A harmadik M.K. tábor

Első nap – anarchy

a szokásos ork dalkör – túlütés – Kristályterem vonallal indultam, kipróbálásra bekerültek az új Ksz-es küldik is. a kveszt érdekében 2 db Grok Brag-Naur is belefért + kezdő toronynak egy Critai (hátha nem játszik senki lépéssel, ami így is volt), aztán amelyik meccsen behúzom, akkor le is jöhet.

Első meccs erőnyertem, de azért néhány mana így is lecsúszott.

Második meccs Tyuk ellen. Törpe-faking krysallus pakli. Tyuk felajánlotta, hogy mindjárt +1 Mp-t termelhetnénk mindketten. Mivel nála törpés tornyok figyeltek, nálam kezdőkézben Grok Brag-Naur, így elhárítottam a lehetőséget, mondván az 1 az kevés lesz. Felcsaptam a Critait és kértem 1-1 palack bort és szódát, majd leléptettem első cselekedetként a fadöntő sámánt 5 fröccsért. Kveszt pipa. ezek után meglepő módon olyan apróságokkal, mint a 6 lap Kristálytermezése, nem foglalkoztam (+ innentől a beszámoló teljes hitelessége is kérdéses). Ezt persze Tyuk sem hagyhatta annyiban, tárnával és italokkal ingyen hozta a törpöket. sok konrétumra nem nagyon emlékszem, az biztos, hogy mire összekaptam magam és értelmes kalandozóm jött, addigra már mindegy volt. de nem győzni jöttünk, hanem bort pusztítani.

Harmadik meccs Kovács Sanyi ellen. Akadályozhatatlan kincskereső félelf-goblin horda. Itt már jöttek a bömbölők és amikor be tudtam állni, henteltem is rendesen, de a goblinokból valahogy mindig csak több lett. A befejező momentum rémlik, 0 manával indultam el a hiányzó 11-ik DPért. nyilván a hogymi?” kifejezést is hallhattam, amit talán egy “hogyazaragyavert” követett, amikor a megoldáshoz szükséges erőforrásokat fröccsel pótoltam.

Negyedik meccs KeZso ellen. szintén szettes törpök. egy öröm volt túlütni őket. A meccs alatt 2x is elhangzott a következő mondat KeZsótól: “bazze, megint innom kell 2 páleszt, hogy nyerjek!” ebből az első még nem jött be neki, cserébe mexak elfutott könnyíteni. Közben mellettem Norbi is megoldotta a kvesztet, a fenti metódussal. a befejezés elég csúnya volt, Dóggal hozott egy Tharr-szentélyt és 2 szilvóriummal robbantott…

Ötödik meccs Szász Peti ellen. Kígyószektás küldetéshorda. Egyikünk sem volt kifejezetten szomjas már az ötödik meccs tájékán. Kicsit dejavu érzésem volt, a szektások ugyanúgy szaporodtak, mint a gobbók, pedig derekasan vágtam őket. Nagyon nagy meccs volt, kölcsönösen oldogattuk egymás küldijeit, ráadásul át kellett állnom nekem is szilvára, mert a bor elfogyott. A második körnek kb. fél óra alatt értünk a végére és mindketten 13 DP-ben voltunk. Közben egybehangzóan átkoztuk a formátum kiagyalóját: Milyen hülyeség, hogy körönként csak egyszer helyettesíthetünk mp-t… a harmadik körben aztán nekem valahogy meglett a 19 DP, erre még koccintottunk egyet.

A formátum szerintem még elképzelve is önmagáért beszél, de megélve is csak a legjobbakat tudom mondani róla: erős mezőny, erős italozással. valőszínűeg kezdőket is ilyesmi versenyekkel lehetne legkönnyebben toborozni.

Második nap – regionális verseny

Félelfek kincsből-DP paklival mentem. a tolvajszem keresi a Csuklyást, aki keresi a hős lobogót, ami megy az ellenfélhez (= nem kell akadálylap védelem). Erre minél több csalogány kíséretében elmegy a ninheoni, minél több árvát eldobunk és kapjuk a sok DP-t. Fajh korával és zászlóval felhúzzuk, ami hiányzik. Általában 1-2 manőverből + sok építményből megvan a 11 DP és jöhet az Álom dala.

Első meccs Kalenics Máté ellen. verekedős vízköpő, szettel. egyből mélyvíz, tudtam róla, hogy nagyon jó játékos. A húzásom tökéletes, első körben 1-1 árnyék és csalogány + árnyak köre. Ő bekonkordiázta egy tornyát és letett egy OSZPL-t. aztán kör végén a második tornyából vízköpő lett. SF + ostrom. szerencsére nem ostromerőd volt, hanem kripta, ahol még a dobásokat is megúsztam. Elárulta azt is, hogy 2 SK-t tett a jövő aljára, hogy olcsóbb legyen a lovag… saját hangulatpontjaimat 0-ra saccoltam.

Második meccs Csabi ellen. Törpe küldihorda. Csabi legyőzése nekem állandó saját bejáratú kveszt. Néhány napja már agyonvert a paklijával, én meg pénteken elmeséltem az enyémet. Első körben délizte a 13ak tornyát, ezt sajnos nem lőttem el árnyfigyelővel (3DP bukó), csak a Rejtett város keresését. Kövkörben jött a dóg, itt megtette nekem azt a szívességet, hogy egy özönvíz helyett inkább elment klánpróbára, hogy a kövkörben tudjon akadályozni. Erre már szerencsére nem került sor, 2 zászlót eloldottam, dobtam pár árvát és egy határerőddel megvoltam.

Harmadik meccs KeZso ellen. 2/2es törpe + Mugaffe/szett. A meccs egyetlen sikerélménye, hogy meg tudtam lepni azzal, hogy nem orkos dekkem van 🙂 Tárnával nyitott, tanulva az előzőekből azonnal ellőttem a déli kapuját árnyfigyelővel (úgyis fajpakli). ééés ez volt az utolsó cselekedetem a meccsen. nem fajpakli volt, lerakott valami 2/2es törpét, szétcsatolta és a második körben agyonhúzva magát, simán ledarált (álom dala, SF sehol). Játszottunk egy visszavágót, dettó. azt gondoltam, hogy egy szett második körben leostromolhat, ami nem lett volna baj, de hogy végig én leszek MP-hátrányban…

Negyedik meccs Nagy András ellen. 120 lapos sorsjelzős boszik és társaik. Azok kedvéért, akik még nem játszottak Andrással: ő az az ember, aki a létező összes dobást megdobja. az elején sem lepődött meg senki, hogy 1es dobással ingyen nevez. Loreanával kezdett, majd egy csatolt Hatalomital feláldozásával (ami szépen ment is a raktárába) hozott egy huvargh oltárt. Gyorsan aktiválta és egy (természetesen módosítatlan) 4es dobással már érkezett is Cyrgaan. ezek az első kör történései voltak. Hamar összekapartam leesett államat, letettem pár kallert és 1 zászlót. Kövkörben oltárral robbantott egyet (1es dobás, no komment), szerencsére nem a dicsőség csarnokot. én hamar kincseltem 1et, majd álom dala.

Ötödik meccs cobin ellen. szürkék + Hargash-Um. a meccs előtt a Balatonban az esélyeket latolgattuk és teljes volt az egyetértés: “de jó, hogy játszhatok a köcsög paklid ellen…” sajnos nem tudtam nyerni a második körben (a saját ki**** shindarom miatt), volt valami manővere is, innen sima bukót saccoltam. óriási taktikázások/blöffök során egyszer csak elfogyott a paklija, nekem meg volt még egy álom dalom. innen kezdve a többi teljesen mindegy volt számomra: az év meccsén meg tudtam fogni az egyik legerősebb paklit és kiagyalóját, aki még nem is akarta felgyújtani egyik lapomat sem…

Hatodik meccs Kiss Robin ellen. félelf szettes ostrom. a fagyi visszanyalt. a parti előtt nagyjából 30%ot adtam magamnak. aztán első körben lőtte a Délimet, ezzel le is mentem 3%ra: sem építény, sem kaller. Itt sikerült szembesülnöm azzal, milyen remek dolog is egy ninheoni másik oldalán állni, akadálylapok nélkül esélyem sem volt (sejtelmem sincs, hogyan fér bele valakinek a paklijába ilyesmi?). Játszottunk egy visszavágót, ott kicsit rosszabb volt a helyzet, mert a kincseimet is eloldotta. de ilyen szintű mirrort még sosem játszottam: sorsfordulok – én is, gyors hatásom van – nekem is, húzhatnál már maszkokat és társai.

A harmadik napról, ahol a formátum 60/1 inkább nem nyilatkozom. az alapkoncepciómhoz képest egy faék is fúziós reaktor: sok barbár/ork, sok ütés/fegyver, sok küldi és pár szövi/eseménylap. Mindezt szombat éjfél magasságában alkottam CsTommi és MDani avatott tanácsai mellett (“ezt a Rovarfelhőt még mindenképpen rakd bele”, stb.). A legemlékezetesebb momentum, amikor nem volt lent kalandozóm és Timi 2 körig nem mert elindulni kincselni, mert azon kattogott, hogy vajon milyen mexak ork van a kezemben. pedig csak egy medvekarom harcosom volt.

Szerző: anon