült a nyom és Tiadlanban végképp elveszett. Barátom vigaszt csak keleti barbár asszonyai erős karjaiban talált. Viszont az ősi vér erejének hordozója beteljesítette tervét Warvikban, ahol a GátatGátat sújtotta savesővel, hogy előcsalogassa aquir riválisát.

Bár megakadályozni nem tudtam, hogy ő uralja a külső síkot, mégis össze tudtam vele mérni erőmet a Quiron-tenger aszisz partjain. A szépapám által rám hagyott Sonioni opálSonioni opál ereje előtt térdre hulltak elkorcsosult  kyrjei…

Birzabi Khálib”

Ki az, aki gyilkolt a Tűtoronyban, szentséget tört Liangszanban, az időhomokkal játszott, feldúlta a Hétarcú Birodalmát és az orkok szállásterületeit? Aki győztesen hozta ki Amt-Nar-t Falánk karmaiból?

Bizony ő az a félaquir kráni fejvadász, aki az Ősi vér megszerzése után a 2016-2017-es ranglista első helyét is elhozta! MAGYAR ZOLTÁN MÁTÉ! Gratulálunk!

Ugyan 2016 nagyobb részében, még Oquicorr-nak állt a zászló, a crantai variánsok azért már meg-megmutatták erejüket, jól altatva az Évzáróra, ahol Hadady Csaba egy ügyes crantai szólítós ostromhengerrel elvitte a pálmát és a bronzérem az Amt-Nar-os paklit forgató Máté kezében csillant.

Ez a dekk lett élesítve 2017-re és hozott el 4 Új Hullámos regionális aranykupát. Az 5. regionális győzelmet pedig a gödöllői Hagyományoson egy pergetős pakli biztosította Máténak. A végső győzelemhez viszont az új formátumon is domborítani kellett és a három Pálinkás László Emlékversenyből kettőt meg is nyert a Gra-Tinol mezejére kihívó kyrek irányításával.

A második helyeken legtöbbször Kecskeméti Zsolt Falánkjával találkozhattunk, de a lesathok (Csenkey-Bencsik Bálint, Monori-Kiss Szabolcs) is fel-felküzdötték magukat az ezüstig Új Hullámon. Évvégére reagált a meta és beérett a Boszorkányerőd megbízottja (Kecskeméti Zsolt), illetve megrázta magát Daik (Szatay Zoltán), jelentkezett Senko (Kriston Dávid) és nem hagyta feledtetni magát Oquicorr (Klír Zsolt) sem. (Kifejezetten a legalább 14 főt hozó versenyeket vizsgáltam!)

A Pálinkás László Emlékversenyeken a kyrek mellett Külső síkos ostrom (Kecskeméti Zsolt), a gyíklények hada (Kun László Zsolt) és a Sorsszilánkok összegyűjtője (Markotai Zsolt) rúgott labdába.

A legtöbb résztvevőt idén is az új kiegészítő debütáló versenye, az Erioni Éjszakák Bontott paklis megmérettetése hozta, 54 főt. Az év legnagyobb sikerének mégis az egri Pálinkás László Emlékversenyt tekinthetjük, hisz eme formátum első csörtéje volt és mégis 28 fő nevezett, köszönet ezúton is a szervezőnek, Dr. Doktor Dénesnek. A Regionális Nagyversenyeken (9 db) átlagban 16 fő jelent meg.

A szezonban 70 verseny lett hivatalosan megrendezve 13 településen, a legtöbb verseny (22 db) pedig a budapesti HammerTime Café-ban lett lebonyolítva. A legtöbben pedig Móré Dániellel futhattak össze.

Köszönjük az egész éves versenyre járást! A versenyszervezők nevében mondhatom, hogy a 2017-2018-as szezonban is igyekszünk a kedvetekben járni és színvonalas csörtéket rendezni!

KardtáncosKardtáncos