Az évzáró formátuma

 

Közeledik az évzáró, a háttérben lázas munkálatok folytak, hogy az idei évben minél több játékost tudjunk megmozgatni az év legnagyobb versenyére.

A cél az volt, hogy azok játékosok tucatjai akik otthon ülnek és még érdekeltek ennek a játéknak a sorsában, jöjjenek el, és játszanak ezzel a szívüknek még oly kedves kártyával. Viszont, figyelembe kellett venni azt is, hogy akik jelenleg is a kártya magját képviselik ne érezzék azt, hogy a háttérbe kerülnek.

A feladat nem volt egyszerű, mert a jelenlegi mag ( akik most az élmezőnyt képviselik )nem kis összeget, időt fektettek a top paklikba, nem örülnének, ha egy kezdőbarát formátumot erőltetnénk rájuk.

Ez természetesen igaz fordítva is, egy olyan játékos, aki nem játszott, nem foglalkozott a kártyával nem fog egy versenyre Újhullám paklit szerezni, egyrészt nem is érdekli, másrészt nem is ismeri.

Ahhoz, hogy minden réteget kiszolgáljunk, arra következtetésre jutottunk, hogy meg kell tartani, az eddigi szokásokhoz híven az Újhullám formátumot. Hiszen sokan azt játsszák szívesen, nem beszélve arról, hogy ez a versenyformátum melyet a jelenlegi környezetnek kedvez.

Viszont, tudjuk jól, hogy sok régi játékos is van, akit visszatart ez a formátum ( nincs elegendő lapjuk hozzá, nem ismerik az elmúlt kiegészítő lapjait) . Ezért ahhoz, hogy a régi játékosok is maguknak érezzék ezt a versenyt, egy PLEV formátumú versenyt is rendezni fogunk erre a formátumra. Erre már egy közepesen erős paklit össze lehet rakni akár egy cipősdobozból is, mely legalább minden második olvasó szekrényében ott pihen.

 

A mindenkori Dokink megjegyezte, hogy anno, 2002-ben, mikor nem volt kiadója a kártyának, az akkori évzárón 2 csoport volt, egy Adeptus, és egy Magiszter. Innen indult el az ötlet, hogy akkor ezt lovagoljuk meg. Több hetes beszélgetés, néha viták után jutottunk arra, hogy a 2017-es évzárón két külön verseny fog futni egymástól teljesen függetlenül. Minden játékos csak az egyikben fog tudni indulni.

 

Magiszter verseny,
Ez képezi a jelenlegi aktív játékosok magját. Mondhatnánk úgy is ez lesz a profi kategória, természetesen Újhullám formátummal.

Adeptus Verseny
Mint korábban is írtam, ide elsősorban a régi veterán, vagy a játékkal most ismerkedő játékosok jelentkezését várjuk. Egy lazább játék lesz, de azt se felejtsük el, hogy évzáró versenyről beszélünk. A verseny formátuma PLEV. (tulajdonképpen gyakori-átlagos pár apró megkötéssel, ennek kiírása is hamarosan olvasható).

 

Melyikben nevezhetek ?
Amelyikben szeretnél. Nincs meghatározva az, hogy melyik versenyen indulj el. Én úgy gondolom, azok a játékosok akik ismerik a jelenlegi Újhullám környezetet azok azt válasszák. Akik meg a Pálinkás formátumot szeretik, vagy nem különösebben foglalkoztak kártyával azoknak az utóbbit javaslom, hiszen ez a formátum ezért lesz megtartva.
A választás a te tetszésednek megfelelően tudod alakítani, de nem hinném, hogy a Pálinkás László Emlékversenyt könnyebb lenne megnyerni, mint egy Újhullámot. Ezt majd egy külön kiírásban kibeszéljük.


Nem fog egyik verseny a másik rovására menni?

Nem hinném, végeztünk több elemzést (megkérdeztük az utca emberét), és úgy gondoljuk, hogy a nevezők száma közel fele- fele arányban fog megoszlani. Tehát, reményeink szerint nem kell attól tartani, hogy például Újhullám formátumon 40 fő indul, PLEV formátumon pedig csak 8, vagy fordítva.

 

Akkor Idén két bajnoka lesz az évzárónak?
Tulajdonképpen Nem, lesz lehetősége a két verseny győztesének összemérni a tudását, de ennek részleteit nem tisztem nekem megmondani még.

Egyenlőre annyit árulhatok el, hogy idén tényleg igyekeztünk minden réteget kiszolgálni, hogy Te, mint játékos tényleg úgy gondold, hogy itt a helyed ezen a versenyen.

Minden eddiginél csábítóbb lesz a díjazás, nem csak az első helyen végzőknek!
Olyan régi játékosok is eljönnek egyet játszani, akikről még csak legendákat hallottál.
Biztos vagyok benne, akár a kemény versenyt, akár a baráti hangulatot keresed ezen a napon meg fogod találni.

Kiírás pár napon belül.