Arhatarmaqershaloshateru

Aki a címet, netán az alcímet olvasva felhördült, lángot nyelt, vagy csak bekapott egy slukk vérnyomásstabilizáló tátra-teát, kérem ne forduljon kezelőorvosához (optikusához, logopédusához, gasztonómusához), hanem vegyen mély levegőt, rázza ki központi idegrendszeréből a 72%-os alkohol utóhatásait és olvasson.

 

Az alcím.

Igen, ahogy a promóciós lapokról szóló cikkben is szerepelt a zónák bemutatásakor (http://mk.deltavision.hu/hirek/) a harmadiknál találkozhattatok már ezzel a gyanúsan csengő szóval. Azok az emberek kapják, akik neveznek az évzáróra (nem tudom, volt-e már ennél korábban bemutatott évzárós lap, szerintem nem). JA! Nem ultra, majd addigra megszokjátok, hogy a promóciós lapok a mitikhez hasonló külön jelölest kapnak.

 

A felcím.

Arhatarmaqershaloshateru. Namégegyszer, Arhatar-maqer-shalos-hateru…

Ha Kézből jelenbe idézésekor játékosa lefordítja a kártyát és az ellenfél szemébe nézve hibátlanul kimondja a lap nevét, mp-igénye 2-vel csökken.

Megszokhattátok, hogy a lapbemutatóban, kissé fragmentálva kerülnek elő a kártyán szereplő adatok, ezzel növelve a honlapon tölött időt (némi kéjelgésen túl ebből semmilyen előnyünk nem származik egyébként). (Megnyugtatok mindenkit, nincs ilyen laphatása. – szerk.)

Ez egy 13 mp-s, halál jellemű nevesített kalandozó. Hosszabb ideje több embertől érkezett az a visszajelzés, hogy az évzáró lapja ne slan csillag, meg hasonló tucatholmi legyen (a slan csillag erejét nem vitatva) hanem olyan dolgok, amik háttér tekintetében is valamilyen módon kiemelkedőek, speciálisak, kuriózumok, Ynevikumok. Ez irányba tett első lépés volt azim anakbut. Arhatarmaqershaloshateru a második lépés. Egy nagyobb lépés. Ezt a lapot ugye a nevezésért 1 példányban kapod. A NEVEZÉSÉRT _KAPOD_. Hogy nyereményként, ranglistáért, aranyért, egyéb dologért tudsz-e majd további példányokat szerezni, azt nem ennek a cikknek kell tárgyalnia. Kapsz egy bevarrt szemű-szájú neves aquirt, egy kráni nemest. Ez nem darts, counter, vagy ilyesmi.

Nemes Nyelv, Pszi, 6. szintű, VH/Varázsló
Asztrológia II, Démonológia II, Élettan
F: 4, A: 11, M: 12

Triviális mechanikát alkot az összes őserős lappal. Ez egy erős mechanika? Úgy hallottam, igen. Tud odvihart és energiafelszabadítást. Melyiket fogja használni (odviharral ugye ötöt sebez, a másikkal +1 mp-ért hetet)? Varázslói potenciálját inkább csak a képességei ismeretében taglalnám.

[állandó képesség] Irányítója nem idézhet le szövetségest és nevesített lapot.

Mégegyszer, “irányítója”. Tehát, nem az ellenfél. Ez nem feature, ez bug. Hátrány, masszív hátrány. Ezt is gyakran halottam, hogy a hátrány nélküli lapok a játékosok többségét nem segítik a csúcsra jutásban, sótlanok, spike-csontok az ilyen lapok. Hát, ennek van, jócskán. Pl. a Nagator azonnal kiesik. Minden szövetséges kiesik, és ugye egyből látszik, hogy a Haditanáccsal is haragban van, más lapok kikeresésének nincs sok értelme, és a további haditanácsokat nem tudja letenni. Ő ilyen lonewarrior alkat, egyedül dolgozik, a falkában nyüzsgő utódfajoktól kiütést, hajhullást, illetve dühkitörésdühkitörést kap. Sztem jól képezi le a magánakvalóságát ez a hátrány, és nem is mondvacsinált szöveg.

Mostmár kéne valami előnyöset is írni róla, mert mindjárt jön a titkos nyelvű ‘namenjranagolvalagába’, rámcsukjátok a cikket, ha nem kapom össze a lényeget hamar.

[állandó képesség] Irányítója 1 Mp-vel kevesebbért aktivizálhat aquir és Quarghar bestiát.

Mi az a Quarghar? Hát én nem tudhatom, de a szövegkörnyezet alapján bestiának tűnhet… Emellett olcsóbbá teszi a morfot, és a csápfalat, meg ezt a quarghar akármicsodát. És a fler-od-rúna az alapból ingyenes neki. A Homonkuluszt és az Élettan képzettséget még vegyük ide. Szóval ez majd valami kontrollos arc lesz, én így látnoki delíriumban a jövőt idevetítve a Daik-paklik kedvelőinek kezébe vizionálom. (A quarghar aquir mágiával összefércelt torz teremtmény, hátterét annál a lapnál külön bemutatjuk. -szerk.)

[egyszeri képességmegszakító képesség] Célpont nem nevesített kalandozó nem kezdeményezhet egyedül sorelhagyó manővert az adott fordulóban.

Kontrollt mondtam? Olyan, mint egy félig sikerült manif éve? 1 kallert lassít. Apropó, lassításlassítás! Korfordulón ez a kthac csak nagyon komoly befektető kezében kerülhet a lassitással egy pakliba, aki jövő január-márciusra összeszed belőle négyet (utána a lassítás lesz a problémás).

[3elforgató képesség] Célpont ellenséges kalandozó sérült helyzetbe fordul. Hatalomszó akciólap leidézésének minősül.

Hát ez tényleg kontroll. Kicsit drága, de 2-ért broken volt, a tesztelők mondták. Azim anakbut miatt tessék a dolgot máshogy látni, egy telepítés után ez reálisan 1 mp-t igényel fordulónként. Most elsorolhatnám a kijárási tilalmat, meg az összes manőverezést nehezítő korfordulós lapot, kitérhetnék az örökségre is. De mire kézbe vehetitek, addigra ezek az információk egyrészt a feledésbe fakulnának, másrészt mint gyűlöletes / kedvenc lapokat, ezeket úgy is tudjátok.

Az Égfakítók khtacja, kráni követ, ranagolita aquir

Arhatarmaqershaloshateru természetesen részt vett a manifesztációs háborúban. A M.A.G.U.S. krónikásai szerepét a Kos és Kobra éve kötetben, az Örvényben c. írásban örökítették meg. Ha kedvet kaptál hozzá, olvasd el. Ha nincs meg, vedd meg a bontotton, legalább azt a zónát is letudod… (a kthac / khtac szót két szerző eltérő módon irja. Jelen hősünk esetében az őt dokumentáló krónikás irásmódját követtük. – szerk.)

 

MDani

(a szerk. is én voltam, csak szólok)