Átlényegülve

A Luminatar az elf luminas – fény – szóból képzett kifejezés, jelentése megvilágosodott. Azokat a kiválasztottakat illetik ezzel a névvel, akik lelki tisztaságuk révén elértek abba az állapotba, hogy felismerjék: ez az utolsó életük, lelkük többé nem tér vissza az örök körforgásba, hanem visszatalál elveszett istene mellé. Maga a megvilágosodás nem a születés pillanatában megy végbe, gyakorta csak az élet delén, vagy épp a végén köszönt be, s csak keveseknek adatik meg, hogy fiatalon részesüljenek e kegyben.

A luminatarok számára elérhetővé válik az, ami másoknak soha: megkapják mindazon emlékeket, melyeket előző életeikben szereztek, s nem őrülnek bele. Hatalmas tudásukat, bölcsességüket a különböző elf kolóniák, szolgálatába állítják, s megbecsülésben, tiszteletben csupán a rehynnek állnak felettük.

Azok számát, akik kiérdemelték a jogot, hogy megszabaduljanak földi terheiktől, nem ismerjük, ám a luminatarok száma korlátozott. Északon csupán hét élhet közülük azonos időben, míg a déliek száma csak öt lehet.
Summarium

Hogy a fent leírtak alapján az átlényegüléssel járó emlékezet áldás, vagy átok, az szerintem kérdéses. Még akkor is, ha képes az illető ép elmével kibírni az eltelt évtízezrek emlékeit, amik között szép számmal akadnak borzalmasak is…

mitikus ritkaságú Luminatar
Átlényegült elf, ezerévek tudásának birtokosa
szövetségpont Feltétel: Elf + TITKOS NYELV / Megtartó
Fel kell áldozni, ha játékosa irányít aquir kalandozót.
[állandó képesség] Szövetségpontjait MP-ként használhatja fel
irányítója állat/növény akadálylap MP-igényének kifizetésekor.
[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] Célpont játékos megnézi Jövő paklijának felső
3 lapját, melyből egyet Kezébe vesz, a maradékot
pedig Jövő paklija aljára teszi tetszőleges sorrendben.

A lap hangulatát tükrözi, hogy csak elfek teljesítik a feltételét – leszámítva az alternatív módszereket. Ráadásul a laphatásban újabb megkötés rejtőzik, ami számomra nagyon rendben van. Kicsit mélyebben kell gondolkodnunk és megláthatjuk, hogy ez egy tipikusan olyan lap, ami NEM támogatja a Kerengőzést, azaz az összes fajúságot. Ezt egy nagyon jó iránynak tartom, és azt gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Képességeit tekintve kettőt is birtokol:

Akadálylapot fizethetünk vele, ami remek kiegészítő lesz az elfes fajpaklikhoz, az eddig bemutatott lapok fényében. Tovább erősíti majd a várakozást, az ellenfél elsorvadását, ami érzékelteti, hogy az idő az erdőnépnek dolgozik. Húzást optimalizál, ami talán az egyik legerősebb hatás a játékban – természetesen helyzetfüggően, de gyakran fej-fej mellett az MP nyeréssel. Ez a kártya egyszerre tartalmazza mindkettőt, ami játékerőben önmagáért beszél. Nem csoda, hogy ilyen kaliberű lap csak limitált paklik számára hozzáférhető.

Első fordulóban ha felhúztuk, akkor tulajdonképpen 4 körön keresztül +3-as kézméretnyi lapból válogathatunk. A pakli átpörgetésével olyan kártyákra is rálelhetünk, amiket csak bizonyos szituációk ellen tettünk a pakliba 1-2 példányban (vagy akár a játék kezdetén még nincsenek is a paklinkban). Így a játék tempóját kontrollálni igyekvő pakliknak nem csak az akadálylapok kifizetésében nyújt segítséget.

Ezt lehet turbózni még azokkal a hatásokkal, amikkel kukucskálni lehet a Jövőben (Mágia felfedezése, Alborne papnő, Elvira, Kristályterem). Mindezt szinte ingyen – egyetlen költsége, hogy köré építsük a decket. Ráadásul a pakli áttúrása közben könnyen kezünkbe akadhat belőle egy újabb példány!

Bár nem vagyok jós, minden bizonnyal találkozni fogunk vele. 🙂

Enriquel