A Sebitar válaszol

Bolondok napja elmúltával még esetleg van valaki, akit komolyabban foglalkoztatna némi info a nyakunkon levő kiegészítőről? Remélem, van ilyen, mert az alábbiakban ez lesz. Hangulatot már kaptunk, most jöjjenek konkrét, számokban mérhető dolgok, célpont játékos nyálmirigyeinek 6-os sebességbe kapcsolása. Nincs közte fals info, viszont lapbemutató sem, illetve vannak benne következtetések, amik nem szükségszerűen helyesek. Na jó, a semmitmondás helyett jöjjenek a fejlesztői magisztérium (Panyik Zoltán) megnyilatkozásai.

Mit lehet tudni az Erioni éjszakák kiegészítőről?

– Az egyedi íven kalandozóból lesz a legtöbb.
Lehet találgatni, hogy mennyi lesz belőle, de azt gondolom, hogy ez a leginkább “játszós” laptípus. Ha ezek jól vannak egymáshoz és a metagémhez kalibrálva, önmagában változatos mezőnyt generálhat.

– 15-nél több nevesített lap lesz.
A Dúlásba jelent meg utoljára ennyi neves lap. Lehet találgatni szintén, hogy mennyi lesz ebből a kalandozó, mennyi a mitik, de a szám önmagában jelzi, hogy a szerkezet, a megközelítés az elmúlt évekétől erősen eltér. A neves lapok nem mellesleg erősen Ynev-függő dolgok, ilyen szempontból ez vélhetően nem csak számomra örömteli hír.

– Átlagos gyakoriságban 5 akciólap jelenik meg.
Néhány alábbi info segítségével a GYÁ-ív strutúráját elég jól meg lehet tippelni.

– A most megjelenő építmények – ha mindből egyet egyszerre irányítanék – 0 Dp-t adnának.
Nullát? Nullát. Az ófa gyökere lassan kiszárad. az építmény másra való. A játék maga másra való, mint a kártyák asztalra szórása. Azt persze nem lehet tudni, mennyi építémény ad majd összesen 0 DP-t… De hogy az építmények nem adnak DP-t, és mégis lehetnek jó, a kőkörök óta tudjuk.

– Tucatnyinál több lapon lesz új kulcsszó.
Ezt csak áttételesen lehet értékelni. Ha megnézzük az előző 2 kiegészítőt, az új kulcsszavakat hozó lapokat, azokhoz képest lehet belőle következtetést levonni. És persze a GYÁ-ív… Szerintetek mennyi új kulcsszót lehet elsütni tizenegynéhány lapon?

– 5 gyakori küldetés érkezik.
Az jó sok. A 36 lapos gyakori ívekre sem fért mindig ennyi. Persze lehet, hogy majd az átlagos ív kompenzál. De lehet, hogy nem… Valószínű, hogy nem fogja minden kalandozó mindegyik küldetést oldani, mint Rualanban. Én ezt üdvözölném.

– Harc/manőver fázisú akciólapok közt csak 0 sebzés érték jelenik meg.
Ezek szerint a GYÁ íven megszokott 1/2-es és 2/3-as ütések kora leáldozott. Én ennek örülök, a laphelyek izgibb funkciókat töltenek be. Ha belegondolok, hogy csak átlagosban 5 akciólap érkezik, és egyiken sincs sebzés érték… Nálam ez WTF kategória, újabb közhelyek szűntek meg.

– Küldetés, építmény és szövetséges közül küldetés jelenik meg legtöbb az egyedi íven.
Ha az 5 gyakori küldi után még kérdés volna a súlypont, vagy a manőverezés/sorban kukkolás. Kalandozók, küldetések rulez!!

– 2 képzettség lesz a domináns, az Álöltözet és a Lopózás.
Meg kellett várni, míg a nineheoni lerotál ÚH-ról. Mit lehet csinálni majd ezekkel a képzettségekkel? Tűzvarázslónak lehet öltözni?

– Nem jelenik meg kilencedik laptípus.
Nálam ez abszolút “take my money” kategória lenne, de hát az élet nem eperfagyi. Persze van, aki egy új kulcsszótól is hideglelést kap, talán jobb ez így.

– GYÁ-ban nem jelenik meg toronyszint.
Ez szerintem önmagában sokat mond az ostrom-témáról, és a laptípus fontosságáról. Mert szerinem E-M-ben lesz torony. Vagy ott sem lesz? Lesz-e neves torony, és lesz e olyan, ami DP-t ad?

– Alkasztból többféle lesz, mint Fajból.
Erről az adatról is azt hiszem, fordulat a korábbi évekhez képest.

– Harc fázisú akciólapból több jelenik meg, mint sor fázisúból.
Ez eddig is így volt. De legalább nem hajlunk bigbrother irányba.

– Lesz a kiegben 4/3-as kalandozó.
De ez lesz a legkedvezőbb mp/szint arány, nem lesz 2/4-es és 1/3-as, vagy hasonló. A józan ész bólogat, a voluptas somolyog.

– A régebbi kulcsszavak közül a Megelevenedő+Menekülés páros szerepel majd a legtöbb lapon.
Ezt mondjuk a harci sebző lapok hiánya némiképp indokolja. a megelvenedőt egyébként is jól bevált kulcsszónak tartják sokan, jöhet rá a nafta, a menekülést lehet kavarni, I want 4 Karylia immediatley!

– 3-nál kevesebb szövetséges jelenik meg.
Én úgy tippelem, nevesek lesznek. Most mindeki a 2-re gondolt, de a 0 is kevesebb 3-nál. Mennyi szövi jön?

– Semlegesítő jel nem jelenik meg több lapon, ezt a jelet kivezettük már.
Dictum, factum.

– 0 lapon szerepel Akaratátvitel / Kincs.

Nem együtt, hanem külön-külön 🙂

– Rendelkezik majd néhány kalandozó Antissal.
Üdv az oldschool klubban! És ha lesz 1-2 lap, ami valami interakciót csinál velük, mmmmmmmmmmmmmmmmm…

– Nem lesz bestiák mp-igényét csökkentő lap.
És a csapdákét? Azt nem tudom… A necrográfia ezek szerint nem jön ki újra 😛

– Harc előkészítés fázisú / ilyen jelölésű lapból 0 lesz.
Ezek a dolgok teszik hangyányival egyszerűbbé a MK-életet. Ha gyengeségjelző sem érkezik, nem is tudom, mi lesz a counter lapokkal.

– Jelző kalandozót termelő hatás nem jelenik meg.
Azok a deckek így is tobzódnak. De hogy tokenpusztítás jön-e?

– Sorelhagyás során érvényesülő hatásból több lesz, mint harc eredmény meghatározásban érvényesülőből.
Ez szerintem eegyáltalán nem baj.

– A kiegben megjelenő küldetések DP-összege több mint 40.
Akkor mennyi küldetésnek kell megjelennie, hogy egy küldetés átlagosan 3 DP-t adjon? Bizony!! Lesz sok-dp-s küldi? Alighanem.

MDani