A kirurgus és a járvány

Ahol felüti a fejét a baj, érkezik a gyógyító

A mai lapbemutató cikkben két lap lesz terítéken, két nagyon eltérő lap, melyek mégis elférnek ugyanabban a pakliban is akár. Mint ahogy elférnek gorvikhoz kötődő és shadonhoz kötődő lapok is…de hát erről szól maga a manifesztációs háború is, ellentétek kerülnek egy oldalra, egy frontvonalba. Ezt a paradoxont ragadja meg a két játékos kezdőkészlet is, az ellentétek összefogását meséli el Yneven. No de lássuk a lapokat!

Garmacor őrangyala

Láthattuk a szent légió vezérérőlszent légió vezéréről, hogy eléggé vad hadvezér, előbb üt aztán kérdez, vagy gondolkodik… és akkor az alkoholfogyasztási szokásait nem is említettük. Egy ilyen hős mellé kell valaki a seregbe, aki meggyógyítja, kikúrálja a másnaposságbólmásnaposságból, harckész állapotba hozza a kellő pillanatra. Domvik birodalmában könnyű ilyen segéderőt találni, a máguskártya történetében sok-sok kártya megjelent a hétarcú vonatkozásában mely gyógyításra fókuszál. Domvik szentélyDomvik szentély, rón kirurgusrón kirurgus, negyedik arc szentélyenegyedik arc szentélye, domvik akaratadomvik akarata, negyedik arc zarándokanegyedik arc zarándoka, a szent légió lovagjaa szent légió lovagja, csak hogy párat említsünk. Ehhez a figyelemre méltó társasághoz csatlakozik a mai első lapunk, A negyedik arc kirurgusa!

Az előbbi felvezetőből talán már kitalálható volt, hogy a Vadkannak nem azonnali gyógyításra van szüksége (arra ott van a pálinkapálinka), hanem a csata utána sebekre kell gyógyír, nehogy az amund ebek támadásba lendüljenek, amíg a sebeit nyalogatja. Ehhez megfelelően toborozta a Szent Légióba kirurgusunkat is, hogy hasznára legyen.

3 MP A negyedik arc kirurgusa
Domvik-hívő, a szent légió harctéri gyógyítója
HARCOS/Lovag
1.szintű rend jellem
Élettan, Herbalizmus, Orvoslás
F:8 A:6 M:7
Jelenbe kerülésekor legfeljebb 1 célpont sérült helyzetben lévő kalandozó pihenő helyzetbe fordul.
[állandó képesség] Fordulónként egyszer játékosa akadályozó csapatába választhatja egy gorviki ranagolita, vagy Szent Légióhoz tartozó, pihenő helyzetben lévő kalandozóját.

Terda IITerda II?

Igen, összefogtak a shadoniak és a gorvikiak. Bármennyire is nem tetszik ez a kirurgusnak, a hétarcú parancsára ranagolita gorvikiakat is gyógyít. A jellemellentét nem lesz gond…

Dögvész és járvány

Ahol a háború pusztít és temetetlen holtakat hagy maga mögött ott általában felüti a fejét a betegség. Vagy egy nekromanta. Nem tanácsos ilyen helyeken mászkálnia az embernek, de a hullarablókhullarablók miatt az is veszélyben lehet, aki óvatos volt… van amikor házhoz jön a ragályos fene. Pláne, ha a ragályt valamilyen gonosz varázsló idézi elő. De Habib al-fulaniHabib al-fulani is bevetett az amundok és rinnák ellen ragályt terjesztő rovarokat, sikerrel. Nem öl meg, csak igen kellemetlen. És gyógyírt is nehéz rá találni, hisz egy kiadós hasmenésen csak az idő segít. Az idő pénz, a pénz hatalom…van akinek csak egy kis időre van szüksége, hogy nyerő pozícióba kerüljön. És van aki a legyengített ellenfelek ellen a leghatékonyabb, könnyebb vérengzést tartani. Nos ilyen esetekben hasznos a ragály:

1 Mp Ragály
Időtartam: Forduló
[állandó képesség] Minden ellenséges kalandozó alapszintje 1-gyel csökken. Nem csökkenthet alapszintet 1 alá. (Több Ragály hatása összadódik, de együtt sem csökkenthetnek alapszintet 1 alá.)

Igen ez egy vérbeli kombólap. Te hogyan használnád?

Ne feledjétek, szeptember 29-én Két Játékos Kezdőkészlet bontott paklis verseny!
Jabbah