Alvilági birodalom kiépítése

Birodalomépítés

A különféle népek már csak olyanok, hogy szeretnek nagy birodalmakat létrehozni, kiépíteni. Leigázni, uralom alá hajtani más nemzeteket, egyesíteni a törzseket. A fejedelmek, királyok, császárok, uralkodók szeretnek minél nagyobb terület és minél nagyobb népesség felett hatalommal bírni. Persze minden birodalomnak egyszer vége lesz, ami egyben egy új fénykorának kezdete is. Az előző kiegészítőben szerepelt a crantai birodalom és az istencsászáraistencsászára, FalánkFalánk az ork törzsek egyesítője (és kipusztítója), SnilSnil a gyíklények ura, és AllrinAllrin egy igazi óelf rehynn. Igazi halhatatlan epikus hősök, akikre korokkal később is felnéznek.

Erion nem ilyen

Itt sokkal földhözragadtabb, nemes eszméktől mentes és sokkal kisebb léptékű birodalmak vannak. Itt csak a mának élnek. Itt az alvilági birodalmak csatáznak egymással. Láthattuk a kereskedőnegyed szukéit, akik védelmi pénzt szednek, megsarcolnak, adót hajtanak behajtanak be, bármilyen eszközzel. Az utazónegyedben a kábítószerek maffiájamaffiája az úr, mákonykufármákonykufárok hada teríti a piacot. Az örömnegyedben úgy futtatja a lányokatlányokat a bordélytulajbordélytulaj, hogy elfárad benne a szem, és közben az aranyak is termelődnek. A szórakozónegyedben a kaszinókra és a gladiátor arénákra koncentrálva gazdagszanak az alvilág dzsad uradzsad urai. A szegénynegyed mindenre elszánt gaztevői pedig a halálból gazdagszanak, bárkit hidegvérrel feláldoznak és eladnak a gyarapodás érdekében. A város alvilági piaca tehát jól fel van osztva, nem sok keresnivalója van itt másnak már. Hogy lesz ebből mégis birodalom? Kezdjük az elején: mi kell egy hálózat kiépítéséhez, a hatalom megszerzéséhez?

Pénz, pénz, pénz

Amin megfelelő bázisokat, “hadállásokat”, illetve fontos szövetségeseket nyerhetünk/vehetünk meg magunknak. Lehet hogy a Halandók egy romos fogadóban is elvannak, de az a legbiztosabb, ha minden negyedben kiépítünk egy-egy főhadiszállást, mivel annyira profik kevesen vannak, mint ők. Ha tehetős embereink is vannak a megfelelő helyeken, akik mi felénk billentik a mérleg nyelvét, na az az igazi befolyás. Ez nagyon sokba fog kerülni nekünk, de az invesztálás névértéke a többszöröse a befektetett összegnek, tehát haszonnal zárhatjuk a manővert:

mitikus ritkaságú<b>Alvilági birodalom kiépítése</b>Alvilági birodalom kiépítése 7 MP
MÚLTIDÉZÉS
Játékosa ingyen, feltétel teljesítése nélkül leidézhet
legfeljebb 7 Kézben tartott szövetségest/toronyszintet.
Időtartam: Pillanat
Nagy Gergely 3841

Alvilági birodalom kiépítése

A kártya második legdrágább eseménylap a Morten FlammusMorten Flammus után. A tűzvihar rombolt, ez a kártya viszont épít. Ráadásul MÚLTIDÉZHETŐ. Igazából, ha a 7 lap között van 2 toronyszint, akkor már 1 MP-vel jobban vagyunk, minden más csak extra. Az viszont biztos, hogy ez a lap nem szokványos pakliépítést kíván. Kárhozat szentélyeKárhozat szentélye? Tharr szentélyTharr szentély? Törpék és a KalKal? Dzsinn hatalmasok? FöldúrFöldúr? Netán Nudűmal hadállásNudűmal hadállás és a Sötét bordélySötét bordély lesz a nyerő? Vagy a Beavatás csarnokaBeavatás csarnokai turbózzuk fel az ingyen ütésekért? Hogy tudjuk kompenzálni az elköltött 7 Mp-t?

Sok a kérdés, aki viszont alvilági birodalmat szeretne, meg kell találnia a válaszokat, és ez a kártya valóra váltja az erioni éjszakák legvadabb álmait.

Jabbah