Bemutatott lapok elemzése

Bemutatott lapok elemzése

 

A hét elején bemutatásra került két új lap a közeledő K.K. kiegészítőből. Miután tovább megyünk a megjelenő cikk rengetegben, álljunk meg egy kicsit és értelmezzük ezt a két lapot, mint egy külső szemlélő.  A korábbi cikkben nagyon jó történelmi megvilágítást kaptunk, de úgy érzem erőben, és lehetőségben is jóval többet nyújtanak ezek a lapok, mint az elsőre látszik.

 

0 MP Kényszerű szövetség
Időtartam: Forduló
Leidézésének feltétele egy kráni/pyarroni kalandozó irányítása.
Irányítója számára minden ostrom manőver ingyenes.
Minden kráni pyarroninak és minden pyarroni kráninak is minősül.

 

Értelmezzük ezt a lapot kicsit, 0 M-s eseménylap, eddig teljesen ok.

Irányítójának minden ostrom manőver ingyenes.

Ezzel már alapból adja a lap, ha Kráni/ Pyar kalandozóval játszunk akkor a Vadon LázadásaVadon Lázadása, és egyéb ostrom ingyenesítő lapok csak a cserepadról kémlelik a játékot. Alapból ez már egy erős hatás, de ettől még nem foglalkoznék a lappal, mert ez még hiába jó, nem kelek fel miatta az ágyból.

Nézzük a lényeget:

Minden kráni pyarroninak és minden pyarroni kráninak is minősül.

A hangulati rész valóságtartalma felett lépjünk túl, és értelmezzük. Tehát, egyAranykör ComturAranykör Comtur Kráninak is minősül, és a kráni lovagokat is kevesebbért hozza. Egy SymbelmineSymbelmine, is Pyarroni lesz. Ezzel az egy hatással, a kombójátékosoknak a lehetőségek tucatjait nyitja meg, érdemes elővenni a régi idők olyan lapjait ami Pyaront, vagy Kránt erősíti.
Csak pár érdekes példa:

A Fehér PáholyA Fehér Páholy kijön a kráni Varázslóúrakra. Bizarr.

Krániakra ki tudjuk rakni a Gömbszentély Gömbszentélyt, ami adja majd nekik az alapszintet, Kráni légióval vagy horda kráni paklival ez igen vicces, és egyben megbotránkoztató is. De próbát mindenképpen megér.

Ha már jön ez a lap, akkor adja magát, hogy a kiegészítőben fognak megjelenni kráni, és pyarroni kalandozók is, így nagyon remélem Pleven (is) új paklik tárháza fog megjelenni.

Paklikban nem szeretnék belemenni, nem is érzem ennek szükségességét meg fogják tenni mások, de ami igen szimpatikus a lappal kapcsolatban, hogy a régi falakon új kapukat ütöttek, és lehetőségek sokasága nyílik meg vele. Nem sablonos, nem unalmas, ilyen egy jó kombó lap.

A másik lap, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül:

 

2 MP Bar Horabi csata megnyerése
Bar Horab, Mélysivatag
– 2 MANIFESZTUM-mal rendelkező kalandozó
– 2 kráni/pyarroni kalandozó
– 3 nem jelző kalandozó
DP 3 AKADÁLYOK 3
Megoldása után az ellenfél célpont X különböző kalandozója sérül 1 szintet. X= a megoldó csapatban lévő kalandozók számával.

 

Alapvetően itt a lap ereje az ami megfogott, mivel gyaníthatóan gyakori, vagy átlagos lapról beszélünk, így elemezzük ezt is egy kicsit.
Egy olyan pakliban, mely a harcra épít ez a küldetés igazi csemege. Kirakunk egy ilyen küldetést elmegyünk rá megoldani (pl kráni légiósokkal), akkor már kényes helyzetbe hozzuk az ellenfelet.
Jobb esetben beáll az ellenfél bízva benne hátha blöffölünk, és nincs ütés…Persze kell lennie és indulhat a darálás.
Rosszabb esetben nem áll be, ilyenkor min. 2 kalandozó a sorban sérül 1 szintet, így tempó hátrányba kerül. Tulajdonképpen bármi történik, nem tudunk rosszul kijönni belőle. Kivéve árvízárvíz, Elemi fagy teremtéseElemi fagy teremtése, vagy ha a csatában az ellenfél serege győz. Utóbbit kizárjuk, hiszen mi zúzásra készülünk a paklinkkal.

Nem csak a bontotton fog ez erős lenni, hanem a létező összes formátumon. A jelenlegi lapkészlet alapján én biztos birodalmi légióba raknám. Nagy jövőt jósolok neki, sőt az Új korok Gra-tinoli Ütközet megnyeréseGra-tinoli Ütközet megnyeréseét látom benne, a sok-sok harcot, és mészárlást.
Talán egy kritika illeti a lapot, úgy lett volna vicces, ha Dromedár Dromedár ral éberen jövök haza a megoldásából, de ne legyünk telhetetlenek.

Eddig jól indul a lapok bemutatója, bízzunk benne sok-sok új, hangulatos, ötletes lap fog megjelenni mindhárom formátumra.

Cobin,