Az ibarai gyors

A jól ismert MÁV-szignált folytatva. A szerelvény elsőként Al Abadanában, utána pedig minden emírségben és sejkségben, sőt, a Shibarán innen minden fonnyadt kaktusz mellett külön megáll…

Újabban elterjedtek a kész lapok a bemutatókban. Nálam nem ússzátok meg, ez mégiscsak egy háború, borzalmak a köbön, nincs lazaság.

Következzék egy képzelt dialógus egy fiktiv (de nem kezdő) játékossal:

-Szóval mélysivatagi hadoszlop. Ha meg kéne tippelni, milyen laptípust mondanál? Szövetséges? Bestia?

-A bestia nem is laptípus. Ami biztosan nem merülne fel, az kb. a toronyszint. A hadoszlop nem lehet toronyszint, vagy építmény, az katonákból áll.

Na jó, de mivel jönnek a katonák?

-Jahogyja! Akkor torony, építmény, persze.

-Mit csinál egy hadoszlop?

-Már megint hülye vagy, hozza a katonákat, az előbb mondtad.

-Olyan, mint egy égi hajó?

-Na nebasszfel…

E ponton borítsuk a beszélgetés kimenetelére a fikció jótékony fátyolát.

 

Szóval. Ez egy jármű, de mint tudjuk, nem a klasszikus módon közlekedik, hanem kb. mint egy földelementál a saját síkján. Vagy a metró. Épp azért lehet ezt valami zárt, konkrét építményként leképezni, mert közlekedés során lakói nem fulladnak meg a homokban. Egy föld-elem túlsúlyát kedvelő kultúra amúgy sem a nyitott, léiges-teraszos elf kégliket preferálja, nekik a zár, masszív épületmonstrum jelenti álmaik netovábbját.

 

Volt már egyébként amund földalatti városamund földalatti város toronyszintként megkártyásítva – énszerintem ez a megoldás megcsúfolása Ynevnek, ahol a kincsvadász “talál” a sivatagban egy várost és hazaviszi (farzsebben, gondolom), és beépíti a pincéjébe.

 

Ez a mostani annyiban alkot közös halmazt az imént citált rokonával, hogy szintén toronyszint. Mit várunk egy hadoszlopot szállító amund erődtől? Hogy váratlanul bukkan fel? Azon túl nem sokat várhatunk tőle – jót persze a lehető legkevésbbé. És tényleg:

állandó képesség Gyors hatásként leidézhető. Leidézése 3 MP-be kerül. MP-igénye másképp nem módosítható.

 

Ezen kívül még egy mondat szerepel rajta:

Leidézése után Jelenbe kerülésekor semlegesít legfeljebb egy célpont eseménylapot.

Itt nincs megadva mp-igény, mp-érték, időfonal, semmi. Nem véletlenül rángattam elő az égi hajót a bevezető beszélgetésben. Csak a hajó ilyenkor kilőtte a torpedót, a torony meg most jött. Szépen figyel a kapubejáró felett a relief (böszme szobordémon??) A kapubejárón pedig kijönnek a katonkák, és teszik a dolgukat. Ostromolni legalábbis körülményes, mert kritikus pillanatban bedokkol a homokba, ahonnan jött, és a hódítókat magával viszi. A vonatos hasonlatot az szülte, hogy a háborút leíró egyik szócikk említi, hogy Sonionban / más fixen lokalizálható vársoban időnként ezeket feltöltik katonákkal (illetve Amhe- és egyéb démonokkal), aztán irány vissza a frontra!

Taktikailag a flammus, akasztás, hadak útja, kasquen és társai ideális ellenfele, ezentúl ezeket játszani borzalmas kockázattal jár. A RR-ben megismert földalattihoz képest még annyi a hasonlóság, hogy jó eséllyel ezt is utolsóként fogják leostromolni. Most az, hogy 1 mp-vel olcsóbb, nem tépem a szám rajta, ez egy gyors és olcsó IC, örüljetek neki, hogy ilyen is van!

 

Ja, és itt vannak paraméterei:

Nethiree hadoszlop bástyája
Homokban úszó amund erőd
FAL 2, AKADÁLYOK 1

Ugye, látszik a homoktölcsér, és az is, hogy a figyelmeztetés ellenére nem mindenki hagyta el…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, nem szoktatok le arról, hogy továbbgörgettek, főleg ha nincs ott az aláírásom…

A másik toronyszint, amit kicsit körbejárunk, valójában már publikálva lett, M.A.G.U.S. Csillagterme néven. Aki anno, vagy a közelmúltban végignézte a bontott verseny kiírását, találkozhatott vele. Ott az is kommunikálva lett róla, hogy nevezéskor néhány aranyért cserébe meg is lehet kapni. A nagyobb térközt azzal is indoklom, hogy ez nem a kiegészítő lapja, nem kapcsolódik a másik laphoz, és nem is tud az újdonság erejével hatni. Pár szót mégis érdemes mondani róla.

Mivel ott megtekinthető, én is a kártyképet mutatom.

Ami lényeges: Ez nevesített lap. Tehát, nem lehet egy Ófa ágat látva négyet kitenni. Klasszikus balanszlap, ami azért lett létrehozva, mert az Ófa ága játékélményt romboló hatását elég sokan panaszolták ahhoz, hogy ez kezelve legyen. Ebben a totális formában lett kezelve. A rush paklik az ellenfél legyorsulását máshogy kell, hogy megoldják, nem a 9-6-os kézméretkülönbségre támaszkodva. Úgy általában, az elkövetkezendő időkben a kézméret csökkentésére tett kísreleteknek számolniuk kell ezzel a lappal. Még mielőtt jönne a “koncepciók megfojtása” reflex, jelezném, hogy ez a lap olyan, amit be kell húzni, vagy ki kell spyolni az ellenfelet. Meglepetésdeckek ellen nem fog működni. Örökség formátumon a Való torony biztos opciója lesz – már ha lesz rendszeres Örökség- verseny. Másrészt, mivel ez a játékosok többsége felől érkező igényre adott válaszlépés volt, a lap ellenzésekor ezt az általános igényt is figyelembe kell venni.

Utolsó képessége akkor használható, ha az ellenfél növeli a saját kézméretét. Ilyenkor az előny kompenzálására lesz jó. Ami fontos, hogy a deckbe be kell rakni, a mappából nem nyírja ki az Ófa ágát. Sokszor láttam, hogy totálisan nem használjuk az ellenlapokat, a szett, és más paklik évről évre feltámadhattak, mert elszoktunk a tamariról, stb.

Mellesleg ez az első kártya, aminek az elején és a hátulján is szerepel a brandünk logója.

MDani

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save