Csitt, már alszik! – A Suttogó

Létezik a Városok Városában egy boszorkányszekta, amely az Atte la Velas névre hallgat. A név jelentése Ölelő Karok aszisz nyelven. A múltjáról sokat nem lehet tudni; egy asziszból elvándorolt boszorkány alapította. Ez egy rendkívül harcias szekta, tagjai a csábításban igazán nem jeleskednek, ám bűvmágiájuk mellett a fegyverforgatás tudományát is igen magas fokon űzik. Védtelennek és törékenynek tűntek Erion roppant rengetegében, ám a látszat csalt.

Az Atte la Velas magas fokú tudásának segítségével mágikusan kondicionált teremtményeknek adott életet. Ezek voltak a digirek, hosszú évek kísérleteinek eredményei. Csöndesek és halálosak, egy mágiával pórázon tartott vad falka, amely alattomos csapdáival és rendkívüli mozgékonyságával hatékonyságában egy egész fejvadász gárdával is bátran felvehette a versenyt. Persze összecsapásnak ezeket az eseményeket nehezen lehetett nevezni, mivel az ellenség legtöbbször azt sem tudta, minek vagy kinek a képében csapott le rá a halál. Mérgezett tűk, a legötletesebb kemikáliák, és persze már-már hihetetlennek tűnő ravaszság: ez volt a kulcsa mindennek.

Mind közül a legravaszabb és legokosabb túlzottan tökéletesre sikeredett. Az elméje különös módon viszonyult az asztrál és mentálmágiához, így a kötés, amely a szektához való hűségét volt hivatott szavatolni, lassanként lefoszlott róla. Mikor végül ráeszmélt, hogy az Ölelő Karok kihasználják tehetségét és szolgaként tartják fogva, eltűnt, nyoma veszett, mintha a föld nyelte volna el.

Mikor újra színre lépett, a Suttogónak nevezte magát és immár ő volt a vadász.
Eric van Dien: Godorai őrjárat

A cím alapján azt hihetnénk, hogy a téma az Antissra kacsint. Noir helyett inkább a Hallgatag úr lesz az illetékes, (isten)családban marad, mondhatnánk. Az elmúlt években mindig szorult hely egy-egy goblin boszorkánymesternek, a kötelékek acélszarvújaacélszarvúja megnyitotta a fajtája szakmabelijei számára a kiemelkedés útját, és többnyire sikerrel vették az erőpróbát. Meg tudtak kapaszkodni a metagame peremvidékén, sőt, a féregjáratosféregjáratos paklijuk kifejezetten riasztó tüneteket is produkált a Menekülés Rualanból utáni nyáron. Biztosan nem csak bennem merült fel az évek során a gondolat:

A goblinok közt mindenki boszorkánymester?

Szimpla tolvaj nincs is köztük? A kérdésre a válasz többrétegű, mint a gro-ugoni vadhagyma – némelyik kérdéskör éppúgy is bűzlik… menjünk sorjában. Először is, a goblin tolvajok ritkán hagynak nyomot… mármint nemcsak munka közben, hanem úgy hosszabb távon. A kártyánk pedig valahol elvárja, hogy ne a szántóvetők szerepeljenek a lapjain, hanem akik a történelem kerekét forgatják.. A kalandorok krónikája ez, nem a kedves naplóm a múlt havi rézpetákok összegzésével.

Másrészt ugye a kártya kicsit tematikus. Egy goblin nem csinál nyarat. Kell belőlük jó néhány, és még mindig simán visszabújik Hram atya a tárnák melegébe. Persze ha sikerül a szeánsz, akkor jön dérrel-durral. Lényeg tehát, hogy ha a sarlatánt támogatni akarták, akkor kaszt tekintetben szerencsésebb volt hozzá igazítani az utánpótlást.

Harmadrészt, tavaly kimaradtak a goblinok, a fajháborúk elől elsunnyogtak melegebb éghajlatra.

És végül, a goblin história újkori alapítója lerotált ÚH-ról, már nem kell hozzá igazodni.

dobpergés, -gés -gés -gés …

Itt kell a tippet ráírni a szelvényre, hogy a meglepetés mértéke emlékezetes maradjon…

dobpergés, -gés -gés -gés …

Következzék a magus kártya történetének második nevesített goblin kalandozója, a mágikusan kondicionált digir, az Örömnegyed rettegett fejvadásza!

A Suttogó


egyedi ritkaságú <em><strong>A Suttogó</strong></em>A Suttogó 4 MP
Örömnegyedbeli digir, mágikusan kondicionált goblin
2. szintű káosz jellemű HARCOS/Fejvadász
Fizikum: 8 Asztrál: 5 Mentál: 6
Lopózás, Orvtámadás, Rejtőzés
[2állandó képességegyszeri képesség] MENEKÜLÉS.
[állandó képesség] Pihenő és sérült helyzetben is csapatba
választható, ha abban van női kalandozó.


Hogy mi az a digir?

Diktálom. Az Ölelő Karok nevű erioni boszorkányszekta szubhumán fajokból mágia segítségével tenyésztett és harcra kondicionált teremtményei. Tehát nem kasztrált, acélkezű amund chippendale gladiátor, hanem nem kasztrált, nem acélszarvú surmó goblin fejvadász. Világos, ugye? Maradjon köztünk, hogy az Ölelő Karok matriarcha miféle dolgokra lenne képes az előbbi megszerzéséért, majd utána vele magával…

Ok, kamaty, hablaty vége. Szóltak a kampány előtt, hogy ez 16-os karikás kieg, vér, alkohol vagy perverzió, bármely kettő, vagy akár mindhárom elvárt folyamatosan, szénné spoilerezett paklilisták formájában a józan ész alig, a (lehetőleg piszkos) fantázia stimulálása erősen javasolt. Vessünk azért egy futó pillantást a szikár lapszövegre!

2 aranyé’ bárkit meg-menekít…

Ez nem rossz, sőt, nagyon jó. Körönként egyszer. Neki ott se kell lennie. A shaddator, meg a toroni császár elitharcosai kicsit nyígnak, hogy a goblin fejvadász milyet testőrködik, dehát a kártyaevolúció nem habostorta… Digiriünk sunyi kis tempóját némi pajzánsággal mágikusan kondicionált szoknyapecérségnek is nevezhetnénk, de majd fogjuk látni, hogy az ölelő karok,  lábak, stb. milyen boldogan veszik a szoknyáik alatt surranó plusz 2 szintet. A különböző negyedek küldetésfeltételeire kell például gondolni, de persze LyennaraLyennara csapatszintje, illetve a számára amúgy nem elérhető sárkányálomsárkányálom az első felvetés.

Utána jön a köpenyköpeny-kombó, ami a ki-beugrást körönkéni retúr-kórsággá magasztosítja. A voluptasvoluptas nőiessége sem megvetendő, a goblinok mindenki ölelését méltányolják, egy kis transzvesztitizmus kifejezetten izgató számukra. 16-os karikás voluptas-gobbó álomblokk-duó? Én szóltam…

És persze ne feledjük el a kizökkentéskizökkentést, amit menekülés előtt még odabiggyeszt az evolúciós kettősügynökök eszköztárai elé. Obszidián rítustőrObszidián rítustőrKockázatos merényletKockázatos merénylet kombóba sem biztos, hogy bárki bele akar szaladni. Jelenleg ő a legolcsóbb kerengőzhetőkerengőzhető kalandozó ÚH-n. A MR-ben megjelent hullarablóvalhullarablóval a menkülést lehet arany-mana deviza-exchange-dzsé szervezni: arannyal fizetni a menekülést és MP-fölénybe kerülni a kamumanőver által.

Egyszóval, kapós a névjegykártyája mindenfele Erionban.

MDani