Az évzáró lapja

Az évzáró verseny lapjai minden évben kitüntetett figyelmet követelnek maguknak.
Ha visszatekintünk a bevezetésüket követő évekre akkor azt kell, hogy mondjam volt köztük jelentős laperőt képviselő lap, és olyan is ami nem találta meg a játékosok szívéhez vezető utat. Idén egy olyan lap érkezik ezen táborba amit remélem örömmel fogadtok.

A bevezetésben írtam, hogy sokféle évzárós lap jelent meg, nem emlékszem olyanra hogy valaki összeszedte volna őket.

2011 – Domvik SzentélyDomvik Szentély

Ez a lap nem csak azért nagyon komoly, mert Doktor (Din) Dénes van rajta, hanem mert ereje a mai napig megkérdőjelezhetetlen. Annak ellenére, hogy általában egyetlen darab kell belőle kiváló választás volt, főleg hogy egy laptervező pályázatos lap volt ezáltal játékos tudott beleszólni a kártya akkori jelenébe.

2012 – Slan CsillagSlan Csillag

Spike szememmel imádom ezt a lapot, 0 mana ad előnyt és harcművészre igazi mennyország. Sajnos nem lett annyira népszerű, mint szerettük volna. Jó évzárós lapnak tartom, bár ez irányú felhasználásából többet is ki lehetett volna hozni.

2013 – HadiszerencseHadiszerencse

Nálam ez a lap a csúcs, minden szempontból tökéletes volt. Minden játékos típus szerette, játékereje jelentős volt, nem egy darabot szerettél volna belőle szerezni, és még a játékkörnyezetre is hatással volt.

2014 – Alidari ÁgyasAlidari Ágyas

Ez a lap egy érdekes és egész erős kártya lett azonban megint csak nem annak a rétegnek szólt, akit meg szeretnénk leginkább szólítani az évzárón. Az sem segített rajta, hogy alig tudtak pakli erőltetni az emberek, mert hiába volt nagyon erős hatása paklikba csak alig-alig fért be.

2015 – EnergiafelszabadításEnergiafelszabadítás

Nincs mit mentegetőzni, sajnos ez a lap egy kudarc, a mai napig sem játszanak vele sajnos, árazása és korlátozása nagyon beszűkíti a paklikat amibe bele lehet rakni.

2016 – Ellana-SzentélyEllana-Szentély

Személyes ellenérzéseim vannak ezzel a lappal, sokan még a mai napig akarnak mellette olyan dolgokat csinálni amiket nem lehet. Ez a lap szerintem alkalmatlan volt évzárós lapnak, bár azt meg kell hagyni, hogy amit csinál és ahogyan azt csinálja az mindenképp érdekes.

2017 – Azim Anakbut

Az idei lap minden játékosnak és típusnak szól, lapereje szerintem kimagasló, egy meglévő hangulati elemet belecsempész egy jól működő mechanikába. Hangulata és háttere kiváló (főleg Nagy Gergő kiváló festménye miatt) egyszóval alkalmas lesz arra hogy sokáig beszéljünk róla.

Nem húzom tovább az idegeiteket, jöjjön a pók és annak az aranyat érő hálója!

Mint látható ez egy akadálylap, ami elsősorban nem arra való, hogy akadálylapként funkcionáljon, ez a lap egy aranytermelő engine, és ha esetleg bemákoltál kettőt is a játék elején (Telepítés/Árnyjárók Sziklaerődje) akkor tetemes előnyőd lehet miatta.
Bármilyen felszerelés/kalandozó alapú pakliban maximális számú javasolt.
Arra mindenképp figyelni kell, hogy a számát az első használat után fontos jelölni, hisz minden egyes aranynál csökkeni fog. Gondolom, rögtön jön a kérdés, hogy kvázi ugyanoda lehet e csatolni, azaz lehet e vele trükközni? A válasz természetesen nem, azaz ha csatoltad egy toronyszinthez, akkor a kör végén át kell csatolni egy lehetséges MÁSIK helyre. Ugyanez a helyzet, ha küldetéshez, épülethez, esetleg egyéb módon csatolt lappá válik (pl Snil Vadonjáró). Ha akadálylapként aktivizálod akkor fontos megemlíteni, hogy az alapszintvesztést nem minden egyes támadása után adja, hanem a megsebzett kalandozóra vonatkozik. Azaz egy kalandozó csak egyszer veszít alapszintet a póktól, de természetesen több kalandozó esetén a további sebzéseket elszenvedők is kapnak alapszintvesztést de minden kalandozó csak egyet.

Nem szeretném a lapot szénné elemezni, hisz a nagy cikkírók megteszik majd ezt helyettem, és pont ezért szerintem az én tollamból ennyi is elég lesz. Nagyon jó lapnak tartom a pókot, a jövő formátumainak egyik meghatározó lapja lehet, mindenképp ajánlott beszerezni az évzárón!