A lesath lecsap

A verseny előtti csütörtökön drága cimborámmal megbeszéltük, hogy összefutunk megbeszélni mire kell figyelnem, mivel legyek tisztában, milyen veszélyek leselkednek a Lesathra.

Aztán a csütörtök nem jött össze, a pénteket pedig én offoltam családi program miatt. Azért lett volna esszenciális a szempontomból, mert az utolsó versenyem amikor Magus kártyát fogtam a kezembe az a 2013-as év záróversenye volt. Így érthetően az esélytelenek nyugalmával keltem fel szombat reggel. Mert hiába egy nagyon agresszív erős deck a Lesath, ha hibázok hamar elúszhat a meccs. Nálam mindenki felkészültebb, tapasztaltabb, versenyképesebb. Sebaj! Tapasztalatnak tökéletes lesz, ha negatív mérleggel zárok akkor is lesz miből tanulni, teher alatt nő a pálma.

Hogy a “kipihentségi achievement”-et se birtokoljam, arról szeretett kisfiam gondoskodott aki reggel hat órakor felrázott a legszebb álmomból. A friss forró kávé, saját készítésű reggeli élménye, csiga-lassú készülődés jellemezte a reggelemet. Úton a Barcraft felé Gambittel futottam össze, a továbbiakban megosztoztunk az utazáson, hiszen egy volt a célunk. Magyar Mátéval cimborámmal már a Corvinnál találkoztunk, így hárman érkeztünk meg a helyszínre. Azonnal gyorsan még egy kávé, még egy cigi, aztán gyors decklista írás. Mert hát ki az a loser aki nem a nevezés előtt 10 perccel írja a listáját? A házi-feladatot is mindig szünetben írtuk drága elvtársak. Ugyi…?

Szépen lassan gyarapodunk, alakulunk mint púpos a prés alatt. Igazat megvallva egy óra leforgása alatt megteltünk mint Nikolaj tetvekkel. Jó volt találkozni régi ismerősökkel, pl:Jávorcsik Norbival, és drága földimmel is: a Vikingel. A remek hangulat hamar kézzelfoghatóvá vált. Régi ismerősök futottak össze, elvi kombók csaptak össze, és a kialakult tömegből időnként kiszűrődött a híres mondat: Kellett laplista?

Még egy kávé, még egy cigi… neveztem, kölcsön lapokat megkaptam, listát ellenőriztem, leadtam, minden kártyavédőm egyforma, fölösleges dolgokat elpakoltam a táskámba. A sorsolás utáni költözésre készen állok.

Addig is kimegyek a körútra, és még egy cigi. Már az előző napokban eldöntöttem, hogy ha társaságba csapódok és a kártyáról beszélnek, akkor nem teszek úgy mintha érteném miről van szó, miközben gőzöm sincs semmiről. Nem így lett. Mármint valóban fogalmam sem volt semmiről mégis hevesen bólogattam. Mit tehettem volna? Mindenki olyan lelkesen magyarázott.

Megérkeztek a bírók, és stabilizálódni látszott a létszám is. Meglepődtem, de ezzel együtt jóérzéssel fogott el a szervezők verseny felkonferálása. Hangulatot, és morált ad ami élvezetessé, és méginkább mindenki számára érdekelté teszi a megmérettetést.

Végül minden, és mindenki a helyére került, és megkaptam az első sorsolás eredményét is.

 

1. sorsolás: Viking, és csatlós orkjai Pária NemzetségfőPária Nemzetségfővel az élen

A meccs alaptematikája nem volt kérdéses. Ő ostromol, én pedig próbálok nem hamar kikapni. Ha nyerni is szeretnék, akkor pedig nem elég a közepes húzás, jót kell húznom.

Az első kezem karakter nélkül került vissza a pakliba. Lekeverés után is 1 db GoblinGoblint sikeült húznom, mellé nem kimondottan konzisztens lapokat.

Viking három szívességet tett meg a játékunk alatt.

1. Nem ostromolta le kettő szintemet egy forduló alatt. Pedig ha belegondol miért egy nyomorult GoblinGoblinnal nyitottam SogronitaSogronita, vagy LesathLesath helyett akkor hamar rájöhetett volna, hogy azért mert nem volt a kezemben.

2. Ha már nem ostromolt le kettő szintemet, mp egállal passzolt, miután kettő zombisküldizombisküldi megoldása után 3 db kettes szintű zombit, és 3db 3-as gaugot is birtokolt.

3. Második fordulóra nem húzott jól.

A meccs végén totál 2 goblingoblinnal az asztalon sikerült kibuliznom a harmadik küldimet is. Segített benne a nagy csúnya HomonkuluszHomonkulusz. Nagyjából 15 perc alatt ért véget a partink. 1/1

2. sorsolás: Rauf Zsolt, SemvenSemven

Hogy mi az a deck nem tudom. Nem is nagyon tudtam meg mert a nap kezét prezentálva nagyjából 10 percig játszottunk. Első fordulóban jöttek blokkolni a VoluptasVoluptasok, és a BesúgóBesúgó is le lett leplezve, de a második fordulóban a HomonkuluszHomonkulusz, és a KisülésKisülés szabad utat adott az Elátkozott Vidék minden fontosabb szegletébe. Minden tiszteletem Zsolté, mert nagyon lazán fogta fel a játékot, annak ellenére, hogy nem tudott kibontakozni. 2/2

3. sorsolás: Csenkey Bencsik Bálint, Lesath mirror

Egyetlen pozitív dolgot tudok ezzel a matchup iránt táplálni, hogy ismerem az ellenfél deckjét. Ámbár soha nem játszottam mirrort. Aztán meghallottam, hogy “Mr.Lesath” forgatja akkor gyorsan dobtam egy szentháromságot. De nincs ellágyulás! Első lépésként végiggondoltam, hogy mi lehet a nyitja a mirrornak. Mikor maradhatok partiban? Három dolgot próbáltam szem előtt tartani. Figyeljem mit az első kalandozó. Semmiképpen ne legyek mp hátrányban. Bármi áron harcoljam ki az mp előnyt. Ha mp előnyöm van, mégis elengedi a küldimet akkor nincs ütése. Amit végig gondoltam azt sikerült megvalósítanom, és talán jobban is húztam mint az ellenfelem.

Nehéz meccs volt, de akkor még nem sejtettem, hogy lesz még egy mirrorom ami sokkal keményebb dió lesz. 3/3

4.sorsolás; Panyik Zoli, fókusz-szett-ostrom

Nagyon-nagyon lassú, rosszul echonomizált fókusz szett ostrommal… Nem játszok TamariTamarival, tehát még annyi sanszom sem volt. 10 perc alatt elpicsázott. 4/3

 

5. sorsolás: Szatay Zoli, Daik DíjvenharDaik Díjvenhar

Zoli nem kezdett jól, lekeverni kényszerült. Aztán ezt a műveletet még egyszer megismételte. Az volt a hard, hogy így is kirakta DaikDaikot, és így is csatolt kettő számomra nem biztató dolgot. A második fordulóban FőnixFőnixek lepték el az asztalt. A kulcsmomentumot kettő elvadult VillámVillám eldobása jelentette ami semlegesítette a tűzmadarat. Biztos vagyok benne, hogy kettőnk meccsének kimenetelét nem én pecsételtem meg hanem a dupla lekeverés.

Még így is fenyegetett, és csak azért tudtuk le a partit 10 percen belül mert mindenben szerencsém volt. 5/4

 

6. sorsolás; Tóth Dani, Lesath-mirror

Tóth Daninak köszönöm ezt a meccset, mert a többieket nem kicsinyítve, és méltatva a legnehezebb és legszimpatikusabb ellenfelem volt. Mint az előző Lesath, ő is alakalmazta a Titkos LegendáriumTitkos Legendárium nevű papírt. Ellenben abban más volt, amit az asztalra pakolt. Ő jót húzott, plant húzott. Abban is biztos vagyok, hogy gyakorolta a mirror meccseket is. Ha jól emlékszem az első fordulóban véget ért a meccs, a kezdőkezünkön kívül más kártya nem ért asztalra, és nálam nem maradt lap a végén , Daninál pedig 1 db. Ebben a partiban kockáztattam, bejött. 6/5

 

Epilógus

Összességében ez a teljesítmény a második helyre volt elég, ami messzemenőkig túlszárnyalta az elvárásaimat. H. Csabi említette, hogy nem futottam össze rossz matchupal, és jó volt a sorsolásom is. Én azt mondtam erre, hogy egyből egyszer bármi bejöhet, és még ezen kívül is rengeteg helyzetben dönthettem volna rosszul. Szerencse a kártyában, és a versengésben elkerülhetetlen, de a sikerességhez hosszútávon nem elegendő.

Az utolsó forduló után, még mindig ugyanolyan sokan voltunk mint az elsőnél. Örömmel láttam, hogy senki nem hagyta el a fedélzetet. Legalábbis nem annyian, hogy kényelmesen elférjünk. 😀 A hangulat mindvégig töretlenül kollektívan baráti, és élvezetes maradt ami a master of ceremony közreműködésének is hála.

Végezetül pedig egy rendkívül érdekes, hangulatos és izgalamas bevezetést kaphattunk az évzárós ultra mivoltáról. Azt már tudom, hogy valami ULTRAgányé rovar lesz. Észrevettétek, hogy 27en zsúfolódtunk össze a Barcraft1ben? Ez több mint király, de ahogyan Oscar Schindler mondta Iczak Sternnek:

-Többet! TÖBBET!

Az évekkel ezelőtti versenyek jutottak eszembe, amikor a padkakövön is toltuk a zsugát, ha máshol nem jutott hely. Az évzáró közeledik. Az lenne az igazán fantasztikus, ha ez a 27 fős létszám átférne a decemberi nagy megmérettetés kisterpesze alatt.

Remek, és eredményes versenyt hagyva a hátam mögött léptem ki Máté barátommal a Barcraft ajtaján, és indult el ki-ki a maga útján. Az aluljáróig még együtt mentünk, de ő metróval ment tovább. Én pedig csak utána vettem észre, hogy megint elfogyott a cigim…

 

Monori-Kiss Szabolcs