A Sivatag vadvirága

A Sivatag vadvirága

Be kell, hogy valljam nagyon vártam már a mai cikket. A lap, amit ma bemutatok, egy olyan neves kalandozó lesz, akit hiába keres majd a nagyérdemű publikum verejtékes homlokkal a M.A.G.U.S. kötetekben, nem fogja megtalálni. Mivel ezt a lapot teljes mértékben én terveztem, így a háttere is az én fejemből pattant ki. Előre is elnézést kérek mindenkitől, (akit ez nem érdekel tekerjen le a lapig nyugodtan) de mivel ez az én gyermekem úgy illik, hogy bemutassam nektek!

A neve Hamed Obama Hussejn (a név nem a véletlen műve!) és 2008-ban látta meg a napvilágot egy Ifinben játszódó szerepjátékos kampány keretében. Afféle szürke eminenciás volt az úriember, mindig több és több hatalmat lapátolt össze magának, később ez lett a veszte. Dzsad karavánkisérőként kezdte a szakmát, de gyorsan ráunt, hogy kövér kereskedőket dajkáljon. Egy hosszabb útjáról hazafele a gondjaira bízott dzsad kelmeárust belevezetett egy FutóhomokFutóhomokba, és mivel a pórul járt delikvens csak 2. szintű volt, hát úgy alakult, hogy megüresedett a pozíciója. Hamed és társai megpattantak az értékes rakománnyal és észak felé vették útjukat.

A természetes kiválasztódásnak és néhány gyanús halálesetnek köszönhetően hónapokkal később hárman érkeztek meg Ifin kereskedőnegyedébe, ahol el is passzolták az árut (pont annyira drágán, hogy a helyiek még ne fogjanak gyanút). Ezek után hőseink mulatni indultak egy közeli vigadóba, ahonnan másnap reggel viszont már csak egy olajos bőrű legény osont ki. A másik kettő ibarai víg mosollyal a torka alatt aludta immár örök álmát.

Hamed ezek után sokáig küzdött a helyi alvilág figuráival, mire kivágta a maga szeletét Ifin szennyének tortájából. ZsaroltZsarolt, megvesztegetettmegvesztegetett, rémhírt terjesztettrémhírt terjesztett, bérgyilkost béreltbérgyilkost bérelt és persze szabotáltszabotált. Egy szó, mint száz nagyra becsült és elismert polgára lett Ifinnek. A külvilág számára régiség- és fűszerkereskedőként tevékenykedett, a beavatottaknak viszont bármit és bárkit beszerzett/szervezett. Szerette, ha zajlik körötte az élet és szerette megkavarni az iszapot maga körül, nála az összeesküvés életforma volt, ami karban tartja az elmét és nem hagyja eltunyulni. Negyvenedik évét taposta, amikor bekopogott hozzá élete nagy lehetősége. Maradjunk annyiban, hogy az aktuális Hiere Otlokir (kiemlékszik hányadik, hisz olyan sok van belőle!?) pártütése számára kedvezőtlenül alakult. Így sajnos el kellett hagynia választott otthonát és mivel Északon forró lett a lába alatt a talaj ezért csak egy felé mehetett. Egy sikeres térkapun való szökés után női ruhában és egy feneketlen erszény birtokában tért vissza ősei földjére, hogy újra kezdje mind azt, amit Ifinben elkezdett.

És innentől már fikció kezdődik a fikcióban, hősünk haza érkezik. Pechjére, mert három évre rá kitör a Manifesztációs háború, ő pedig a dzsadok oldalára állt (egy balul elsült fegyverüzletet követően), na lássuk minden dzsadok legdzsadabbikát!:

 

8Mp Hamed Obama Hussejn

Ibarai dzsad orgazda, a Fekete Barack, ifini, a Turbános ellenállás ellátója

HARCOS/Harcos

4.szint Halál jellem pszi

 

A kolléga nem egy kifejezett emberbarát, ez már egyből látszik rajta. Nem tudjátok elképzelni mennyit kellett küzdenem azért, hogy ebben a formában jelenjen meg a kiegészítőben. Jó pár embernek kellett rimánkodnom, fogadkoznom és sört vennem, de megérte…

 

Orvtámadás II, Álöltözet, Okirathamisítás II        

F:9 A:8 M:9

 

Nem utolsó harcos a szentem, nem csak díszből van rajta az alkaszt ikon. Al-Fulani-val durva dolgokat fognak csinálni és párszor kigúvasztják, majd az ellenfelünk szemét. TorokmetszésTorokmetszés és HátbaszúrásHátbaszúrás jól áll neki, de csak ha ő az elkövető!

 

[állandó képesség] Elforgatás nélkül, kasztmegkötéstől függetlenül használhat Cselezés/Cselszövés akciólapokat.

 

Itt elszabadulhat az ember fantáziája, mert a füstös képű barátunk bizony minden Cselszövést és Cselezést mozgósítani tud a mi malmunkra hajtva a vizet. A ma divatos Aranyat ugyan nem termeli, de héj ő egy régi motoros és sokkal inkább szívességekben utazik, mint pénzben azt könnyebb ellopni…

 

[1egyszeri képesség] Irányítója kikereshet egy Kalandozót/Felszerelést a Cserepaklijából és kezébe veheti.

 

Említettem már, de a lapon is rajta van: a barátunk egy orgazda. Bármit, bármikor megszerez neked, ha ki tudod fizetni már hozhatod is a sorodba/raktárodba. Hát ő lenne az én kalandozóm a kiegészítőben. Utólag is köszönöm Magyar Máténak, aki végtelen türelemmel és megértéssel fogadta a laptervem és csak hatszor terveztette velem újra!

Boldog április elsejét!

Akheron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellesleg itt vannak az új lapok!

1 MP Homok felkorbácsolása

ID: Pillanat AT: Cselezés F: Harc S: 2

Pap,Varázsló,Boszorkánymester

Homoki elf/Amhe-Ramun-hívő kalandozó kasztmegkötéstől függetlenül leidézheti.

Ha a célpontja védett kalandozó, akkor sebzése 1.

 

5 MP Homokban rejtőző

Mélysivatagi homoki elf, a Földerdő gyilkosa, Tyssa L’imenel-hívő

HARCOS/Fejvadász

2.szintű Káosz jellem pszi

Lesvetés, Rejtőzés, Vadonismeret

F:9 A:6 M:7

ELVADULT

[állandó képesség] Irányítójának Oázisai 1 DP-t adnak.

[állandó képességharci képesség] Az első harci körben akkor is lehet védett pozícióban, ha csapatának nincs frontembere.

[állandó képességharci képesség] Védett pozícióban is leidézhet közelharci támadás akciólapot.