4. rész – Fordulópontok

Lihegve tért magához a vörös hajú teremtés. Fuldokolva kapkodott levegő után, mikor egy piciny sötét árnyékból anyagiasult mellette a fekete hajú nő, aki végigkísérte az eddigi három termen. Valószínűleg az építmény legnagyobb termében jártak, a falakat övező vonalak a középen álló szoborcsoport felett futott össze.

– Végére hagytam a kedvencemet. Nézd csak meg! Annyira… halandó! – kacagott egy jót saját humorán. – Aztán persze mi lett belőle? Az elején még mindannyian egyformák. Nem tudhatod, kiből lesznek később az igazi hősök, akik meghatározzák az egész világ sorsát.

– Tier nan Gorduin? Az igazi hős mintaképe – húzta fintorra ajkát a macskaszemű nő. – Remélem most már nem tart sokáig ez a kis bemutatód. Kezd kicsit túlzottan is hosszúra nyúlni, de még mindig nem értettem meg semmit az egészből.

– Pedig olyan egyszerű, kedvesem! Nézd csak meg őket! Innen indult minden. Seyla, Syra, Haygar Brish. Tier nan Gorduin csak egy színtársulat tagja volt. Szerelmének halála volt az a fordulópont, ami megváltoztatta életét. így lett Tier nan Gorduinból a Fekete dalnok. Meghalt, hogy utána egy új énje életre keljen. Nem ismerős ez a mozzanat a többi teremből? A fordulópont a kulcs, ami megváltoztatta az életüket, kiemelte a többi közül, hogy ne csak egyek legyenek a sokból.

– értem – bólintott a vörös hajú nő. – és hogy kerülünk mi a képbe? Kérlek, ne hagyj ily kétségek közt őrlődnöm!

Néhány perc némaság borult a teremre, amíg a gúnyos mosollyal végigmérték egymást. Mint amikor egy nagymacska felméri áldozatát, és egy királynő végignéz alattvalóin. Merev megfigyelőként a háttérben bújó szoborcsoport szorgalmas nézők sorának hatott, amint a két tekintet egymásnak feszült. A Halandók társulata most nem a színpadon szerepel, hanem a színpad mellől kénytelen figyelni a játékot.

– Nagyon egyszerű, kedvesem! Keresünk egy megfelelő áldozatot, alkalomadtán rögtön kettőt. Meglátjuk, melyikünk bír nagyobb hatalommal, melyikünk tud élesebb fordulópontot belevinni áldozataink sorsába.

– Hogyan fogunk áldozatot választani, és ki fogja eldönteni ki nyert?

– Bírók mindig akadnak, nem is kell messzire mennünk. Az áldozat kiválasztása pedig megint csak nem okozhat gondot. Legyen a játék része az bábok megválasztása is. Minél nagyobb a fordulat, annál többet ér. Nos, mit gondolsz?

– Igazán aljas játék ez, be kell, hogy lássam. Viszont legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik – húzta végig vérvörös ajkain vékonyka ujját. Mondhatnék-e mást, mint, hogy győzzön a jobb?

Mindketten elmosolyodtak, majd tovább bámulták Tier nan Gorduin élethű gránitmását.

Gyere el Te is Október 9.-én a Sötétség gyermekei bemutatójára, és alakítsd magad a sorsfonatokat, vigyél fordulópontokat a kalandozók életébe, és legyél Te a játék nyertese!