Az aquirok már a spájzban vannak

Csatarendbe sorakozó, bátor, fényes páncélzatú seregek. Harsonaszó, szélben lendülő hadi lobogók. A rohamozó lovasság nyomán megremeg a föld. Egymásnak rontó hadoszlopok, acélpengés, halálhörgés. A csaták velejárói

De nem minden háborút nyernek meg ütközetekkel. Van ennek kifinomultabb formái is. Az aquirok, de akár a szálakat a háttérből mozgató toroni vagy kráni konspirátorok is mesélhetnének róla, hogyan kell a konfliktusokat egyetlen kardvágás nélkül eldönteni. Minden csak pénz, befolyás és néha egy kis szerencse kérdése.

Találni egy megvesztegethető hivatalnok, egy hataloméhes politikust, a megfelelő körökben lefizetni egy jól értesült informátort. Amíg a spionunkat le nem buktatják, mi vagyunk helyzeti előnyben.

egyedi ritkaságú <strong>Besúgó leleplezése</strong>Besúgó leleplezése 0 MP
Küldetés DP 2 AKADÁLYOK 2
Leidézése 1 MP-be kerül. Plusz küldetésként kerül Jelenbe
az ellenfél irányítása alatt. Amíg megoldásra váró küldetés,
irányítója ellenfele minden forduló kezdetén megnézheti
Jövő paklijának felső lapját. Ha az egy nem nevesített
kalandozó, akkor ingyen leidézheti, különben Kézbe kerül.
– Nevesített kalandozó – Csapatszint>3 – Álöltözet/Lesvetés/Orvtámadás

Nézzük, hogyan is működik?

A besúgónkat 1 MP telepíteni, egy plusz küldetésként, amit az ellenfél fog irányítani. Az ellenségem ellensége vagy a barátom, vagy én magam vagyok. Tehát amíg le nem leplezik, minden forduló nyitásában megnézhetjük a paklink felső lapját. Ha az informátorunk jól végezte a dolgát, remélhetőleg kalandozót találunk, és már játékba is rakhatjuk. MP-be se kerül, ez a kockázatos befektetések előnye. Ha nem kalandozó van a pakli tetején, akkor pedig kézbe vehetjük – praktikus, hiszen ha több kémünk is tevékenykedik egyszerre, nem gátolják egymás munkáját.

Ha pedig fukarkodni akarunk a spionok bérével, akkor is számos lehetősünk van játékba csalni a lapot az 1 MP kifizetése nélkül is, legyen az Csuklyás idegen, Nagator vagy Térképszoba. Utóbbi kettő azért is érdekes, mert a besúgónk nem foglal helyet más küldetések elől.

Milyen pakliba való?

Természetesen sok, nem nevesített kalandozót használó deckekbe, hiszen minél több a kalandozó a pakliban, annál nagyobb az esélye a találatnak. A lassabb, sok körös játék is kedvez a kártyának, hogy minél többször próbálkozhassunk. Ha az ellenfél megoldja, akkor sem jártunk rosszul, hiszen egy manőverébe került tőle megszabadulni. De ha akadálylapokkal vagy blokkoló kalandozókkal meg is tudjuk védeni (egy alattomos Fler például tökéletes a feladatra), az igen nehéz döntések elé állíthatja az ellenfelet. Nézzünk egy példa paklit, ami ezt igyekszik megvalósítni.

“Egy ingyen kyr mindig öröm”

Cserepakli ízlés szerint: Tamari járataiTamari járatai, Pergő idő homokórájaPergő idő homokórája, OpálhajósOpálhajós, Feledés homályaFeledés homálya, SzeánszSzeánsz, Hódítások koraHódítások kora, Morten FlammusMorten Flammus, ÖzönvízÖzönvíz, Famor udvarházaFamor udvarháza, Császári kémhálózatCsászári kémhálózatok

Gambit